Euro 2016 | Beşinci günün ardından..

Avrupa'nın en büyük futbol festivali Euro 2016, beşinci maç gününde 2 maçla devam etti ve böylece grup aşamasındaki ilk maçlar tamamlanmış oldu. Günün ilk maçında Macaristan, grubun sert takımlarından olması beklenen Avusturya'yı 2 golle geçerken gecenin kapanışında Cristiano Ronaldo'nun da forma giydiği Portekiz sahne aldı. Fernando Santos'un öğrencileri gruptaki ilk maçında İzlanda ile 1-1 berabere kalarak turnuvaya tatsız merhaba dedi.

AVUSTURYA - MACARİSTAN
F grubunun ilk maçında elemelerde gösterdiği performans ve kadrosundaki potansiyelli isimlerle turnuvanın süpriz adaylarından Avusturya çoğu kesim tarafından turnuvanın zayıf halkalarından gösterilen Macaristan ile karşılaştı. Maça hızlı başlayan Avusturya henüz 28. saniyede Alaba ile direği geçemedi o pozisyonun ardından da baskısını sürdüren Avusturya ilk 20-25 dakika net fırsatlardan yararlanamasada oyunun daha çok hakimiydi o dakikadan sonra ise çok pozisyon  çıkmasada oyun dengelendi ve ilk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarı topa daha çok sahip olmaya başlayan Macaristan Szalai ile 1-0 öne geçti, golden hemen sonra bir pozisyonda 2. sarı karttan kırmızı kartla atılan Dragovic Avusturya'yı 10 kişi bıraktı. Avusturya risk almaya başladıkça arkada boş alan verince Stieber kontradan 2. golü bularak maçın skorunu tescil etti. UEFA tarafından maçın yıldızı Macaristan orta sahasının genç yeteneği Laszlo Kleinheisler seçildi.

PORTEKİZ - İZLANDA
Elemelerde bizimde bulunduğumuz grubu 2. sırada tamamlayarak turnuvaya gelen İzlanda, Cristiano Ronaldo'lu Portekiz karşısında tarihinin ilk Avrupa Şampiyonası maçına çıktı. Maçta ilk pozisyonu İzlanda yakalasada ardından maçı tek kaleye çeviren ve net fırsatlar yakalayan Portekiz Luis Nani'nin golü ile ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı. Portekiz 2. yarıda da kontrolü elinde bulunduruyordu ki bir kontra atakta İzlanda tarihinin ilk Avrupa Şampiyonası golünü atan Bjarnasson durumu eşitledi. Golün ardından Portekiz baskı kurup 2. golü arasada fırsatları değerlendiremeyince 1 puana razı oldu. Maçın yıldızı ise Portekiz'in golünün sahibi Nani seçildi. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0