Euro 2016 | İlk maçlar sona erdi..

Fransa ev sahipliğinde düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda ilk maçlar geride kaldı. Ev sahibinin galibiyeti ile açılan ilk hafta, Portekiz ve İzlanda'nın karşılıklı golleri ile berabere kalması ile son buldu. Şu ana kadar hiçbir maçta 3 golden fazla gol atılamazken, favoriler şaşırtmadı. İlk hafta maçlar nasıl sonuçlandı, yorumları ile beraber inceleyelim..

A GRUBU
Fransa 2-1 Romanya: Turnuvanın açılış maçı olan bu mücadele öncesi müthiş sahne şovlarına tanıklık ettik. Görkemli şovların sona erip, ilk düdüğün çaldığı o an ise dünya turnuvaya kilitlendi. Ev sahibi maça istekli başlasa da aradığı golü ancak 57. dakikada Giroud'un ayağından buldu. Fransa liderliği sadece 8 dakika sürerken maçta etkili fırsatları harcayan Bogdan Stancu penaltıdan maça denge getirdi. Ancak maç henüz bitmiş değildi, ilk golün asistini yapan Dimitri Payet 89'da takımını harika bir golle öne geçirirken maçın skorunu da tayin etti.

Arnavutluk 0-1 İsviçre:  Fransa ile grubun favorisi olan İsviçre ikinci mücadelede Arnavutluk ile karşılaştı. Henüz 5. dakikada Schar ile öne geçen İsviçre maçın skorunu bitime kadar korumayı başardı. Eski Galatasaraylılardan Lorik Cana 37. dakikada kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı.

Maçların ardından puan durumu şöyle oluştu:
1- Fransa 3
2- İsviçre 3
3- Arnavutluk 0
4- Romanya 0

B GRUBU 
Galler 2-1 Slovakya: 58 yıl sonra ilk defa büyük bir turnuvaya katılma başarısı gösteren Galler, yıldız oyuncusu Gareth Bale önderliğinde Slovakya ile karşılaştı. Maç 10. dakikada Gareth Bale'in harika frikik golüyle hareketli başlarken 61'de Duda Slovakya adına durumu eşitledi. 81'de sahneye çıkan Hal Robson Kanu durumu 2-1'e getirdi ve maçın sonucunu tayin etti.

İngiltere 1-1 Rusya: Maç öncesi büyük olayların yaşandığı mücadele çok gergin başladı. İngiltere maça etkili başlarken bir türlü aradığı golü bulamadı. 62'de Eric Dier frikikten attığı golle İngiltere'yi öne geçirmeyi başardı. Maç böyle bitti derken sahneye çıkan Berezutski 92'de attığı golle maçın 1-1 bitmesine sebep oldu ve iki taraf da bir puanla yetindi. 

B grubunun puan durumu şu şekilde:
1- Galler 3
2- İngiltere 1
3- Rusya 1
4- Slovayka 0

C GRUBU
Polonya 1-0 Kuzey İrlanda: C grubunda ilk maç Polonya ile Kuzey İrlanda ile mücadele etti. 51'de Milik'in golüyle 1-0 galip gelen Polonya tarihinde Avrupa Şampiyonaları'ndaki ilk galibiyetini aldı. Maçta pek bir varlık gösteremeyen Kuzey İrlanda ise istatistiklere göre kupa tarihlerindeki en durgun maçlarından birini çıkarttılar. 
Almanya 2-0 Ukrayna: Turnuvanın en büyük favorilerinden olan Almanya, rakibi karşısında maça baskın başladı. 19'da Mustafi'nin golüyle öne geçen Panzerler, 90'da Schweinsteiger'in golü ile maçı 2-0 galip tamamlayarak turnuvalara iyi başlangıç yapma geleneğini sürdürdü. 

Maçların ardından puan durumu şöyle oluştu:
1- Almanya 3
2- Polonya 3
3- Kuzey İrlanda 0
4- Ukrayna 0

D GRUBU
Türkiye 0-1 Hırvatistan: Milli Takımımız'ın yer aldığı D grubunun ilk maçını Hırvatistan ile oynadık. Maça tutuk başlayan takımımızı ateşleyen kimse olmazken Ozan'ın kaçırdığı kafa pozisyonu ahlar vahlar içerisinde geçti. 41'de Modric takımını güzel bir golle öne geçirirken Hırvatistan'ın 2 topu da direkten döndü. Böylece takımımız ilk maçtan eli boş ayrıldı.
İspanya 1-0 Çek Cumhuriyeti: Bir önceki turnuvanın şampiyonu apoleti ile buraya gelen İspanya maç boyu daha fazla etkili olsa da öne geçmeyi bir türlü başaramadı. Dakikalar 87'yi gösterirken Pique'nin golü İspanya'ya nefes aldırırken maçın sonucunu da tayin etmiş oldu. 

D Grubu puan durumu:
1- Hırvatistan 3
2- İspanya 3
3-Türkiye 0
4- Çek Cumhuriyeti 0

E GRUBU
İrlanda Cumhuriyeti 1-1 İsveç: Ölüm grubu olan E grubunda Stade de France'da karşı karşıya gelen iki takımın son turnuvalardaki performansları pek parlak değil. 48'de Hoolahan ile öne geçen İrlanda Cumhuriyeti geriye çekildi ve bu noktadan sonra gol arayan İsveç Zlatan'ın çabasıyla golü buldu. Kendi ağlarına golü gönderen Ciaran Clark skoru belirlemiş oldu.
Belçika 0-2 İtalya: Turnuvanın gizli favorilerinden Belçika genç ve yetenekli kadrosu ile tunuva gediklisi tecrübeli İtalya ile karşı karşıya geldi. Giaccherini'nin 34'te attığı golle öne geçen İtalya skoru korudu. Belçika son dakikalara doğru saldırırken oldukça net fırsatlar harcadı. Son dakikalarda kontra atağa çıkan İtalya Pelle ile tecrübesini konuşturarak farkı 2'ye çıkardı ve maç bu sonuçla tamamlandı.   

E grubunun puan durumu şu şekilde:
1- İtalya 3
2- İrlanda1
3- İsveç 1
4- Belçika 0

F GRUBU
Avusturya 0-2 Macaristan: Portekiz hariç diğer takımların tam bir muamma olduğu grupta ilk maç bu iki takım arasında oynandı. Herkes Avusturya'dan bir şeyler beklerken 62'de Szalai durumu tersine çevirdi. 87'de Stieber farkı 2'ye çıkarırken Macaristan kendini grup liderliğine atmayı başarmış oldu.
Portekiz 1-1 İzlanda: Grubun favorisi Portekiz ile kuzeyin gösterişsiz ama savaşan takımı İzlanda karşısında zevkli bir maç oynandı. Yüksek oranda Portekiz etkisi altında geçen maçta Nani 31. dakikada takımını öne geçirirken İzlanda pes etmeye niyeti olmadığını 50'de Bjarnasson'un golü ile göstermiş oldu. Dikkatleri üzerine çeken İzlanda önemli bir puan alarak turnuvaya iyi başlamış oldu, buna sevinen İzlandalılar'ı da Ronaldo kızdırdı: "Bunlar küçük şeyler."

Sonuçların ardından F grubu puan durumu şu şekilde oldu:
1- Macaristan 3
2- İzlanda 1
3- Portekiz 1
4- Avusturya 0 

Turnuvanın ikinci maçlarının fikstürü ise şöyle:

15 Haziran Çarşamba:
Grup B, Rusya v Slovakya (Saat 16:00, Stade Pierre Mauroy, Lille)
Grup A, Romanya v İsviçre (Saat 19:00, Parc des Princes, Paris)
Grup A, Fransa v Arnavutluk (Saat 22:00, Stade Velodrome, Marsilya)

16 Haziran Perşembe:
Grup B, İngiltere v Galler (Saat 16:00, Stade Bollaert-Delelis, Lens)
Grup C, Ukrayna v Kuzey İrlanda (Saat 19:00, Stade de Lyon)
Grup C, Almanya v Polonya (Saat 22:00, Stade de Fransa, Paris)

17 Haziran Cuma
Grup E, İtalya v İsveç (Saat 16:00, Stadium de Toulouse)
Grup D, Çek Cumhuriyeti v Hırvatistan (Saat 19:00, Stade Geoffroy Guichard, St Etienne)
Grup D, İspanya v Türkiye (Saat 22:00, Stade de Nice)

18 Haziran Cumartesi:
Grup E, Belçika v İrlanda Cumhuriyeti (Saat 16:00, Stade de Bordeaux)
Grup F, İzlanda v Macaristan (Saat 19:00, Stade Velodrome, Marsilya)
Grup F, Portekiz v Avusturya (Saat 22:00, Parc des Princes, Paris)

 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0