Euro 2016 | Gruplarda ikinci maçlar başladı..

Avrupa'nın en büyük futbol organizasyonu olarak kabul edilen Euro 2016'da grup aşamasında ikinci maçlar dün akşam itibariyle başladı. Günün ilk maçında B Grubu'nda ilk maçını kaybeden Slovakya ve 1 puanlı Rusya sahne alırken; Marek Hamsik önderliğindeki Slovaklar turnuvadaki ilk galibiyetini elde etti. Günün ikinci maçında ise A Grubu'nda ikincilik hesapları yapan Romanya ve İsviçre karşı karşıya geldi. Karşılıklı goller ile tamamlanan mücadelenin ardından, günün kapanışını ev sahibi Fransa yaptı. Arnavutluk ile karşılaşan Didier Deschamps'ın öğrencileri yine son dakikada galibiyete ulaşmasını bildi.

SLOVAKYA - RUSYA
Son maçında grubun favorisi İngiltere ile karşılaşacağı için  Slovaklar adına hayati önem taşıyan karşılaşmada Rusya ise İngilizler'den aldığı 1 puanın avantajını korumak için sahaya çıktı. Temposuz, pozisyonsuz geçen müsabaka Marek Hamsik sahne aldı. Napoli'nin yıldız oyuncusu önce attığı inanılmaz pasla Weiss'a ilk golü attırdı, ardından mükemmel bir golle durumu 2-0 a getirdi. İlk yarı bu şekilde sona erdi. Rusya ikinci yarıya daha hakim başlasa da pozisyon üretmekte çok zorlandı. Dakika 80 de Glushakov farkı bire indirip Rusya bu golden sonra baskısını arttırsada skor değişmedi ve Slovakya sahadan 2-1 galip ayrıldı. Maçın yıldızı muazzam bir gol ve harika bir asist ile takımını zafere taşıyan Marek Hamsik oldu.

ROMANYA - İSVİÇRE
2. maçlarda A grubunun açılış maçında ilk maçta Fransa'yı elinden kaçıran Romanya İsviçre ile karşı karşıya geldi. Maça iyi başlayan ve pozisyonlar bulan İsviçre, bu fırsatları Seferovic ile değerlendiremedi. 18. dakikada ise Romanya tıpkı ilk maç gibi penaltı kazandı ve eski oyuncumuz Bogdan Stancu penaltıdan takımını öne geçiren golü kaydetti. Golden sonra İsviçre baskı kursa da pozisyon üretmekte sıkıntı çekti. Romanya'nın ise bir topu direkten dönünce ilk yarı 1-0 sona erdi. İkinci yarıya baskılı başlayan İsviçre, Mehmedi'nin şık golü ile durumu 1-1 e getirdi. Golün ardından topun hakimi olan taraf İsviçre olsa da Embolo ve Shaqiri ile yakalanan bir kaç fırsat dışında pozisyon çıkmayınca maç 1-1 sona erdi. UEFA tarafından maçın oyuncusu İsviçre orta sahasında oyunu yöneten Granit Xhaka oldu.

FRANSA - ARNAVUTLUK
İlk maçında Payet'in son dakika golü ile gülen ev sahibi Fransa, Arnavutluk karşısına Pogba ve Griezmann'ı yedek tutarak başladı. Turnuvanın en sıkıcı ilk yarılarından birine sahne olan karşılaşmanın ilk yarısında pozisyon değil isabetli şut dahi çıkmadı. İkinci yarıya Pogba ile başlayan Fransa baskısını arttırsa da Giroud ile bir çok fırsattan yararlanamadı. Karşılıklı birer direkten dönen topa sahne olan maç tam bitecek derken yine Fransa son dakikalarda hayat buldu bu kez golü kenardan gelen Griezmann buldu. Bu golle derin bir nefes alan Fransa 94.dakikada kontra atakta Payet ile 2.golü de buldu ve sahadan 2-0 galip ayrıldı. Fransa bu sonuçla bir üst turu garantileyen ilk takım oldu. Maçın yıldızı ise ilk maçta olduğu gibi yine takımının en iyisi olan Dimitri Payet seçildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0