Rio Olimpiyatları | Bir adım kaldı..

2016 Rio Olimpiyat Elemeleri B Grubu'nun son maçında Kamerun ile karşılaşan A Milli Kadın Basketbol Takımımız, beklendiği gibi rahat bir oyun oynayarak rakibini 26 sayı farkla 72-46 mağlup etti. ve grubunu lider bitirdi. Takımımızda Sanders 12 sayı 9 ribaundla etkili bir oyun ortaya koyarken, Birsel 9 sayı 5 ribaund 5 asist ile mücadele etti.


Karşılaşmaya ilk maçtaki gibi Işıl Alben-Birsel Vardarlı-Bahar Çağlar-Nevriye Yılmaz-Lara Sanders beşiyle başlayan Potanın Perileri, ilk dakikalarda Sanders ile boyalı alanda yakaladığı üstünlüğü iyi kullanarak 9-1'i yakaladı. Savunmada da rakibe ilk çeyrekte sadece iki basket imkanı tanıyan milliler, Nevriye ve Birsel'in de hücumdaki etkinliğini kullanarak ilk çeyreği 20-8 önde tamamladı. İkinci çeyrekte kısaların üretken oyunuyla 13-0'lık seri yaparak farkı daha da açan takımımız, ilk yarıyı da 26 sayı farkla 41-15 önde tamamladı.

İkinci yarıya, maça başladığı beş ile sahaya çıkan milliler farkı korurken bu bölümde Kamerun adına 19 sayının 9'unu üreten Lonlack etkili oldu. Kamerun'un 7-0'lık serisine Sanders ve Şebnem ile cevap veren Potanın Perileri ikinci yarıda da Kamerun'un farkı azaltmasına izin vermedi ve sahadan 72-46 galip ayrıldı.

Takımımızda Sanders 12 sayı, 9 ribaundla etkili bir oyun ortaya koyarken, Birsel 9 sayı, 5 ribaund, 5 asist, Işıl ise 7 sayı, 3 ribaund, 6 asist ile mücadele etti.

Grubunu lider bitiren milli takım, yarın Küba'yı da yendiği takdirde Rio vizesi alacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0