Euro 2016 | İlk günün ardından..

Günlerdir, aylardır beklenen Euro 2016 ev sahibi Fransa - Romanya mücadelesi ile resmen başladı. 80.000 kişilik Stade de France, Fransa ve Romanya taraftarlarınca doldurulurken açılış maçı öncesi yapılan görkemli şölenler ise herkesi kendisine hayran bıraktı.

FRANSA - ROMANYA
Viktor Kassai'nin yönettiği mücadele de ilk 5 dakikaya Romanya'nın Stancu ile kaçırdığı net fırsat damga vurdu. Ardından üstünlüğü eline alan Fransa Griezmann ile değerlendiremediği 2 pozisyon hariç pozisyon üretmekte sıkıntı çekti. 2. yarıya da ilk yarının başında olduğu gibi Stancu'nun değerlendiremediği net pozisyon ile girdik. Ardından Fransa'nın özellikle de Payet'in bireysel becerileri ile kurduğu baskıda gelen Olivier Giroud golü turnuvanın ilk golü olarak tarihe geçti. Golün 8 dakika sonrasında Evra'nın hatası ile penaltı kazanan Romanya eski oyuncumuz Stancu ile durumu eşitledi. Tam maç böyle bitecek derken ise günün yıldızı Dimitri Payet inanılmaz bir gol ile ev sahibi Fransa'yı sevince boğdu. Bu gol  Euro 2016'nın açılış maçını Fransa'nın Romanya karşısında  2-1 kazandığını ilan etti.

GÜNÜN YILDIZI
Maç boyu Fransa'nın en etkili ismi olan Dimitri Payet 89.dakikada attığı mükemmel gol ve Giroud'a yaptığı asistin yanında takım arkadaşlarına da defalarca gol pozisyonu hazırladı. Attığı golün ardından hocasının onu oyundan alması ile tribünlerin yoğun alkışı eşliğinde kenara gelen Payet gözyaşlarına hakim olamadı. Galibiyeti getiren muhteşem golü ve Giroud'a yaptığı asist ile takımının iki golüne de etki eden, Fransa'nın en iyisi Dimitri Payet günün oyuncusu oldu.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0