Euro 2016 | Gruplarda final maçları başlıyor!

Fransa'nın ev sahipliğinde devam eden Euro 2016'da grupların ikinci maçları da geride kaldı. İtalya, Fransa, İspanya gibi favorilerin turu garantilemesi sürpriz olmazken Türkiye, İspanya'ya 3-0 yenilerek turnuvada ne gol ne de puan ile tanışabildi.. İkinci haftanın panoramasına hep birlikte bakalım..

A GRUBU
Fransa 2 - 0 Arnavutluk
Turnuvanın ev sahibi Fransa, ilk hafta Payet'in harika golüyle son dakikalarda 3 puanı hanesine yazdırmıştı. Arnavutluk karşısında yine üstün bir oyun oynayıp gol üretemeyen takım 90'da Griezmann ve Payet'nin golleri ile maçı 2-0 kazanmasını bildi ve üst turu garantilemiş oldu.

Romanya 1 - 1 İsviçre
İlk hafta Fransa karşısında son dakikalarda kaybeden Romanya, Stancu'nun penaltı golü ile öne geçerken üstünlüğünü 57. dakikaya kadar koruyabildi. Maç da bu şekilde sona erdi.

Maçların ardından puan durumu şöyle oluştu:
1- Fransa 6
2- İsviçre 4
3- Romanya 1
4- Arnavutluk 0

B GRUBU
Rusya 1 - 2 Slovakya
İlk hafta İngilizler karşısında son dakikalarda bulduğu golle beraberliği kurtaran Rusya, Slovakya karşısında beklemediği bir mağlubiyet almış oldu. İlk gol Weiss'ten gelirken, 45'te Hamsik'in harika golü Slovakya'yı 2 farklı öne taşıdı. Rusya 80'de beraberliği yakalasa da beraberliği elde edemedi.

İngiltere 2 - 1 Galler
Maçtan önce Gareth Bale'in "İngilizlerden daha arzuluyuz" açıklamasının taraflar arasında psikolojik gerilime neden olduğu maçta Bale 42'de frikikten attığı golle "Acaba?" dedirtti. Vardy ile 56'da beraberliği yakalayan İngilizler 90'da Sturridge ile öne geçerken muhteşem sevinçleri ile Bale'e sahada cevap vermiş oldular.

B grubunun puan durumu şu şekilde:
1- İngiltere 4
2- Galler 3
3- Slovakya 3
4- Rusya 1

C GRUBU
Ukrayna 0 - 2 Kuzey İrlanda
Bu grubun Almanya ve Polonya'nın gölgesinde kalan iki takımının mücadelesinde  kazanan İrlanda ekbii oldu. 49'da McAuley'in golüne 90'da McGinn'in golü eklenince Kuzey İrlanda ilk puanlarını almış oldu.

Almanya 0 - 0 Polonya
Löw'ün taktiksel anlamda oldukça eleştiriye maruz kaldığı maçta taraflar gol bulamazken birer puan ile yetinmek zorunda kaldılar. Bu maç Almanya içinse ciddi bir hayal kırıklığı oldu.

Maçların ardından puan durumu şöyle oluştu:
1- Almanya 4
2- Polonya 4
3- Kuzey İrlanda 3
4- Ukrayna 0

D GRUBU
Çek Cumhuriyeti 2 - 2 Hırvatistan
Grubumuzda mücadele ettiğimiz iki takımın mücadelesinde Hırvatlar 37'de Perisic ile öne geçerken 59'da farkı ikiye çıkardı. Çekler pes etmezken dönüş golünü 76'da Skoda ile buldular. Son anları oldukça heyecanlı geçen maçta 90'da Tomas Necid penaltı golüyle takımına bir puan kazandırmış oldu.

İspanya 3 - 0 Türkiye
İlk maçta bizi hayal kırıklığına uğratan takımımız için oldukça önemli bir maç olan İspanya maçında 34'te Morata'nın golü bizi üzerken bir hata sonrası gelen Nolito'nun golü ile ümitlerimiz adeta yıkıldı. İyi bir organizasyon eseri olan üçüncü gol ise yine Morata'nın ayağından geldi ve maç sonucu tayin edildi.

D Grubu puan durumu:
1- İspanya 6
2- Hırvatistan 4
3- Çek Cumhuriyeti 1
4- Türkiye 0

E GRUBU
İtalya 1 - 0 İsveç
İlk hafta sabırlı oyunu ve tecrübesi ile 3 puanı alan İtalya, 90 dakika boyunca varlık gösteremediği bu maçta da son dakikalarda Eder'in golü ile bu maçtan da eli boş dönmeyerek turu garantilemiş oldu.

Belçika 3 - 0 İrlanda Cumhuriyeti
İlk maçta istediğini alamayan Belçika bu maçta işleri sıkı tuttu ve Lukaku'nun 2, Axel Witsel'in de 1 golü ile istediği galibiyeti elde etmiş oldu. 

E grubunun puan durumu şu şekilde:
1- İtalya 6
2- Belçika 3
3- İsveç 1
4- İrlanda Cumhuriyeti 1 

F GRUBU
İzlanda 1 - 1 Macaristan
Aslında bu grubun favori olmayan iki takımı gibi görünen fakat ilk maçlarında durumun öyle olmadığını gösteren bu iki takım önemli mücadelede kozlarını paylaştılar.  Sigurdsson 39'da penaltıdan kuzey ekibini öne geçirirken son dakikalarda Saevarsson'un kendi kalesine attığı gol İzlanda için hayal kırıklığı oldu ve maç 1-1 sona erdi.

Portekiz 0 - 0 Avusturya
İlk maçta kendinden bekleneni veremeyen Portekiz mutlak galibiyet hedefi ile çıktığı maçta sonucu değiştiremedi ve turnuvanın belki de en büyük hayal kırıklığı oldu. Ronaldo'nun ve Nani'nin birer topunun direkten döndüğü mücadelede Ronaldo'nun bir golü de ofsayt olduğu için geçersiz sayıldı.

Sonuçların ardından F grubu puan durumu şu şekilde oldu:
1- Macaristan 4
2- İzlanda 2
3- Portekiz 2
4- Avusturya 1

Turnuvanın üçüncü maçlarının fikstürü ise şöyle:
19 Haziran Pazar
Grup A, Romanya v Arnavutluk (Saat 22:00, Stade de Lyon)
Grup A, İsviçre v Fransa (Saat 22:00, Stade Pierre Mauroy, Lille)

20 Haziran Pazartesi
Grup B, Rusya v Galler (Saat 22:00, Stadium de Toulouse)
Grup B, Slovakya v İngiltere (Saat 22:00, Stade Geoffroy Guichard, St Etienne)

21 Haziran Salı
Grup C, Ukrayna v Polonya (Saat 19:00, Stade Velodrome)
Grup C, Kuzey İrlanda v Almanya (Saat 19:00, Parc des Princes)
Grup D, Çek Cumhuriyeti v Türkiye (Saat 22:00, Stade Bollaert-Delelis)
Grup D, Hırvatistan v İspanya (Saat 22:00, Stade de Bordeaux)

22 Haziran Çarşamba
Grup F, İzlanda v Avusturya (Saat 19:00, Stade de Fransa)
Grup F, Macaristan v Portekiz (Saat 19:00, Stade de Lyon)
Grup E, İtalya v İrlanda Cumhuriyeti (Saat 22:00, Stade Pierre Mauroy)
Grup E, İsveç v Belçika (Saat 22:00, Stade de Nice)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0