Euro 2016 | İspanya'ya direnemedik..

Avrupa'nın futbol şöleni Euro 2016 dün 3 maçla devam etti. Günün ilk maçında ilk maçında çok iyi bir görüntü veren İtalya, Zlatan'lı İsveç ile karşılaştı. Günün ikinci maçında gruptaki rakiplerimiz Çek Cumhuriyeti ve Hırvatistan karşı karşıya geldi. Günün kapanışında ise Milli takımımız son 2 turnuvanın şampiyonu İspanya ile karşılaştı.

İTALYA - İSVEÇ
İlk maçta turnuvanın gizli favorilerinden Belçika'yı 2-0 ile geçen İtalya İsveç'i de mağlup edip rahatlamanın İsveç ise İrlanda beraberliğinin ardından en az 1 puan çıkarmanın hesabını yapıyordu. Çok kötü ve pozisyonsuz bir ilk yarıya sahne olan maçın ikinci yarısında Parolo ile bir topu direkten dönen İtalya 88 de Eder'in golü ile 1-0 sahadan galip ayrılmayı başardı. İsabetli şut dahi çekemeyen İsveç gruptan çıkma umudunu Belçika maçına bırakırken İtalya gruptan çıkan ilk takım oldu. Maçın yıldızı takımını son dakikalarda 3 puana taşıyan Eder Martins seçildi.

HIRVATİSTAN - ÇEK CUMHURİYETİ
Milli takımımızı da yakından ilgilendiren mücadelede Hırvatlar 6 puana ulaşıp ilk 2yi garantilemenin Çekler ise puanla tanışmanın hedefindeydi. Maça çok etkili başlayan Hırvatlar bir çok pozisyonda bulduğu ilk yarıyı İvan Perisic'in golü ile 1-0 önde kapattı. 2. yarıyada iyi başlayan Hırvatistan Rakitic ile 2-0 ı yakaladı. Golün ardından hafif sakatlık geçiren takımın maestrosu Modric'in kenara gelmesi oyunu biraz dengeledi. Rosicky'nin harika ortasında Skoda farkı bire indirdi. Hırvat taraftarların meşale, torpil ve benzeri yabancı maddeleri sahaya atması ile oyun bir süre durdu. Ardından hareketlenen oyunda 92.dakikada Çek Cumhuriyeti penaltı kazandı. Penaltı'yı gole çeviren Bursasporlu Necid durumu 2-2 yaptı ve ülkesine gruptaki ilk puanını getirdi. Maçın yıldızı maçın 2.golünün de sahibi Hırvat Ivan Rakitic seçildi.

TÜRKİYE - İSPANYA
İlk maçta beklentilerin mücadele olarakda çok uzağında kalan milli takımımız maça ilk maçtan sadece Burak Yılmaz - Cenk Tosun değişikliği ile çıktı. Son 2 Avrupa Şampiyonasının şampiyonu İspanya ise Çek Cumhuriyetini mağlup eden 11i bozmadan galibiyet parolası ile maça çıktı. İlk 30 dakikası dengede geçen mücadelede Morata'nın kafası ile 1-0 ı yakalayan İspanya golün 2 dakika sonrasında Nolito ile farkı ikiye çıkardı. Bu golün ardından ilk maç gibi reaksiyon dahi veremeyen millilerimize karşı ikinci yarının başında yine Morata durumu 3-0 yaptı. Bu dakikadan sonra aktif dinlenen İspanya'ya karşı Millilerimiz biraz daha topa hakim olsada pozisyon üretemedi. 2 maçtır oynanan hayal kırıklığı futbol ve gösterilmeyen mücadele karşısında kaptan Arda protestoya uğradı son dakikalarda Olcay da yakaladığı fırsatı gole çeviremeyince maç 3-0 sona erdi ve tur umutları mucizelere kaldı. Maçın oyuncusu attığı 99 pasın 93ünde isabet kaybeden İspanya'nın beyni olan Andres İniesta seçildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0