Euro 2016 | Belçika kendine geldi..

Euro 2016 heyecanı dün oynanan üç karşılaşma ile devam ederken Belçika kötü oynadığı ilk maçın ardından İrlanda Cumhuriyeti karşısında aldığı net galibiyetle kendine geldi. Günün ikinci karşılaşmasında Macaristan son dakikalarda bulduğu golle İzlanda karşısında bir puanı çıkartırken, gruptan çıkma adına önemli bir şansı da yakaladı. Turnuvanın şu ana kadar ki hayal kırıklığı olan Portekiz ise Cristiano Ronaldo'nun penaltı kaçırdığı karşılaşmada Avusturya ile golsüz berabere kalarak ikinci maçında da galibiyete hasret kaldı. 


BELÇİKA-İRLANDA CUMHURİYETİ
Günün ilk karşılaşmasında İtalya karşısında aldığı mağlubiyetin ardından sahaya mutlak galibiyet parolası ile çıkan Belçika, İrlanda Cumhuriyeti karşısında baştan sona kadar önde götürdüğü karşılaşmayı Lukaku(2) ve Witsel'in golleri ile 3-0 kazanarak turnuvada üç puanla tanışmış oldu. İlk maça göre kadrosunda değişiklikler yapan ve orta saha kurgusuyla oynayan Marc Wilmots bunun meyvelerini toplarken sağ bekte görev yapan Thomas Meunier başarılı oyunuyla göz doldurdu. Bu sonuçla Belçika turnuvada ki ilk 3 puanıyla tanışırken, İrlanda Cumhuriyeti 1 puanda kaldı. 

MACARİSTAN-İZLANDA
Günün ikinci karşılaşmasında ise ilk maçların ardından grubunun üç puanlı takımı tek takımı olan Macaristan, kuzeyin çocukları İzlanda ile karşılaştı. Maça etkili başlayan taraf Macarlar olsa da ilk golü bulan taraf İzlanda oldu. Macaristan'ın "pijamalı kalecisi" Gabor Kiraly'nin yaptığı hata sonrası yaptırdığı penaltıyı gole çeviren Sigurdsson takımını 1-0 öne geçirdi. İkinci yarıda baskıyı iyice arttıran Macaristan 88. dakikada Birkir Saevarsson'un kendi kalesine attığı golle maça eşitlik getirirken kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-1 eşitlikle tamamlandı. Bu sonuçla Macaristan 4 puana çıkarken, İzlanda ise 2 puana erişti. 

PORTEKİZ-AVUSTURYA
Günün son karşılaşmasında turnuvadaki ilk maçında İzlanda ile berabere kalan Portekiz, mutlak favori olarak çıktığı karşılaşmada Avusturya ile golsüz berabere kalarak büyük bir sürprize imza attı. Maç içinde bir çok pozisyona giren, Nani ile bir topu direkten dönen Portekiz, 79. dakikada Cristiano Ronaldo'nun ayağından birde penaltı vuruşundan yararlanamadı. Bu sonuçla henüz turnuvada galibiyetle tanışamayan Ronaldo ve arkadaşları gruptan çıkma şansını son maça bıraktı. Bu sonuçla henüz galibiyetle tanışamayan Portekiz 2 puana çıkarken, Avusturya turnuvadaki ilk puanını aldı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0