Rio Olimpiyatları | Rio yolunu nasıl aştık..

Fransa'nın Nantes şehrinde düzenlenen Rio Olimpiyat Elemeleri'nde 3/3 yapan Potanın Perileri, Rio Olimpiyatlarına katılım biletini cebine koymayı başardı. 2012 Londra Olimpiyatları'ndan sonra 2016 Rio Olimpiyatları'nda da madalya kovalayacak A Milli Kadın Basketbol Takımımız, tarihinde 2. kez Dünya'nın en büyük spor organizasyonunda boy gösterecek. Peki Potanın Perileri Rio vizesini nasıl aldı? Dilerseniz bir göz atalım.


HER ŞEYİN BAŞI SAVUNMA
Öncelikle savunma. Çalıştığı dönemde Galatasaray'ı başarılı kılan, Avrupa şampiyonu yapan Ekrem Memnun, bu savunma prensibini milli takıma da yansıtmayı başardı. 3 maçta da rakibini 50 sayının altında tutan Potanın Perileri, özellikle yaptığı alan savunmasıyla başarılı olurken, savunma ribaundları konusunda Sanders-Nevriye ikilisinin yanı sıra, kısaların da yaptığı katkıyla rakiplerin hücum verimini minimize etmeyi başardı.

Hücumda çift guardla oynamayı tercih eden Milli Takımımız, oyun kurma konusunda pek sıkıntı yaşamazken, hücumdaki ilk skor opsiyonumuz pota altındaki Nevriye-Sanders ikilisi oldu. Kısalardan gelen potaya gidişler, dış şutlar takımımızın hücum verimliliğini arttırmayı başardı. Hücum ribaundlarında ise Sanders büyük bir fark yarattı.

PARLAYAN YILDIZ: Lara Sanders
Potanın Perileri'nde 16 sayı ortalamasıyla takımın en skorer oyuncusu olan Lara Sanders, 10 da ribaund ortalamasıyla takımın en çok ribaund çeken oyuncusu olmayı başarırken, takım için de ne kadar önemli olduğunu ortaya koydu. Ekibimizde Birsel Vardarlı ise uzunları beslemeyi başarırken, 7 asist ortalamasıyla hücumu yönlendiren isim oldu. Galatasaray forması giyen Işıl Alben ise 7.3 sayı, 5.3 ribaund, 4.6 asist ortalamaları tutturarak takımını Rio'ya götüren isimlerden biri olmayı başardı.

X FACTOR: Şebnem Kimyacıoğlu
Bir müddet basketbola ara veren Şebnem Kimyacıoğlu, basketbola dönüp milli takımın kadrosunda olmayı başarırken, benchten gelerek çok önemli bir katkı sağladı. Turnuva boyunca 9/16 isabet ile %56'lık müthiş bir dış şut yüzdesi sağlayarak özellikle hücumda çok önemli işler yapan Şebnem, Ekrem Memnun'un güvenini bir kez daha boşa çıkarmadı.

FCN Blog ailesi olarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunlarında Brezilya, Japonya, Fransa, Avustralya, Belarus gibi önemli takımlarla aynı grupta bulunacak olan Potanın Perileri'ne madalya yolunda can-ı gönülden başarılar diliyoruz, yolumuz açık olsun.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0