Euro 2016 | Üçüncü günün ardından..

Avrupa'nın en büyük futbol festivali Euro 2016'nın üçüncü maç günü geride kaldı. Fatih Terim önderliğinde turnuvada boy gösteren Milli Takımımızın da sahne aldığı, 3.günün ilk maçında Hırvatistan karşısında tek golle mağlup oldu. Millilerimizin yanı sıra günün ikinci maçında Polonya - Kuzey İrlanda ve gecenin kapanışında son finalist ve son Dünya Şampiyonu sıfatıyla turnuvaya gelen Almanya sahne aldı. Joachim Löw'ün öğrencileri gruptaki ilk maçında Ukrayna'yı iki farklı mağlup ederek turnuvaya merhaba dedi.

TÜRKİYE - HIRVATİSTAN
Uzun zamandır büyük turnuva hasreti çeken milli takımımız 8 yıl sonra katıldığı turnuvada ilk maçına Modric'li, Rakitic'li Hırvatistan karşısında çıktı. Maç ilk yarıda dengeli geçsede özellikle sağ kanattan ciddi açıklar veren millilerimiz Modric'in harika golüne engel olamayınca ilk yarıyı 1-0 geride kapattı. 2. yarıda millilerimizin direnç koymasını beklerken tam tersi bütün hakimiyeti eline geçiren Hırvatistan bir çok net fırsattan yararlanamadı. 2 topu direkten dönen Hırvatistan millilerimizi 1-0 mağlup etti. Böylelikle turnuvaya hem oyun hem skor olarak kötü başlamış olduk. Maçın yıldızı ise attığı golün yanında oyunu takımının hakimiyetine alan Luka Modric seçildi.

POLONYA - KUZEY İRLANDA
Turnuvaya tarihinde ilk kez katılan Kuzey İrlanda maça 6 savunma oyuncusu ile çıkarak niyetini baştan belli etti diyebiliriz. Tarihinde Avrupa Şampiyonalarında hiç galibiyeti olmayan Polonya ise potansiyelli, süpriz takım olabilir denilen jenerasyonu ile galibiyet için sahaya çıktı. Maçın başından itibaren şu ana kadar turnuvanın en dominant oyununu oynayan Polonya ilk yarı katı İrlanda defansını aşamasada ikinci yarının hemen başında Milik ile kilidi açarak rahatladı. Ardından skorun verdiği etkiyle baskısını azaltsada topun hakimi olan Polonya maçtan 1-0 galip ayrılarak tarihinin ilk Avrupa Şampiyonası galibiyetini elde etti. Maçın yıldızı ise Polonya orta sahasında atakları başlatan, oyunu açan, orta saha oyuncusu Krychowiak seçildi.

ALMANYA - UKRAYNA
Son Dünya Şampiyonu, son Avrupa Şampiyonası finalisti Almanya bu turnuvaya eskiye nazaran bir nebze daha favori konumundan uzak gelse de hem kadrosu hem geçmişi onları yine favorilerden biri yapıyordu. Maçada bunu gösterir biçimde hızlı başladılar ama Ukrayna özelliklede bekleriyle etkili ataklarda yakaladı. Almanya baskısını arttırdığı dakikalarda kazandığı duran topta Kross'un harika ortasında Mustafi'nin kafası ile 1-0 öne geçti. Golün ardından ilk yarı karşılıklı kaçan pozisyonlarla 1-0 tamamlandı. 2.yarıda ise tamamen bir Almanya hakimiyeti vardı. Son 5 dakikaya kadar Ukraynayı neredeyse kaleye getirmeyen Almanya yakaladığı şanşları değerlendiremedi. Son 5 dakikada üst üste kornerler ile beraberlik arayan Ukrayna son dakikada yakaladığı kornerde tüm hatlarıyla ileri çıkınca Almanya kontraatakta Bastian Schweinsteiger ile farkı ikiye çıkardı ve maçın skorunu belirledi. Maçın yıldızı ise maçta ilk golün asisti dışında da bütün kontrolü eline alan Almanya orta sahası Toni Kross seçildi.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0