Analiz | İstediğimiz gibi gitmedi..

Lig şampiyonluğu apoleti, güçlenmiş rakipler ve Ekrem Memnun… Geçtiğimiz sezon ligi şampiyon olarak bitiren ancak yazın yaşadığı idari sorunlar yüzünden takımı güçlendirmenin yanı sıra zayıflamasına engel olamayan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, yazın yapamadığı transferlerin ve hamlelerin sıkıntısını sezon boyunca çekti. Sezon içinde yaşadığı skandallarla da iyiden zor durumda kalan Sarayın Sultanları, unutulması gereken bir sezonu geride bıraktı..

Sezona İpekçi’de Famila Schio mağlubiyetiyle başlayan Galatasaray bu tatsız başlangıçtan sonra, lige 4/4 ile girdiği periyotta Euroleague’de 4 maçta 3 galibiyet alarak önemli bir iş yaptı. Dynamo Kursk ve Lille’i içeride, Supron’u ise deplasmanda yenen Sarayın Sultanlarında lig ise bundan sonra pek de istenilen gibi gitmedi. Hatay’a İpekçi’de, AGÜ’ye ise Kayseri’de kaybedilen iki maç, henüz 6.haftada oynanacak Fenerbahçe derbisini –ligdeki sıralama açısından- önemli bir duruma getirdi. Maçtan önce TBF’nin izin verdiği Kizer maçta forma giyerken, bu oyuncunun da önemli katkısıyla ezeli rakibi Fenerbahçe’yi 76-72 mağlup eden Sarayın Sultanları lig iddiasını erken yitirmemeye kararlıydı.. Maçtan sonra Fenerbahçe tarafından gelen itiraz sonucunda TBF Galatasaray’ı “kurallara aykırı oyuncu oynattığı” gerekçesiyle hükmen 20-0 mağlup etti. Daha sonra Kizer’ı hiçbir lig maçında kullanamadık…

Ekrem Memnun ise Kizer’ı Euroleague’de kullanmaya devam ederken, ligde Kulichova-Nevriye pota altı pek tabii ki yetersiz kalıyordu. Bu durumu düzeltmek için uzun rotasyonuna Galatasaray’ı tanıyan bir ismi alındı: Ann Wauters. Ligde 11 maçta 29 dakika süre alan Belçikalı oyuncu, 13 sayı - 6 ribaund - 1.6 asist ile önemli bir katkı verdi. Euroleague’de ise Galatasaray forması altında sadece 3 maça çıkabilen Ann Wauters ortalama 27 dakikada 10.7 sayı - 5.7 ribaund - 1 asist ile mücadele etti.

Euroleague’de A Grubu’nda yer alan Sarayın Sultanları, grubu 14 maçta 9 mağlubiyet ile 4.sırada bitirdi ve çapraz eşleşmeden gelen güçlü Rus ekibi Ekaterinburg ile eşleşti. Fakat Galatasaray’ı bu eşleşmeye iten ilginç bir detay vardı: ezeli rakibi Fenerbahçe. Euroleague’de son iki haftaya girilirken aynı galibiyet sayısına sahip Schio ve Galatasaray, grubu 4. sırada bitirmemenin mücadelesini veriyordu. Normal sezonun bitimine 2 maç kala Fenerbahçe evinde oynadığı bütün maçları kazanmıştı ve Schio’yu ağırlıyordu. Beklenenin ve alışılanın aksine evinde tutuk oynayan Fenerbahçe, maçı 66-60 kaybetti ve Schio sıralamada Galatasaray’ın üstünde kaldı.
Çeyrek finalde Ekaterinburg karşısında çıktığı ilk maçta pek varlık gösteremeyen Galatasaray maçtan 86-66 mağlup ayrıldı. Herkes Galatasaray’ın galibiyet almadan eleneceğini düşünürken, Abdi İpekçi’den Ekaterinburg’u eli boş gönderen Ekrem Memnun liderliğindeki Galatasaray Rus ekibini baştan sona önde götürdüğü oyunda 66-57 mağlup ederek seriyi Rusya’ya taşımayı başardı. Euroleague’in en iddialı kadrosu ve en zor deplasmanı karşısında Galatasaray ilk yarıda direnç göstermesine karşın mücadeleden 72-56 mağlup ayrıldı ve Avrupa defterini kapattı.

Ligde ise normal sezonu 18 galibiyet 8 mağlubiyet ile 5. sırada tamamlayan Ekrem Memnun’un öğrencileri, Play-Off çeyrek finalinde Abdullah Gül Üniversitesi ile eşleşti. 2 galibiyet alan takımın adını yarı finale yazdıracağı seride ilk maçı kendi seyircisinin önünde 67-55 AGÜ kazandı. Ancak maçtan başka konuşulan bir konu daha vardı: Jewell Loyd.

Alacaklarının ödenmediği gerekçesiyle maça çıkmayan Jewell Loyd için kulüpten “komik” bir açıklama geldi. Alacağın ödenmemesinin sebebini BANKALARIN HAFTA SONU KAPALI OLMASINA bağlayan kulüp, seriyi de bir anlamda kendi elleriyle Kayseri temsilcisine veriyor gibiydi.
Sezon başından beri türlü sıkıntılara göğüs geren, Galatasaray için milli takımdan ayrılan Ekrem Memnun ise yine pes etmemişti. Serinin ikinci maçında eksiklere rağmen AGÜ’yü %0 dış atış yüzdesiyle 40 sayıda tutmayı başaran Ekrem Memnun ve öğrencileri, seriyi 1-1’e getirdi ve Kayseri’ye tur için gitti. Çeyrek final serisinin son maçında mücadeleden geri atmayan takımımız, normal süresi 76-76 biten maçta Kayseri temsilcisine 84-79 kaybederek sezonu çeyrek final serisinde kapatmış oldu.


Doğan Malkoç

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0