Jose Rodriguez resmen Mainz'de..

Yeni sezon öncesi teknik direktörü halen resmi olarak açıklanmayan ve 1 Temmuz'da top başı yapacak olan Galatasaray'da yaklaşık 40 kişilik oyuncu grubundan ayrılıklar başladı. Daha önce Serdar Aziz transferinde takas olarak Bursaspor'a gönderilen Bilal Kısa, Sercan Yıldırım ve Furkan Özçal'ın ardından takımdan ayrılan dördüncü isim İspanyol orta saha oyuncusu Jose Rodriguez oldu. Geçtiğimiz sezon başında Real Madrid'den bonservis bedeli ödenmeden transfer edilen 1994 doğumlu genç oyuncu yeni sezondan itibaren Bundesliga temsilcisi Mainz'ın formasını giyecek. Alman ekibi bu transfer için 2.154 milyon euro bonservis bedeli öderken, sezon başında yapılan sözleşmede yer alan %30'luk pay nedeniyle Real Madrid bu transferden 645bin euro ücret alacak.


Real Madrid altyapısında yetişen ve geçtiğimiz sezon bonservis bedeli olmadan Galatasaray'a transfer olan Jose Rodriguez sarı-kırmızılı forma altında bulduğu fırsatları ilk haftalarda iyi değerlendirmiş ancak devam eden sekansta formasını kaybettikten sonra bir türlü rotasyona girememişti. Hali hazırda İspanya milli takımının oyuncu havuzunda bulunan ve U21 - U23 takımlarına davet edilen genç oyuncu, geçtiğimiz sezon Galatasaray forması altında 14 kez Süper Lig, 6 kez Türkiye Kupası ve 3 kez Şampiyonlar Ligi olmak üzere toplamda 23 resmi karşılaşmada forma şansı buldu. Bu karşılaşmalarda toplamda 1.283 dakika sahada kalan Rodriguez, iki kez golden bir önceki pası arkadaşlarına aktaran isim oldu.

Alman ekibi Mainz adına teknik direktör Martin Schmidt'in genç oyuncuyu ısrarla istediği, gelecek sezon takımda rol biçtiği konuşulanlar arasında yer alıyor. Galatasaray kariyeri adına iyi başladığı bir dönemde hatalı pozisyonlarda oynatılması, bir süre sonra takıma dönememesi eleştirilerin odak noktasında olmasını sağladı. Ortasahada daha çok hücuma yönelik bir oyuncu olmasına rağmen ısrarla defansif orta saha olarak, özellikle Melo'nun ardından o bölgede onu değerlendirmek, ciddi bir hataydı. Hamzaoğlu hatasından dönmesi, genç İspanyol iç sahada bir çok maçta ıslıklandı. Sonrasında da geri dönemedi. Mainz kariyerinde yolu açık olsun, önemli bir potansiyel ve daha 21 yaşında. Bonservissiz geldiği sezonda ciddi bir oyun ortaya koymadan, "pek fena sayılmayacak" bir rakama imza attı. Camianın evlatlarından daha hayırlı olduğu kesin, maddi anlamda. Doğru ismi, doğru potansiyeli transfer ettiğiniz zaman hiç oynamasa bile zarar etmeden elden çıkartma şansınız var. Buna sezon başında transfer edilen ancak büyük bir skandal nedeniyle yarım sezon oynayamayan Kevin Grosskreutz dahil.

Jose'nin gidişiyle birlikte orta saha rotasyonunda merkez oyuncu konumunda yalnızca Selçuk İnan kaldı. Bonservissiz ayrılan Hamit Altıntop ve Emre Çolak, takasta gönderilen Bilal Kısa ve Furkan Özçal, bonservisiyle gönderilen Jose Rodriguez, gitmesine kesin gözüyle bakılan Ryan Donk. Kadro planlamasını kim yapıyor, kadro mühendisliği kimin eseri Allah bilir.

Jose Rodriguez'e formamız altında gösterdiği performanstan dolayı teşekkür eder, Mainz kariyerinde başarılar dileriz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0