Maryia Papova resmen Galatasaray'da..

Baş antrenörlük için Marina Maljkovic ile anlaşan ve uzun bir çalışma sürecinin ardından transfer çalışmalarına başlayan Galatasaray kadın basketbol takımı, Belarus milli takımının formasını terleten ve geçen sezonu Enisey'de geçiren 1994 doğumlu, 1.89 boyundaki uzun forvet Maryia Papova ile anlaştı.


2009 yılında Belarus milli takımıyla katıldığı U-16 Avrupa Şampiyonası'nda 6 maçta ortalama 30 dakikada yakaladığı 9.7 sayı, 9.5 ribaund ortalama ile henüz 15 yaşındayken iyi bir oyuncu olacağının sinyallerini veren Papova, bundan bir sene sonra düzenlenen U-20 Avrupa Şampiyonası'nda da kendinden büyük oyuncularla mücadele etmesine karşın, 8 maçta ortalama 7.8 sayı, 6.6 ribaund gibi önemli bir istatistik yakalamayı başardı. 2012-2013 sezonunda ise Olimpia Gradno forması giydiği dönemde 18 yaşındayken "en iyi genç oyuncu" seçildi. 

Yurt dışına ilk transferini Belçika'nın BC Namur takımına yapan Belaruslu forvet, son olarak Rusya'nın Enisey takımında forma giydi. Bu takımda geçen sezon Eurocup son 16 turuna kadar mücadele eden Papova, 11.2 sayı, 5.4 ribaund, 1 asist ortalaması tutturdu.

Kariyerine adım attığı ilk dönemden bu yana skorer özelliği, dış şut tehdidiyle önemli bir silahı bünyesinde barındıran Papova, serbest atış çizgisindeki istikrarlı yüzdesi, ribaund katkısı, yeteneği ile Galatasaray'da gelecek sezon Maljkovic faktörüyle öne çıkan oyunculardan biri olacaktır. 

FCNBlog ailesi olarak yeni sezonda sarı kırmızı formayla mücadele edecek Belaruslu forvetimize hoş geldin der, bu forma altında nice başarılar dileriz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0