Yvonne Anderson resmen Galatasaray'da..

Geçtiğimiz sezon Euroleague'e çeyrek finalde veda eden, sezonu AGÜ mağlubiyetiyle kapatan Sarayın Sultanları'nda başantrenör Marina Maljkovic ile birlikte yeni sezon transfer çalışmalarına başlandı. Bu bağlamda ilk transfer hamlesi geçtiğimiz sezon Fixi Piramis Torino'da oynayan 1.70 boyundaki guard Yvonne Anderson oldu.

8 Mart 1990 doğumlu Yvonne, kolej kariyerini University Of Texas'ta geçirdi. 18 yaşında adımını attığı takımındaki ilk sezonunda 33 maça çıkıp benchten gelmesine karşın ortalama 16 dakika süre buldu. Amerikalı guard, kenardan gelerek çift haneli skorlar üretmeyi, top çalma ve asist konusunda kendini geliştirmeyi başardı. 2010-11 sezonunda özellikle skor atma becerisiyle dikkat çeken Yvonne, kariyerindeki ilk double-double'ı (14 sayı, 10 ribaund) gerçekleştirirken, kariyerindeki en yüksek asisti (8), kariyerinde en çok attığı sayıyı (24), kariyerinde en çok aldığı ribaundu (10) geliştirmeyi başardı. 2012 WNBA Draftına katılan Yvonne, draft edilemedi.

Geçtiğimiz sezonu İtalya Ligi'nde geçiren Yvonne özellikle potaya penetre konusunda gayet iyi seviyede. Potaya giderken kullandığı fiziği ile tabir-i caizse Jamont Gordon'a benzer bir tarzı olduğunu söyleyebileceğimiz Anderson, savunma kaynaklı hızlı hücumları severken, set oyununda da bir anda hızlanabilen, potaya yakın uzunları besleyebilen, şutör kısaya pozisyon yaratabilen bir oyuncu. Savunmada guarda baskıyı seven, elini kullanmaktan çekinmeyen, ribaund konusundaki yardımlarıyla takıma önemli katkı verebilecek olan Yvonne, Galatasaray'ın Eurocup macerasındaki önemli isimlerden biri olacak.

FCNBlog ailesi olarak Galatasaray kadın basketbol takımının ilk hamlesi olan Yvonne Anderson'a hoş geldin der, parçalı forma altında sağlıklı ve başarılı bir kariyer dileriz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0