Nenad Krstic resmen Galatasaray Odeabank'ta..

Geçtiğimiz sezonu Eurocup şampiyonu olarak tamamlayan ve seneye Euroleague'de boy gösterecek olan Galatasaray Odeabank'ta transfer çalışmaları son sürat devam ediyor. Austin Daye ile tranfer piyasasına hızlı bir giriş yapan ekibimiz, ikinci hamle olarak geçtiğimiz sezon sakatlığı yüzünden resmi maçlarda forma giyemeyen Sırp pivot Nenad Krstic ile 1 yıllık anlaşma sağladı. 


KİMLİK KARTI: NENAD KRSTIC
25 Temmuz 1983 Kraljevo, Sırbistan doğumlu olan Nenad Krstic 2.13 metre boyunda. Evli ve 1 kız çocuğu sahibi olan Nenad, 2002 NBA Draftlarında ilk tur 24. sıradan New Jersey Nets tarafından seçildi ve 7 yıllık NBA kariyerinde 3 farklı takımda forma giydi. Kulüp bazında sayısız bireysel ödüle sahip olan Krstic, milli forma ile de 2009 Eurobasket ve 2014 World Cup'ta gümüş madalya kazandı.

BAŞARILARLA DOLU KARİYER
Basketbola doğduğu şehir olan Kraljevo'da bulunan Masinac kulübünde başlayan Nenad, ilk profesyonel kontratını ülkesinin efsane takımı Partizan ile yaptı. İlk profesyonel sezonu olan 2000-2001 sezonunda forma bulmakta zorlanan ve liginde sadece 15 maça çıkıp çok az oynama şansı bulan Nenad, 2001-2002 sezonuyla birlikte kendini göstermeye başladı. Ligde şampiyon oldukları ve Yugoslavya kupasını kazandıkları sezonda ligde 8.1 sayı ortalama ile oynayan Sırp pivot, Euroleague'de ise oynadığı 13 maçta 4.8 sayı ortalama ile oynarken Pesaro ile oynadıkları maçta attığı 16 sayı ile o zamana kadar olan Euroleague kariyer sayı rekorunu kırarken, ne kadar önemli bir oyuncu olabileceğinin sinyallerini verdi. 

2002 senesinde NBA Draftlarına katılan Nenad Krstic, ilk tur 24. sıradan New Jersey Nets tarafından seçilmesine rağmen iki yıl daha Avrupa'da kalmayı tercih etti. 2002-2003 sezonu Nenad için parlama yaptığı sezon olurken yine şampiyon oldukları Yugoslav liginde 15 sayı ortalama ile oynayan Nenad, Euroleague de ise forma giydiği 10 karşılaşmada ortalama 30 dakika sahada kalarak 12.8 sayı, 6.2 ribaund ortalamaları ile oynadı. Euroleague'de oynadığı 10 karşılaşmanın 9'unda çift haneli skor üreten Nenad, iki defa double-double yaparken o sezon F4 yapan Cska Moskova'yı yendikleri karşılaşmada attığı 19 sayı ve yine galip geldikleri Olympiacos karşısında yaptığı 15 sayı, 11 ribaund ile sezonun en iyi performanslarını sergiledi. 2003-2004 sezonunda üst üste 3. kez Yugoslav ligi şampiyonluğu yaşayan Nenad, bu sezonda ligde 10.7 sayı ortalaması ile oynarken, Euroleague'de ise 13.4 sayı ortalaması ile oynayarak Avrupa'da rüştünü ispat ederek NBA'in yolunu tuttu.

2004-2005 sezonunda kariyerinde büyük bir adım atarak NBA'e giden Nenad, çaylak yılında tüm dikkatleri üzerine çekti. Forma giydiği 75 karşılaşmanın 57'sinde ilk beş başlayan Nenad 26.2 dakika sahada kaldığı sezonda 10 sayı, 5.3 ribaund istatistikleri ile oynarken Vince Carter ve Jason Kidd'in ardından takımının en skorer üçüncü oyuncusu oldu ve sezonun en iyi çaylak ikinci beşine seçilme başarısı gösterdi. Kariyerinde ilk defa NBA Play-Off'u yapan Nenad, ilk turda Miami karşısında takımının elenmesine engel olamazken 4 maçta 18.3 sayı, 7.5 ribaund ortalamaları ile oynadı.

2005-2006 sezonunda artık ilk beşin değişilmez oyuncusu olan Nenad Krstic, oynadığı 80 karşılaşmanın tamamında ilk beş başlarken sahada kaldığı 30.9 dakikada yakaladığı 13.5 sayı, 6.4 ribaund ortalamaları ile takımının bu istatistiklerde yine en iyi üçüncü oyuncusu oldu. Play-Off'larda ise 11 karşılaşmada 14.7 sayı, 6.8 ribaund istatistikleri ile oynayan Nenad, ilk turda Memphis karşısında 18 sayı, 7.1 ribaund istatistikleri ile turun 4-2 geçilmesinde ana faktör olurken konferans yarı finalinde o sezonun şampiyon olacak olan takımı Dwayne Wade ve Shaquille O'Neal'lı Miami'ye 4-1 elenmesine engel olamadı. Ayrıca bu sezonda All-Star etkinlikleri kapsamında Yükselen Yıldızlar karşılaşmasında boy gösterdi. 

2006-2007 sezonuna harika bir giriş yapan Nenad, kariyer sezonunu yaşarken talihsiz bir şekilde 22 Aralık 2006 gecesi Los Angeles Lakers ile oynanan karşılaşmada çapraz bağ sakatlığı yaşayarak sezonu kapattı. Bu sezonda sadece 26 karşılaşmaya çıkan Nenad 32.6 dakika sahada kaldığı sezonda 16.4 sayı, 6.8 sayı ile üç alanda da NBA'de kariyer ortalamalarını yakaladı. 2007-2008 sezonuna sakatlık dönüşünde iyi giremeyen Nenad, süre bulmakta ve sahada eski oyununu oynamakta zorlandığı sezonu süre aldığı 45 maçta ortalama 18 dakika süre bularak 6.6 sayı, 4.4 ribaund ortalamaları ile kapattı ve NBA kariyerinin en kötü sezonunu yaşadı.

2008-2009 sezonunda Rusya'nın Triumph Lyubertsy (şu an Zenith St. Petersburg) takımı ile 2 yıllık toplam 6 milyon € değerinde sözleşmeye imza atan Krstic, 4 yıl aradan sonra Avrupa'ya geri dönüş yaptı. Kerem Tunçeri, Alan Anderson, Vassily Karasev gibi isimlerle birlikte sansasyonel bir kadro kuran Rus ekibinden yaşanan mali problemlerden dolayı Aralık ayında ayrılan Nenad, NBA ekiplerinden Oklahama City Thunders ile 3 yıllık sözleşme imza attı. 45 maçta ortalama 24.8 dakika sahada kalan Nenad, 9.7 sayı, 5.5 ribaund ortalamaları ile mücadele etti. 

2009-2010 sezonunda Kevin Durant, Russel Westbrook, James Harden, Jeff Green, Serge Ibaka gibi genç ve potansiyeli yüksek oyuncuların bulunduğu takımda ilk beş başlayan ve 76 karşılaşmada ortalama 23 dakika sahada kalan Nenad 8.4 sayı, 5 ribaund ortalamaları ile oynarken 8. sıradan girdikleri Play-Off'ta o sezonu şampiyon olarak kapatacak olan Los Angeles Lakers'a 4-2 elenmekten kurtulamadı. 

2010-2011 sezonunda 47 karşılaşmada forma giyen Nenad, şubat ayında Kendrick Perkins ve Nate Robinson karşılığında Jeff Green ile Boston Celtics'e takas oldu. Burada 24 karşılaşmada forma giyen Nenad Krstic sezonu 8.1 sayı, 4.7 ribaund ortalamaları ile kapatırken sezon sonunda Celtics tarafından serbest bırakıldı.

2011-2012 sezonunun yaz döneminde Rus devi Cska Moskova ile iki yıllık sözleşme imzalayan ve yeniden Avrupa'ya dönen Krstic, Kirilenko'lu, Teodosic'li, Khryapa'lı, Siskauskas'lı, Kaun ve Shved'in süre dahi bulmakta zorlandığı Rus ekibinde en önemli silahlardan biri haline geldi. VTB Ligi'nde şampiyonluk yaşadığı sezonda, Euroleague şampiyonluğunu İstanbul'da yapılan Final Four finalinde dramatik şekilde Printezis'in son saniye basketi ile Olympiacos'a kaptıran Nenad, buna rağmen bireysel olarak oldukça başarılı geçirdiği sezonu 14.2 sayı, 5.5 ribaund istatistikleri ile kapatırken Euroleague'in en iyi beşine seçilme başarısı gösterdi. Nenad Krstic ayrıca bu sezonda Kasım ayının en değerli oyuncusu seçilirken, normal sezon 9. haftasında Panatihinaikos karşısında sergilediği 17 sayı, 12 ribaund ve Top16 3. haftasında Galatasaray Medical Park karşısında gösterdiği 20 sayı, 9 ribaundluk performanslarla haftanın en değerli oyuncusu seçildi. 

2012-2013 sezonuna da Euroleague şampiyonluğu hedefiyle yola çıkan Cska Moskova'nın en değerli parçalarından biri olan Nenad, bireysel olarak bir önceki yıl gösterdiği başarılı performansı devam ettirirken VTB Ligi'nde şampiyonluk yaşadığı sezonda bu seferde Final Four yarı finalinde Olympiacos engeline takıldı. Sezonu 13 sayı - 4.4 ribaund istatistikleri ile kapatan ve üst üste ikinci kez Euroleague en iyi beşine seçilme başarısı gösteren Nenad, Top16 9. haftasında Alba Berlin karşılaşmasında sergilediği 20 sayı, 4 ribaund, 4 asistlik performansı ile haftanın en değerli oyuncusu seçildi.

2013-2014 sezonunda takımın başına geçen Ettore Messina ile anlaşmakta güçlük çeken ve iki yıldır oynadığı pivot pozisyonu yerine uzun forvet pozisyonunda süre bulmaya başlayan Nenad Krstic'in performansı son iki yıla göre düşüş gösterdi. Bireysel olarak kötü gidişatının ardından performansını arttıran Nenad, Eurolague'de başarılı maçlar çıkarttığı Ocak ayının en değerli oyuncusu seçildi. Euroleague finallerinde ise bu kez yarı finalde son saniye basketi ile Maccabi Tel-Aviv'e kaybeden Cska Moskova'da kulüp başkanı ile sorun yaşayan Nenad, başkanları tarafından yeterli performansı sergilememekle itham edildi. Yaşananların ardından 2 yıldır şampiyon oldukları VTB Liginde Lokomotiv Kuban karşısında çeyrek finalde 2-0 geriye düşen Cska Moskova'da, oynanan 3 maçta 16.6 sayı, 5 ribaund ortalamaları ile oynayan Nenad, başkanına en iyi cevabı sahada vererek takımının Kuban'ı eleyip üst üste üçüncü kez şampiyon olmasında büyük pay sahibi oldu.

2014-2015 yaz döneminde bir dönem bizimde gündemimize gelen ancak daha sonra takımın başına Dusan Ivkovic'i getiren Anadolu Efes'le anlaşan Nenad, iyi başladığı sezonda Kasım ayında Mutlu Demir'in faulü sonrasında sol kolunu kırarak sahalardan 6 hafta uzak kaldı. Sakatlıktan iyi dönen Nenad, Euroleague ve ligde başarılı performanslar sergilerken Banvit'i yendikleri karşılaşmada attığı 27 sayı ile kariyer sayı rekorunu kırdı. Eurolague Top8 turunda sezonu şampiyon olarak tamamlayacak Real Madrid'e karşı oldukça başarılı maçlar göstermesine rağmen takımının elenmesine engel olamayan Nenad, ligde ise finale kadar yükselmesine rağmen deplasmanda oynadığı Pınar Karşıyaka karşılaşmasında bu sefer sağ dizinden çapraz bağ sakatlığı yaşayarak sezonu kapattı. 2015-2016 sezonunda sakatlığından dolayı herhangi bir resmi mücadelede forma giymeyen Nenad sezonu bireysel antrenman yaparak tamamladı.

MİLLİ TAKIM KARİYERİ
2004 Olimpiyat oyunlarına Sırbistan-Karadağ forması altında katılan Nenad, ülkesinin 11. olduğu turnuvada başarılı bir performans çizemezken, Sırbistan milli forması ile asıl patlamayı Eurobasket 2009'da yaptı. Kaptan olarak katıldığı turnuvada 13.4 sayı, 4.8 ribaund ortalamaları ile oynayan ve gümüş madalya kazanan Nenad, takımının finalde İspanya'ya 85-63 yenilmesine engel olamadı. 

Ülkemizde düzenlenen 2010 World Cup'ta da ülkesinin kaptanlığını yapan Nenad, 13.5 sayı, 7.5 ribaund ile oynadığı turnuvanın yarı finalinde millilerimize eski takım arkadaşı Kerem Tunçeri'nin son saniye basketiyle elenmekten kurtulamadı ve turnuvayı Litvanya'ya yenilerek 4. tamamladı. 2011 ve 2013 Eurobasket turnuvalarında bireysel olarak iyi performanslar sergilese bile ülkesinin başarılı olmasını sağlayamayan Nenad Krstic, 2014 World Cup'ta ise bir kez daha ülkesini finale taşısa bile finalde Amerika Birleşik Devletleri'ne kaybetmesine engel olamadı. Bu turnuvanın ardında Nenad Krstic 6 yıldır kaptanlığını yaptığı milli takımından emekli oldu.

FCNBlog ailesi olarak yeni transferimiz Nenad Krstic'e hoşgeldin der, Yenilmez Armada forması altında başarılı bir kariyer dileriz..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0