Bruma gümbür gümbür geliyor; Galatasaray 3-1 Aarhus

Yeni sezon hazırlıkları kapsamında çalışmalarını Danimarka'da sürdüren Galatasaray, ikinci etaptaki ilk hazırlık maçında Aarhus'a konuk oldu. Danimarka temsilcisi karşısında maçın hemen başında geriye düşen Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, hazırlık döneminin yıldızı Bruma'nın damgasını vurduğu karşılaşmada sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı. Kuzey temsilcisi karşısında hazırlık döneminin 4.maçına çıkan Galatasaray'a galibiyeti getiren goller Bruma (2) ve Yasin Öztekin'den gelirken, konuk ekibin tek sayısı Junker'den geldi.

Danimarka'da gerçekleştirilecek olan ikinci kamp etabı öncesinde Tarık Çamdal, Olcan Adın ve Umut Bulut'u kadro dışı bıraktığını açıklayarak takımı ikinci etaba getiren Jan Olde Riekerink karşılaşmaya ideal onbire yakın bir kadro ile başladı. Fernando Muslera - Martin Linnes, Aurelien Chedjou, Hakan Balta, Lionel Carole - Hamit Altıntop, Blerim Dzemaili, Wesley Sneijder - Bruma, Sinan ve Berk İsmail onbiriyle karşılaşmaya başlayan Hollandalı teknik adamın bir iki değişiklik dışında kafasında oluşturduğu ideal onbirin ve düzenin bu şekilde olduğunu söylemek mümkün. Sezonun ilk resmi maçını oynamasına yaklaşık 17 gün kala takımın ikinci kamp döneminde tek forvetinin U21 takımdan Berk İsmail Ünsal olması, elbette kendisinin değil yöneticilerin ayıbı olsa gerek. Geçen sezonun ortalarından beri "forvet" diye yana yakıla bağıran takımın forvetinin olmaması akıllarda büyük bir soru işareti yaratırken, Euro 2016'da milli takımıyla yarı final oynayan Lukas Podolski'nin üçüncü kamp etabında (1 Ağustos, İstanbul) takıma katılmış olacağının altını çizelim.

Aarhus karşısında rakibini net bir şekilde domine eden bir Galatasaray izledik. Elbette bunda rakip takımın gücünün bizimle boy ölçüşebilecek seviyede olmamasının etkili olduğunu söyleyebiliriz. Ancak ağır güç ve fizik antrenmanlarının yapıldığı kamp döneminde, Danimarka Süper Ligi'nde normal sezonun 2.haftasını geride bırakan Aarhus kuşkusuz bize nazaran daha hazır bir görüntüye sahipti. Maçın ilk dakikasından itibaren Sneijder ve Bruma ile rakip kalede tehlike yaratan ancak skor üstünlüğünü ele geçiremeyen takımımız 25.dakikada Petersen'in çizgiye inip açtığı ortaya Muslera ve Hakan Balta'ya rağmen ayak koyan Junker'e engel olamayınca skorda geri düştü. Bu gole hemen iki dakika sonra Berk İsmail ile cevap vermemize rağmen genç oyuncunun attığı gol ofsayt gerekçesiyle iptal edilirken, 35 - 38 dakikaları arasında rakip kalede 3 kez tehlike yarattık ve sonunda Bruma oynadığı hazırlık maçlarında imzası haline gelen gollerinden birisini daha kaydetti. Sol kanattan gelen Portekizli rakibinin müdahalesine rağmen düşmedi, ayakta kaldı. Savunmanın yerleşmesini beklemeden sağına çekti ve düzgün bir vuruşla Danimarka'da skora eşitliği getirirken, bu sezon oynadığı 4. hazırlık maçında 4.golünü atmanın mutluluğunu yaşadı. Devre bu skorla tamamlandıktan sonra ikinci yarıya Dzemaili'nin dikine oynayarak topu ön alana taşıdığı ve ceza alanına katettikten sonra Bruma'ya çıkarttığı pozisyonla başladık. Portekizli oyuncu penaltı noktasının paralelinde sert vurdu, tabelada durum 2-1'e geldi. Karşılaşmanın ikinci yarısına golle başlayan takımımız 65.dakikada 5 oyuncu birden değiştirdi; Eray, Sabri, Donk, Birhan ve Yasin. Bu dakikaya kadar tek forvet oynayan Berk İsmail yerine hücumda ön alana Yasin'i atan Riekerink, tecrübeli oyuncunun kaleyi yoklamasıyla hamlesinin karşılığını kısmen aldı. Bu formasyon ve denemelerde Podolski'yi ön alanda sahte 9 gibi kullanmasını bekleyebiliriz. Malumunuz, yılın ilk resmi maçı 13 Ağustos'ta ezeli rakibimiz Beşiktaş'a karşı Süper Kupa maçı olacak. Ancak halen bir forvete sahip değiliz. Bruma'nın öne geçirdiği golün ardından Yasin  - Sinan ve Bruma üçlüsüne, geriden destek veren Wesley Sneijder ile birlikte rakibini abluka altına alan Galatasaray, rakip takım kalecisi Hagelskjaer'i bir türlü geçemedi. Son 5 dakikaya girilirken Sneijder'in vuruşunda top kaleciden sekerek içeriye girdi ancak topa hareketlenen Sinan'ın ofsayt olması nedeniyle karşılaşmanı hakemi golü geçerli saymazken, bir dakika sonra Sinan Gümüş'ün ön alanda yaptığı hücum pres sonrasında topu kazandığı pozisyon Yasin Öztekin'in golüyle sonuçlandı ve karşılaşmanın skoru tayin edildi.

Daha önce hazırlık karşılaşmalarında neredeyse 22 oyuncusuna şans tanıyan Riekerink bu karşılaşmada 19 oyuncuya şans verdi. Karşılaşmanın 65.dakikasında Eray - Sabri, Donk, Birhan ve Yasin'i oyuna alan Hollandalı teknik adam son 5 dakikaya girilirken Emrah Başsan, Salih Dursun ve Gökay Güney'e forma şansı tanıdı.

Galatasaray yeni sezon hazırlıkları kapsamında çalışmalarını Danimarka'da sürdürecek ve 30 Temmuz akşamı İsveç'te dünya devi Manchester United ile karşılaşacak. Bu karşılaşmanın ardından İstanbul'a dönecek olan takımımız, yeni sezon hazırlıkları kapsamında 6 Ağustos'ta evinde Atletico Madrid'i ağırlayacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0