Euro 2016 | Galler Masalını Ronaldo Bitirdi..

Euro 2016'da yarı final ilk maçında turnuvanın rüya takımı Galler ile turnuva başından beri epeyce eleştirilen Portekiz karşı karşıya geldi. Bir nevi Gareth Bale vs Cristiano Ronaldo başlığı altında geçen maçta kazanan taraf Ronaldo'lu Portekiz oldu. 2-0 gibi net bir skorla finale yükselen Portekiz'in golleri Ronaldo ve Nani'den geldi. Turnuvanın en çok saygı duyulan takımı Bale'lı Galler'in masalı da bu maçla birlikte sona ermiş oldu.


Yarı finale yükselen Real Madrid'li iki starın takımları Galler ve Portekiz eşleşmesi oldukça merak edici bir maça sahne oldu. İlk yarıda iki takım da rakibi geride karşılayarak defansif ağırlıklı oyun sistemleriyle sahadaydılar. İki takımın en uçta oynayan oyuncularını bile çoğu zaman kendi ceza sahalarında savunma yaptıklarına şahit olduk. Portekiz tandemindeki Bruno Alves hantal bir stoper olmasının dezavantajını çok yaşadı. Bale ve Kanu gibi çabuk oyuncuların topla dribbling etmeleri tehlike yaratırken çok net pozisyonlar yaşanmasa bile özellikle Bale'in bireysel yeteneğiyle önemli işler yaptığını söyleyebiliriz. İlk yarı Portekiz adına ise çok fazla etkin geçmedi. Nani ve Ronaldo'nun kanatlarda kaybolması, Portekiz orta sahasının iş yapmaması hücumlarını sekteye uğrattı. Danilo ve Renato'nun hücumda fazla sorumluluk almaması ileri hattaki üçlüye çok fazla yük bindirdi. Bu sorunu Portekiz teknik heyeti de görmüş olacak ki ikinci yarıda daha farklı bir oyuncu dizilimiyle sahaya çıktılar.

İkinci yarıda Nani'nin ve Renato'nun ceza sahasına çok daha fazla yanaşmaları, Ronaldo'nun daha fazla de marke olmasını sağladı. Kaleyi içerden fetheden Portekiz hücumunu, ikinci yarıda daha diri ve istekli bir şekilde görmeye başladık. Nitekim gol de gecikmedi. 50. dakikada Ronaldo'nun müthiş sıçraması sonrası gelen kafa golüyle maç bir nevi çözüldü diyebiliriz. Bu golden 3 dakika sonra altı pasta daha çok çoğalmaya başlayan Portekiz, Nani'yle ikinci golü buldu. Bu dakikadan sonra zaten iyi iyi savunma yapan Portekiz, daha kompakt bir oyun anlayışıyla maçı bitirdi. Turnuvanın sürpriz takımı Galler'in masalını Ronaldo'lu Portekiz bitirdi. Skordan bağımsız bu turnuvada yaşattıkları için Gareth Bale başta olmak üzeren tüm Galler kafilesini teşekkür ediyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0