Millilerimizin Rio 2016 serüveni başlıyor..

2016 Rio Olimpiyatlarına katılım hakkı elde etmek için Filipinler'in Manila kentinde mücadele edecek olan A Milli Basketbol Takımımızın eleme serüveni 5 Temmuz Salı günü başlıyor. Grup aşamasında Kanada ve Senegal ile eşleşen Millilerimiz, turu geçmesi halinde Fransa, Yeni Zelanda ve Filipinlerin yer aldığı gruptan gelecek takımla Olimpiyat vizesi almak için karşılaşacak.


Grup aşamasında Senegal ve son yılların yükselen basketbol ülkesi Kanada ile aynı grupta yer alan Millilerimiz için kuşkusuz Kanada oldukça önemli bir rakip. Bir çok NBA oyuncusuna sahip Kanada, elemelere Andrew Wiggins'i getirmese bile kadrolarında bu yıl Cleveland Cavaliers ile NBA Şampiyonluğu yaşayan Tristan Thompson'ın yanı sıra Corry Joseph, Khem Birch, Anthony Bennet, Scrubb kardeşler gibi önemli oyunculara sahipler. Kuşkusuz grup aşamasında final yolumuzu rahatlatmak için Kanada maçını kazanmamız gerekiyor, aksi takdirde yarı finalde karşı gruptan bu torbanın ağır topu Fransa ile eşleşmemiz çok büyük ihtimal.

Milli takımımız grubunda aldığı sonuçların ardından eğer ilk iki sırayı alırsa karşı grupla çapraz eşleşmeye girerek final için bilet mücadelesine girecek. Finalde ise sadece kazanan takım 2016 Rio Olimpiyatlarına katılım hakkı elde edecek.

Baş antrenörlüğünü 3 yıldır Galatasaray Odeabank'ın baş antrenörlüğünü yapan şampiyon koçumuz Ergin Ataman'ın, kaptanlığını ise Eurocup şampiyonu takımımızın kaptanı Sinan Güler'in yaptığı Millilerde 12 kişilik kesin kadro geçtiğimiz gün turnuvanın yapılacağı Filipinlerin Manila kentinde belli oldu. Son olarak Doğuş Balbay ve Barış Hersek'in çıkartıldığı Millilerde Olimpiyat bileti için mücadele edecek 12 oyuncumuz ise Birkan Batuk, Cedi Osman, Furkan Korkmaz, Ender Arslan, Semih Erden, Oğuz Savaş, Ali Muhammed, Melih Mahmutoğlu, Sinan Güler, Kenan Sipahi, Samet Geyik, Ömer Aşık oldu.

FCNBlog ailesi olarak Milli takımımıza 2016 Rio Olimpiyatları yolunda başarılar diliyoruz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0