Emrah Başsan resmen Galatasaray'da!

Sezonu Türkiye Kupası kazanarak kapatan Galatasaray futbol takımımız, yeni sezon öncesi transfer çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Bilindiği üzere takımımız teknik direktör konusunda resmi bir hamle yapmamasına rağmen ilk transferini defans hattına Serdar Aziz ile yapmıştı. Yerli transferinde ikinci hamlesini de kanat rotasyonuna yapan Galatasaray, bonservisi elinde olan Emrah Başssan ile resmen anlaştı. 2011'den bu yana Antalyaspor forması giyen 1992 doğumlu genç oyuncuyla 3 senelik kontrat imzalandı. 

İSTİKRARLI BİR KARİYER..
Kariyerine 2009 yılında Pendikspor altyapısından, Pendikspor A takımına çıkarak başlayan Emrah Başsan; 2. lig takımında 2 sezon boyunca mücadele etti. Transfer olduğu ilk sezonda oyuna sonradan giren bir oyuncu konumundayken, belli bir zaman sonra takımdaki yerini sağlamlaştırdı ve 2. senesinde ilk 11'deki yerini aldı. Genç yaşına rağmen oynadığı iyi futbolla Süper Lig ekiplerinin dikkatini çekmeye başladı. Pendikspor'da 42 maçta 9 golle oynayan Emrah Başsan, 2011-2012 sezonunda o zamanlar Mehmet Özdilek'in başında olduğu Antalspor'a transfer oldu. Transfer olduğu sezonda iyi bir çıkış yakalayan genç oyuncu tıpkı Pendikspor'da olduğu gibi takımdaki yerini sağlamlaştırmayı başardı. Her maç net bir 11 oyuncusu olarak sahaya çıkmasa da, oyunun akışını değiştirebilecek yeteneğe sahip olduğunu attığı gollerle ve yaptığı asistlerle gösterdi. 2011-2012 sezonunda henüz 19 yaşındayken 33 lig, 3 kupa maçında forma giyip 3 gol atmıştı. Sonraki sezon 20 lig maçında oynayan genç futbolcu, kupada oynadığı 8 maçta attığı 4 gol ile başarısını sürdürdü. 2013-2014 sezonu ise hem Antalyaspor için hem de genç hücum oyuncusu için ilginç geçti. Akdeniz temsilcisi 31 puanla ligi 17.sırada bitirip küme düşerken, Emrah Başsan ise o sezon ligde 32 maçta forma giydi. Ancak kupada yarı final oynayan kırmızı beyazlılar, Eskişehispor'u ilk maçta deplasmanda 1-0 yenmesine karşın, kendi evinde 3-1 yenilerek final oynama şansını kaybetti. Kupada o sezon 11 maçta oynayan Emrah, 4 gol ile takımına katkı sağladı. Bir sonraki sezon Antalyaspor'un yeniden Süper Lig'e çıkmasında önemli rol oynayan genç oyuncu, 36 karşılaşmada attığı 10 gol ile istikrarını sürdürdü. Sezon başında kadro yapısını yenileyen Antalyaspor'da bu sezon 20 kez şans bulan Emrah Başsan bu karşılaşmalarda rakip fileleri 5 kez havalandırdı. 

2011'den bu yana Antalyaspor'un başarısı için top koşturan genç oyuncu, çıktığı 136 maçta 21 gole imza attı. Milli kariyerine bakacak olursak, A Milli Takım dışında genç takımlara az olsa seçildiğini görüyoruz. Türkiye A2'de 1 maç, U21'de 17 maç 6 gol, U18'de ise 2 maç gibi istatistiklere sahip.

KULÜBEYE HAMLE
Yeni transferimiz Emrah Başsan daha 24 yaşında ve Süper Lig'te oynadığı 5 sezon dışında çok fazla bir tecrübeye sahip değil. Anadolu takımlarında oynadığı futbolla sırıtan, top ayağına yakışan genç oyunculardan biri. Bu sebeple Emrah'tan gelir gelmez verim beklemek veya verim almak o kadar kolay olmayabilir. İlk aşamada kulübe için yararlı bir hamle gözüyle bakmamız lazım. Özellikle ligde sonradan girdiği maçlarda oyunun akışını değiştirebilen, hücuma tempo kazandırabilen, takım arkadaşlarına boş alanlar yaratabilen süratli oyun yapısıyla takıma fayda sağlayabilen bir profile sahip. Onu bu zamana kadar genellikle sağ açıkta seyrettik. Sol açık ve forvet arkası gibi pozisyonlarda da görev alabilen Emrah ancak sol ayağını iyi kullanması, sağ koridordan ceza sahasına doğru topu harmanlayıp tehdit oluşturmasıyla sağ açıkta daha faydalı oynuyor. Sürati dışında topla da arası iyi olan bir oyuncu olan Emrah, teknik kapasitesi ile Süper Lig'te kalburüstü takımlarda iş yapabilecek seviyede. Zaten bu zamana kadar gösterdiği performanslarla bunu gösterdi. Topu ayağında tutan, dribling becerisi iyi olan büyük bir takımın bench rotasyonu için iyi yerli hamlelerden biri. Ancak Emrah'ın 24 yaşında Galatasaray'a transfer olmasının en önemli sebebinin vuruş yeteneği olduğunu düşünüyorum. 

Sürati dışında Emrah Başsan'ı diğer genç oyunculardan ayıran çok iyi bir vuruş özelliğine sahip olması. Antalyaspor'da oynadığı maçlarda serbest vuruşları ve frikikleri kısa bir süre içerisinde devralmayı başardı. Ligde ve Türkiye Kupası'nda açtığı ortalar ve çektiği sert şutlarla takımı için önemli hücumsal atraksiyonların mimarı oldu. Emrah'ın imza vuruşlarından olan topu sola doğru sürüp kaleyi denemek, onun son zamanlarda Süper Lig'in önemli takımlarının transfer listesinde olmasının en önemli nedenlerinden biri. Daha 24 yaşında olması, bu özelliğini daha ileri seviyeye çıkartabilmesine de olanak sağlıyor. Özellikle takımda Wesley Sneijder, Selçuk İnan ve Lukas Podolski gibi vuruş konusunda Avrupa çapında marka olan isimler varken; oyununu geliştirmesi çok daha kolay bir hâl alabilir. Ancak yazının en başında da dediğim gibi direkt olarak verim verebilecek, takımdaki yerini sağlamlaştıracak bir performans çizmeyebilir. Bu transfere kulübe rotasyonu ve rekabeti için olan hamle gözüyle bakmalıyız. Sinan Gümüş, Lukas Podolski gibi kanat oyuncularımız var; Bruma da dönüyor ve transfer yapacağımızı da varsayarsak Emrah Başsan'ın şansı çok daha gerilerde gözüküyor. Bu sebeple bu transfer anlık değil, Emrah'ın kendisini geliştirmesine bağlı olarak geleceğe yönelik bir hamle olarak göze çarpıyor.

FCN Blog ekibi olarak yeni transferimiz Emrah Başsan'a hoşgeldin diyor ve Galatasaray forması altında üstün başarılara imza atmasını temenni ediyoruz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0