Rio Olimpiyatları | Kanada'ya direnemedik..

2016 Rio Olimpiyat oyunlarına katılmak için Filipinlerin Manila kentinde mücadele veren A Milli Erkek Basketbol Takımımız son zamanların çıkışta olan basketbol ülkesi Kanada ile karşılaştı. Hücumda akışkanlıktan ve üretkenlikten uzak olan Milliler maç boyunca geride götürdüğü karşılaşmayı 69-77 kaybetti. 


Karşılaşmaya Bobby Dixon, Sinan Güler, Cedi Osman, Samet Geyik, Semih Erden ilk beşi ile başlayan Milli takımımız ilk dakikalarda Kanada'nın etkinliğine karşılık vermekte zorlanınca 2-8 geriye düştü. 5. dakikadan sonra hücumda Semih Erden ile toparlanan ve savunmasında da sertliği arttıran Milliler, Sinan Güler'in turnikesiyle 12-10 öne geçti. Periyotun sonuna doğru tam saha baskı yapan Millilerimizi cezalandıran Kanada, kenardan gelen Brady Heslip'in katkısıyla ilk periyotu 17-21 önde tamamladı. İkinci periyotta hücumda durağan kalan ve savunmada da etkinliğini yitiren Milliler, Bobby Dixon'dan da katkı alamayınca skorda geriye düştü. Kötü kullanılan ve top kaybı yapılan hücumlardan sonra açık sahayı kullanan Kanada, Corry Joseph ve Tristan Thompsın'ın devreye girmesiyle farkı çift hanelere çıkartsa bile ilk devreyi 30-39 önde tamamladı. İlk yarıda hücumda Sinan Güler, Cedi Osman dışında zaman zamanda Semih Erden'den katkı alabilen Millilerimiz skor üretmekte oldukça zorlandı.

İkinci yarıya Corry Joseph önderliğinde etkili giren Kanada, hızlı hücumlar sonunda yakaladığı seriyle farkı 16'lara kadar çıkartıp 34-50'lık skoru yakaladı. Millilerimiz Cedi Osman önderliğinde yaptığı tam saha baskı sonucu yakaladığı 8-0'lık seri ile farkı yeniden tek hanelere indirip ümitlerini arttırsa bile periyotun sonunda devreye giren  Corry Joseph, üst üste bulduğu sayılarla periyot skorunu 47-59 olarak tayin etti. Son periyotta Cedi Osman ile maça tutunmaya çalışan Millilerimiz, talihsiz bir şekilde Cedi Osman'ın sakatlığı sonrasında tüm ateşini ve tutkusunu kaybetti. Karşılaşmanın son 5 dakikasında fark 10 sayılar bandında gezse bile kazanmak için herhangi bir ümit ve heyecan sergilemeyen Milliler, son dakikalarda yay gerisinden geri dönmek için atak yapsa bile başarılı olamadı ve elemelerin ilk maçını 69-77 kaybetti.

Millilerde Galatasaray Odeabank forması giyen Sinan Güler 14 sayı, 3 asist ile oynarken, Semih Erden 8 sayı, 8 ribaund; Melih Mahmutoğlu 3/3 üçlük ile 9 sayı; Oğuz Savaş 7 sayı; Samet Geyik 4 sayı, 6 ribaund; Birkan Batuk 8 sayı; Kenan Sipahi 2 sayı; Furkan Korkmaz 2 sayı; Ömer Aşık 4 sayı, 6 ribaund ile oynadı. Talihsiz şekilde sakatlanan Cedi Osman sakatlanana kadar 10 sayı, 5 ribaund ile takımımızın en iyi ismi olurken, çok şey beklediğimiz Bobby Dixon 0/8 saha içi isabetle 1 sayıda kaldı ve hayal kırıklığı yaşattı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0