Euroleague Nostalji | 5. Sıra: Jaka Lakovic

Galatasaray Basketbol Şubesinin Euroleague'de iz bırakmış oyuncularını derlediğimiz listemizde 5. sırada bir basketbol efsanesi var, Jaka Lakovic! Slovenya'nın gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında olan Lakovic, 2011-2012 sezonunda geldiği Galatasaray'da Euroleague ön elemesinin geçilmesinde  oynadığı oyunla aslan payının sahibi  olmuştu. 


BAŞARILARLA DOLU KARİYER
Kariyerine ülkesinin Geoplin Slovan takımında başlayan Jaka Lakovic daha sonra Krka Novo Mesto takımına geçti. 24 yaşında Yunan devi Panathinaikos ile anlaşan Lakovic, burada Euroleague Final-Four'u, Yunanistan ligi şampiyonluğu, Yunan Ligi MVP'liği yaşayıp 2005 yılında Euroleague en iyi ikinci beşine seçilme başarısı göstermişti. 2006 yılında Avrupa'nın bir başka devi Barcelona'ya geçen Lakovic, burada 2 Euroleague Final-Four'u görürken 2009/10 sezonunda ise Euroleague şampiyonluğu yaşadı.

2011-2012 sezonunda Oktay Mahmuti'nin kurduğu kadronun tabir-i caizse "esas oğlanı" olan ve Litvanyalı uzun Darius Songaila ile kadronun en tecrübeli oyuncusu olan Jaka Lakovic, Euroleague ön elemelerinde oynadığı oyun ile takımımızın ilk Euroleague macerasının başlamasını sağlamıştı. Ön elemelerde oynadığı 3 maçta 11.3 sayı, 2.6 asist, %46 üç sayı isabeti ile oynayan Jaka Lakovic, ilk kez katıldığımız Euroleague'de ise 9.7 sayı, 2.7 asist ortalamaları ile oynamıştı.

SAHA İÇİNDE LİDER
O sezon Oktay Mahmuti'nin askerlerle donattığı kadronun generali olan Jaka Lakovic, büyük tecrübesi ile ilk kez Euroleague mücadelesi veren Galatasaray'a önemli katkılar yaptı. Özellikle ön eleme etabında büyük sorumluluk alan Jaka Lakovic, Galatasaray'ın ilk kez Euroleague'e katılmasında aslan payının sahibi olmuştu. Euroleague normal sezonunda ve Top16 etabında rakiplerin büyük önlemler aldığı ve sert savunmalarla bezdirmeye çalıştığı Jaka Lakovic, beklentilerin biraz altında kalmasına rağmen kritik anlarda sahada saklanmayarak sorumluluk almaktan kaçmamıştı. 

Büyük tecrübesinin yanında yay gerisinden attığı şutlar, kritik anlarda sorumluluk alarak sahada gösterdiği soğukkanlı duruş ve takım arkadaşlarına yarattığı pozisyonlar ile takımımıza katkı sağlayan Jaka Lakovic, bir diğer oyuncumuz Lucas Gordon ile yakaladığı uyum ile de önemli işler yapmıştı.

ÖNEMLİ PERFORMANSLAR
Jaka Lakovic'in Galatasaray forması ile Euroleague'de gösterdiği akılda kalan performanslara bakarsak aklımıza ilk olarak yukarıda da sıkça bahsettiğim gibi ön eleme etabı gelir. Asvel maçında 6/8 üçlük isabeti ile 22 sayı atan; Rytas maçında ise 10 sayı, 3 ribaund, 5 asist ile oynayan Sloven yıldız, Euroleague maceramızı başlatan isim olmuştu.

Euroleague sezonunda Asseco Prokom karşısında 6/7 üçlük isabeti ile 21 sayı, 3 ribaund, 4 asistlik bir performans sergileyen Lakovic, ilk Euroleague galibiyetimizde pay sahibi olmuştu. Union Olimpija'ya karşı 4/4 üçlük isabeti ile 16 sayı atarak farklı alınan galibiyete büyük katkı sağlayan Jaka Lakovic, Top16 etabında uzatmada yendiğimiz Olympiacos maçında ise 16 sayı, 3 ribaund, 3 asist ile oynarken rakip tarafından tam "12" kez faul ile durdurulmuştu.

Jaka Lakovic'in Union Olimpija maçından bir kesit..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0