Euroleague Nostalji | 6. Sıra: Lucas Gordon

Hafta başından beri yaptığımız Euroleague Nostalji listemizde 6. sıraya geldiğimizde karşımızda ilk Euroleague maceramızın ve o zamanki koçumuz Oktay Mahmuti'nin önemli oyuncusu Jamon Alfred Lucas Gordon var. Formamız altında gösterdiği başarılı performansla Euroleague'in gediklilerinden olan Gordon, Lakovic ile yakaladığı uyumla da Euroleague'de başarılı bir sezon geçirmemizi sağlamıştı.


GALATASARAYLA YÜKSELEN KARİYER
Kolej kariyerinden sonra profesyonel kariyerine ülkemizde Antalya Büyükşehir Belediye ile başlayan Lucas Gordon burada gösterdiği başarılı performanstan sonra Almanya ve Hırvtistan'da oynayıp Yunanistan'ın Maroussi takımına transfer oldu. Burada Euroleague'e "Merhaba" diyen Gordon, gösterdiği başarılı performans ile Yunan devi Olympiacos'a transfer oldu. 

2011-2012 sezonunda Oktay Mahmuti yönetiminde ki Galatasaray'a transfer olan Lucas Gordon, formamız altında oynadığı tek Euroleague sezonunda başarılı bir performans sergilerken, Top16 aşamasında performansını arttırarak son anda Top8 şansını kaçıran takımımıza büyük katkı sağladı. Galatasaray'ın oynadığı Euroleague'de oynadığı 16 maçın tamamında süre bulan ve ortalama 25.4 dakika sahada kalıp, 9.1 sayı, 4.1 ribaund, 3.2 asist ile oynayan Gordon, maç başına 1.8 top çalma ile bu alanda Euroleague'in en iyisi oldu.

TAM BİR TAKIM OYUNCUSU
Sahada olduğu zamanda oyunun her alanına katkı sağlayan ve çok yönlü bir oyuncu profili çizen Lucas Gordon, orta mesafe şutları, savunması ve takım oyununa katkısı ile tabir-i caizse Oktay Mahmuti'nin prensi olmuştu. Atmaktan çok attırmaya odaklanan Gordon, saha içindeki koç rolünü üstlenirken Lakovic ile yakaladığı uyum ile de Sloven guardın fiziksel dezavantajını kapatarak oyun yükünü onunla paylaşmıştı. 

Fizik avantajı ile iki guard pozisyonunda da oynayarak saha içinde takıma esneklik sağlayan Gordon, savunmada da takımın lideri konumundaydı. Savunmayı ön alanda başlatan ve pas kanallarını iyi kapatarak rakiplerin oyun kurmasını zorlaştıran Gordon, çaldığı toplarla da o sezon Euroleague'in en iyisi olmayı başarmıştı.

ÖNEMLİ PERFORMANSLAR 
Sezona düşük viteste başlayan ancak sezon ilerledikçe performansını arttıran ve Top8 aşamasında tüm ipleri eline alan Lucas Gordon'ın en çok akılda kalan performansı kuşkusuz evimizdeki Olympiacos maçı.. Kostas Sloukas'ın orta sahadan bulduğu basketle uzatmalara taşıdığı maçta 12'si normal sürenin sonunda ve uzatma periyotunda olmak üzere attığı 17 sayı ile yıldızlaşan Lucas Gordon önemli galibiyetin mimarı olmuştu. 

Evimizde 63-67 kaybettiğimiz Siena karşılaşmasında 5 top çalma ile Euroleague'de kişisel rekorunu kıran Gordon; epik bir galibiyetle kazandığımız Cska Moskova maçında da 4 top çalma ile galibiyetin görünmeyen kahramanlarından biri olmuştu.

Lucas Gordon'ın Olympiacos maçı performansı ve Anadolu Efes maçında vurduğu muhteşem smaç..


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0