Orhan Hacıyeva resmen Galatasaray Odeabank'ta!

Yeni sezon transfer çalışmalarında artık son aşamalara gelen erkek basketbol takımımız Galatasaray Odeabank, pota altına bir de yerli hamle yaptı. Daha önce Austin Daye, Nenad Krstic, Alex Tyus ve Deon Thompson'ı renklerine katan takımımız; son olarak geçtiğimiz sezon Acıbadem forması giyen Orhan Hacıyeva ile 1 yıllığına anlaştı. Geçtiğimiz sezon TBL'de 39 maçta 21 dakika ortalamayla süre alan Orhan Hacıyeva, 9.1 sayı 5.1 ribaund istatistikleriyle oynadı. Azerbaycan asıllı oyuncu, önceki senelerde Türkiye'de birçok takımda boy göstermişti.


TÜRKİYE'DE DOĞUP, FİLİZLENEN BİR KARİYER
Orhan Hacıyeva profesyonel basketbol kariyerine 2005 senesinde o zamanki adıyla Efes Pilsen'in alt takımı Pertevniyal formasıyla başladı. Altyapıda 4 sezon boyunca kulübünde kalan Orhan Hacıyeva, oynadığı oyunla çok iyi yerlere geleceğinin sinyallerini verdi. Ancak istikrar sorunları her genç oyuncuda olduğu gibi onun için de büyük bir dezavantajdı. 2008/2009 sezonunda Darüşşafaka Cooper Tires takımına transfer oldu. İlk sezonunda ortalama 8 dakikalarda süre alan Hacıyeva, 1.7 sayı 1.2 ribaund ortalamalarında mücadele etti ve istenilen istatistiksel katkıyı veremedi. İkinci senesinde yani pasaportuna göre 20 yaşındayken 11.8 dakika ortalama süre aldı ve 4.0 sayı, 2.2 asist ile oynadı. 2010 yılında Daçka'nın alt kümeye düşmesinden sonra eski takımı Pertevniyal'e kısa süreli bir sözleşmeye imza attı. Sonrasında Beko Basketbol Ligi takımlarından Türk Telekom'la anlaştı. 21 yaşında Ankara ekibine büyük umutlarla transfer edilmişti genç Orhan. Ancak tıpkı Daçka macerasında olduğu gibi burda da çok fazla süre alamadı ve ligde sezonu 8.3 dakika ortalamasıyla, 1.3 sayı 1.2 ribaund istatistikleriyle kapattı. Ankara ekibinde geçirdiği 1 sezondan sonra iyi işler yapacağı kulübe, Aliağa Petkim'e transfer oldu. İzmir temsilcisinde kariyerinin şöhret basamaklarını tırmanmaya başladı. İlk senesinde Beko Basketbol Ligi'nde 16.4 dakika ortalamasıyla, 6.8 sayı 3.6 ortalamalarıyla mücadele etti. Aynı sene Türkiye Kupası'nda da iyi süreler alan Orhan Hacıyeva, 6 sayı 2 ribaund ortalamalarıyla oynadı. İzmir ekibinde ikinci senesinde kariyer zirvesi yapan Azerbaycan asıllı forvet, özellikle takımının EuroChallenge serüveninde önemli istatistik başarılara imza attı. Ligde 20 dakika ortalamayla 7.5 sayı, 5 ribaund ile mücadele ederken; EuroChallenge'de 21 sayı, 11 ribaundlık bir performansa imza attı. Aliağa Petkim'de adından sıkça söz ettiren Hacıyeva, sonraki off-season'da transfer gündeminde adı çok konuşulan Türk oyuncular listesinin başını çekenlerden biriydi. Ancak rağbet görmesinin en büyük sebebi İzmir ekibinde gösterdiği başarı değil, bu başarısını yaz dönemindeki EuroBasket 2013'te devam ettirmesiyle oldu. Azerbaycan milli takımıyla Avrupa Şampiyonası'nda boy gösteren Orhan Hacıyeva, bu turnuvada 36.1 dakika ortalamayla, 17 sayı 12.5 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti. Bu şampiyonadan sonra özellikle ülkesinde NBA yapacağı düşünülen Orhan Hacıyeva, o zamanki bir röportajda şu açıklamalara yer vermişti: "35 yaşındaki Prigioni NY Knicks ile anlaşabiliyor, ben sadece 23 yaşındayım ve neden olmasın?".. 

Kariyerini genç yaşta olmasına rağmen iyi seviyelere çıkarmıştı Hacıyeva. Bu şampiyonadan sonra bu performansını üst seviyede tutmaya çalışacaktı. Aliağa Petkim'de ve EuroBasket'13'te gösterdiği performanslarla yükseliş dönemine geçen Orhan Hacıyeva, 2013/2014 sezonu için Uşak Sportif ile sözleşme imzaladı. İlk senesinde Beko Basketbol liginde 26.8 dakika ortalamayla süre alan forvet, 8.6 sayı 5.3 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti. Türkiye Kupası'nda ise takımıyla 2 maça çıkabilen Orhan Hacıyeva, 12 sayı, 3.5 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Bu senenin sonunda Beko Basketbol Ligi All-Star maçında Türkler Karması'nda oynamaya hak kazandı. Türkiye'de uzun menzilli şut tehditi ve 3-4 numaralı pozisyonlarda sırıtmadan oynayabilmesiyle dikkat çekti ve bu seviyelerin skorer kimlikli oyuncusu olabileceğini kanıtladı. Muratbey Uşak Sportif'te 2. senesinde daha çok süreler alan Orhan Hacıyeva, EuroChallenge'da 8 maçta 6.1 sayı 2.4 ribaund ortalamalarıyla oynadı. Ligde ise 15 dakika ortalamayla oynadı ve 4.0 sayıda kaldı. Yavaş yavaş performansında düşüşler gözlenen oyuncu için 1. lig macerası 2015/2016 sezonunda bitti. Bir alt ligde mücadele eden Acıbadem ile anlaşan forvet, geçtiğimiz sezon 39 maçta 9.1 sayı 5.1 ribaund ortalamalarıyla mücadele etti. Acıbadem, geçen sezon yerli katkısı almakta zorlanırken en iyi katkıyı Hacıyeva'dan almıştı. Daha önce de transfer gündemimizde yer alan Orhan Hacıyeva, özellikle Ersin Dağlı'nın takımdan ayrılmasından sonra takımda düşünülen isimlerden biriydi. Adı çok kez şubemizde geçmişti ancak transfer etmek, tarihin en zorlu Euroleague sezonunu oynayacak takıma nasip oldu. Yerli kategorisinde sayılan 2.01 boyundaki oyuncu için takımımız senelik --- dolar maaş ödeyecek.

FCNBlog ailesi olarak Orhan Hacıyeva'ya hoşgeldin der, başarılarla dolu bir Galatasaray macerası dileriz!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0