Rio 2016 | Beşinci günün ardından..

2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda 5. Gün de geride kaldı. Bazı sporcularımızın da mücadeleler verdiği bu günde futbolda Almanya'nın Fiji'ye karşı aldığı 10-0'lık galibiyet en dikkat çekici sonuç oldu. İşte günün panoraması.

YASEMİN SON 16'DA VEDA ETTİ
Okçulukla başlıyoruz, bütün sonuçlar olmasa da Türk sporcumuz Yasemin Anagöz'ün sonucunu verelim. Son 32'de yarışan Yasemin önce Polonyalı rakibi Karina Palka'yı 6-5 ile geçerken aynı gün Meksikalı Alejandra Valencia'ya son 16 turunda mağlup oldu.

VIKTORIA ZEYNEP GÜNEŞ FİNAL GÖREMEDİ
Yüzme de milli sporcumuz Viktoria Zeynep Güneş, kadınlar 200 metre kurbağalama yarı finalinde 2.23.49'luk derecesiyle serisinde 5'inci olmasına rağmen genel klasmanda 9'uncu olarak olimpiyatlara veda etti.

CANCELLARA ÜST ÜSTE 2. KEZ
Bisiklette önemli sonuçlar var. Yol bisikletinde zamana karşı etapları dün yapılırken erkeklerde "İsviçre Saati" lakaplı Fabien Cancellara üst üste 2. altın madalyasını almış oldu. Tom Dumoulin (Hollanda) gümüş, Britanyalı Chris Froom ise bronz madalya sahibi oldu. Kadınlarda ise ABDli Kristin Armstrong altın madalya sahibi olurken Olga Zabelinskaya gümüş, Anna van der Breggen ise bronz madalyayı boynuna geçirdi.

YÜZME YİNE HEYECANLI
Erkekler 200m Kurbağalama'da Kazak Dimitry Ballandin altın, Amerikalı Josh Prenot gümüş, Rus Anton Chupkov ise bronz madalya sahibi oldular. Kadınlar 200m Kelebek'te ise İspanyol Mireira Garcia altın, Avusturalyalı Madeline Groves gümüş, Japon Natsuimi Hoshi ise bronz madalyayı göğüsledi. Erkekler 100m Serbest Stilde Avusturalyalı Kyle Chalmers altın madalyayı alırken Belçikalı Pieter Timmers gümüş, Nathan Adrian (ABD) bronz madalya aldı. Son olarak Kadınlar 4x200m Serbest Karışık'ta Amerika birinci olurken Avusturalya ve Kanada gümüş ve bronz madalya sahibi oldu.

GENEL HABERLER
Basketbolda hem kadınlar hem erkeklerde sonuçlar var. Amerika'nın dominasyonunun devam ettiği günde kadınlar sonuçları şöyle:
Çin 68-89 İspanya
Amerika 110-84 Sırbistan
Senegal 58-68 Kanada

Erkeklerde ise sonuçlar şöyle:
Sırbistan 75-76 Fransa
Avustralya 88-98 Amerika
Venezuela 72-68 Çin

Boksta da Türk sporcumuzdan üzücü bir sonucumuz var. 81 kiloda mücadele veren Nadir Ünal rakibi Julio Cruz'a 3-0 mağlup olarak ne yazık ki elendi.

Kano Slalom'da bir madalya mücadelesi vardı. Erkekler Kayak K1 kategorisinde Britanyalı Joseph Clark altın, Peter Kauzer (SLO) gümüş, Jiri Priskavec (Çek) ise bronz madalya sahibi oldular.

Dalış sporunda;
Erkekler Senkronize 3m'de madalya mücadelesi izledik. Bu sezon dalış sporunda parlayan Britanya altın madalyayı alırken Amerika gümüş, Çin ise bronz madalya sahibi oldu.

Futbol erkeklerde 8 maç vardı, toplu sonuçları verelim:
Fas 1-1 Portekiz
Arjantin 1-1 Honduras
Almanya 10-0 Fiji
Kore 1-0 Meksika
Kolombiya 2-0 Nijerya
Japonya 1-0 İsveç
Danimarka 0-4 Brezilya
Afrika 1-1 Irak

Eskrimde mücadele veren Türk sporcumuz İrem Karamete, Fransız rakibi Ysaora Thibus'a son 32'de 15-6 mağlup oldu ve madalya şansını yitirdi.

Artistik Jimnastik'ten de bir madalya mücadelesi vardı; Erkekler finalinde Japon Kohei Uchimova altın madalyayı göğüslerken Ukraynalı Oleg Verniaev gümüş, Britanyalı Max Whitlock bronz madalya sahibi oldular.

Hentbol'a geçelim. Kadınlarda oynanan 6 maçın skorları şöyle;
Brezilya 24-29 İspanya
Romanya 25-21 Karadağ
Rusya 36-34 İsveç
Norveç 30-20 Angola
Hollanda 32-32 Kore
Fransa 27-11 Arjantin

Masa tenisinde yavaş yavaş sona doğru geliniyor. Dün oynanan kadınlar finalinde Çin rüzgarı esti. Ning Ding altın madalyayı alırken yine Çinli Li Xiaoxia gümüş, Song Kim (PRK) ise bronz madalyayı aldı.

Voleybolda kadınlar mücadeleleri oynanırken Hollanda'nın iyi formunu sürdürmesi gerçekten göze çarptı. Turuncular İtalya'yı 3-0 ile ezerken alınan diğer sonuçlar şöyle oldu:
Çin 3-0 Porto Riko
ABD 3-1 Sırbistan
Rusya 3-0 Kamerun
Kore 3-0 Arjantin
Brezilya 3-0 Japonya

Rekorların kırıldığı Halter'de ise;
Kadınlar 69 kg'da Yanmei Xiaong (Çin) altın madalya alırken, Zhazira Zhapporkul (Kazak) gümüş, Sara Ahmed (Mısır) bronz madalya sahibi oldular.

Erkekler 77 kg'da ise;
Kazak Nijat Rahimov altın, Çinli Xiaoju Lyu gümüş, Mısırlı Mohamad Mahmoud bronz madalya kazandı.

Sutopu'nda erkekler takım mücadeleleri vardı, toplu sonuçlar şöyle oldu;
Avusturalya 8-6 Japonya
Yunanistan 8-8 Macaristan
Fransa 3-6 Amerika
Karadağ 5-6 İtalya
Brezilya 6-5 Sırbistan
İspanya 9-4 Hırvatistan

Dün kırılan rekorlara göz atacak olursak;
*Halterde Erkekler 77 kg'da Lyu Xiaoju 177kg ile hem dünya hem olimpiyat rekoru kırdı.
*Nijad Rahimov ise silkmede 214kg ile hem dünya hem de olimpiyat rekorunun sahibi oldu.
*Son olarak Kadınlar 100m Serbest Stil elemesinde Cate Campbell 52.71s ile olimpiyat rekorunu eline geçirdi.

Güncel sonuçlar sonrası elde edilen madalya sıralaması şu şekilde;












Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0