Rio 2016 | Onuncu günün ardından..

Rio 2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nda bir günü daha geride bırakırken günün en dikkat çeken olayı kuşkusuz Kadınlar 400m Sprint Finali'nde yaşandı. Bahamalı sporcu Shaunae Miller finişe yaklaşırken atlayarak kendisini yere bırakırken fotofinişte galip geldiği açıklandı. Bunun yanı sıra sporcumuz Rıza Kayaalp ise yer aldığı güreş müsabakalarında gümüş madalya kazandı.


Atletizm ile güne başlayalım. Kadınlar Çekiç Atma'da Polonyalı Anita Wlodarczyk altın madalya kazanırken Çinli Wenxin Zhang gümüş, Britanyalı Spohie Hitchon bronz madalya sahibi oldu.


3000m Engelli Koşu'da ise Burundili Ruth Jebet galip gelirken ikinci Kenyalı Hywin Jepkeoni oldu. Bronz madalya ise Amerikalı Sam Kendricks'e gitti.

Erkekler 800m Sprint'te ise David Rudisha altın madalyayı kimselere bırakmazken Taoufik Makhloufi gümüş, Clayton Murphy ise bronz madalyayı göğüsledi.

Ve 400m Kadınlar Finali.. Shaunne Miller ve Alysson Felix arasında geçen son metrelerde Miller öndeyken geçilmeye başlıyor. Bunu farkedince de refleks olarak uzanarak yere doğru atlıyor, ve sonuç: fotofiniş birinciliği! Bronz madalya ise Jamaikalı Shericka Jackson'a gitti.

Basketbol Erkekler'de 3 maç oynandı, sonuçlar şöyle:
Nijerya 69-86 Brezilya
İspanya 92-73 Arjantin
Litvanya 81-90 Hırvatistan

Plaj Voleybolu'nda ise Erkekler Çeyrek Final Müsabakaları tamamlandı. Sonuçlar şöyle oldu:
Dalhausser/Lucena (USA) 1-2 Allison/Bruma (BRA)
Nummerdor/Varenhorst (HOL) 0-2 Brouwer/Meeuwsen (HOL)
Nicolai/Lupo (ITA) 2-1 Liamin/Barusk (RUS)
Semenov/Krasilnikov (RUS) 2-1 Diaz/Gonzales (KÜB)

Boks Erkekler Ağır Siklet'ten madalya haberimiz var, Rus Evgeny Tischenko altın madalyayı göğüsledi.

Bisiklet Erkekler Omnium kategorisinde İtalyan Elia Viviani altın madalya alırken, Britanyalı Mark Cavendish gümüş, Danimarkalı Lasse Hansen bronz madalya sahibi oldu.

Binicilik Dresaj'da ise Kadınlar madalya mücadelesi şöyle sonuçlandı:
Altın: Charlotte Dujardin (BRİ)
Gümüş: İsabell Werth (ALM)
Bronz: Kristina Sprehe

Artistik Jimnastik kategorisinde Erkekler Halka dalında, ki bu en zor dallardan biridir birinciliği Elefthorios Petrouinas (YUN) elde etti. İkinci Brezilyalı Arthur Zannetti olurken Rus Denis Abliazin bronz madalyayı aldı.

Erkekler Atlama Masası'nda altın madalyayı Kuzey Kore'den Se Ri alırken, Denis Abliazin gümüş aldı. Bronz madalya ise Kenzo Shirai'nin oldu.

Kadınlar Denge Tahtası'nda ise Hollandalı Sanne Wevers altın madalya alırken, Amerikalı Lauren Hernandez gümüş madalya sahibi oldu. Bu olimpiyatta yıldızlaşan Simone Biles ise bronz madalyada kaldı.

Maraton Yüzme 10 km kategorisinde Hollandalı Sharon van Rouwendal altını alırken İtalyan Rachele Bruni gümüş, Brezilyalı Poliana Okimoto bronz madalya sahibi oldu.

Voleybol'da Erkekler grup maçları devam ediyor, işte toplu sonuçlar:
Arjantin 3-0 Mısır
Amerika 3-0 Meksika
Rusya 3-0 İran
Polonya 3-0 Küba
İtalya 1-3 Kanada
Brezilya 3-1 Fransa

Halter 105kg'da Özbek Ruslan Nuridinov altın madalyayı olimpik rekor ile aldı. Ermeni Simon Martirosyan gümüş alırken, Kazak Alexandr Zaidnikov bronz madalyada kaldı.

Sutopu Kadınlar'da Çeyrek Final maçları oynandı, işte sonuçlar:
Brezilya 3-13 Amerika
Avusturalya 11-13 Macaristan
Rusya 12-10 İspanya
İtalya 12-7 Çin

Hokey'de de Kadınlarda Çeyerk Final maçları vardı. Alınan sonuçlara bakalım:
Yeni Zelanda 4-2 Avusturalya
Amerika 1-2 Almanya
Britanya 3-1 İspanya
Hollanda 3-2 Arjantin

Güreşte Grekoromen mücadeleleri devam ediyor. 85kg'da Rus David Chakvetadzade altın alırken Ukraynalı Zhan Beleniuk gümüş, Javid Hamzatou ile Denis Kudla bronz madalyayı paylaştılar.

105kg'da ise temsilcimiz Rıza Kayaalp finalde yenilince gümüşte kaldı. Altını Mijain Lopez alırken, bronz madalya Sabah Shariati ve Sergey Semenov'a gitti.

Kırılan rekorlar da şöyle oldu:
- Halter: Ruslan Nurdinov (ÖZB) 237 kg - Olimpik Rekor
- Sırıkla Atlama: Thiago da Silva (BRA) 6.03m - Olimpik Rekor

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0