Rio 2016 | İkinci günün ardından..


2016 Yaz Olimpiyat Oyunları'nın ikinci gününü geride bıraktık. Temsilcilerimizin boy gösterdiği ikinci günde öne çıkan sporlar ve sonuçları panorama altında topluyoruz. Türk sporcularımızın da yer aldığı olimpiyatlarda, Türkiye tarihinin en genç jimnastik sporcusu 17 yaşındaki Tutya Yılmaz gösterdiği performansla elenmesine rağmen hem ekran başındakilerin, hem de tribünlerin takdirini topladı. Dünyanın en büyük spor organizasyonu olarak kabul edilen olimpiyatların ikinci gününde neler olmuş, hep birlikte inceleyelim..

7 Ağustos
Tenis ile başlayalım. Tenis branşında olimpiyatların çok önemsenmediği düşünülür fakat bu görüşe katılmayan en ciddi toplum yine tenisçilerin kendileri. Pazar günü kadınlarda Svetlana Kuznetsova (RUS), Angelique Kerber (ALM), Serena Williams (ABD), Petra Kvitova (ÇEK), Caroline Wozniacki (DAN), Sam Stosur (AU), Gabrine Muguruza (İSP) gibi isimler tur atlarken çiftlerde Amerikalı Serena-Venus kardeşlerin elenmesi sürpriz oldu. Ayrıca temsilcimiz Çağla Büyükakçay da çekişmeli geçen maçını tie-break etabında kaybetti ve elendi. Büyükakçay, Türkiye'yi olimpiyatlarda ilk kez temsil eden tenisçi olarak tarihe geçti. Erkeklerde ise David Ferrer (İSP), Rafa Nadal (İSP), Andy Murray (BRİ), David Goffin (FRA) gibi isimler tur atlarken Del Potro'nun dünya klasmanın 1 numarası Novak Djokovic'i olimpiyat dışına itmesi ve Djoker'in göz yaşları turnuvanın en dikkat çeken anlarından biriydi. Ayrıca erkek çiftlerde Murray kardeşler ve Gael Monfils-Tsonga çiftinin elenmesi de sürpriz olarak nitelendirilebilir.

Basketbola geçelim. Kadınlarda A Milli Takımımız ikinci maçına çıkarken Avusturalya karşısında sahadan 61-56 mağlubiyrtle ayrıldı ve ikinci mağlubiyetini almış oldu. Diğer sonuçlar ise;
ABD 121-56 SEN
SIR 59-65 İSP
FRA 73-72 BEL

Erkeklerde ise sonuçlar şöyleydi,
BRA 76-82 LİT
HIR 72-70 İSP
NİJ 66-94 ARJ

Futbolda erkekler maçları oynanırken alınan sonuçlar şöyle oldu
Fiji 1-5 Meksika
Honduras 1-2 Portekiz
Almanya 3-3 Kore
Arjantin 2-1 Fas
İsveç 0-1 Nijerya
Danimarka 1-0 Güney Afrika
Brezilya 0-0 Irak
Japonya 2-2 Kolombiya

Voleybolda ise erkeklerde sürpriz yaşanmadı. Favoriler galip gelmeyi başardılar;
İtalya 3-0 Fransa
Brezilya 3-1 Meksika
Polonya 3-0 Mısır
ABD 0-3 Kanada
Rusya 3-1 Küba
Arjantin 3-0 İran

Son olarak Yüzme kategorisinde elemeler hariç madalya mücadelelerine bakacağız.

Kadınlar 100m Kelebek kategorisinde; İsveçli Sarah Sjostrom altın madalyayı alırken Penny Oleksiak (Kanada) gümüş, Amerikalı Dana Vollmer ise bronz madalya sahibi oldu.

Erkekler 100 metre kurbağalama kategorisinde; Britanyalı Adam Peaty rekor sonuçla altın madalyayı göğüslerken Cameron van der Burhgh (Güney Afrika) gümüş, Amerikalı Cody Miller bronz madalya sahibi oldular.

Kadınlar 400 metre serbest stilde; favori Amerikalı Katie Ledecky altın madalyayı alırken Britanyalı Jazz Carlin gümüş, yine Amerikalı Leoh Smith bronz madalyanın sahibi oldular.

Son olarak Erkekler 400 metre serbest stil karışıkta; efsane yüzücü Michael Phelps'nin de bulunduğu Amerika takımı altın madalyayı kaptırmadı. Fransa ikinci gelirken bronz madalya Avusturalya'nın oldu.

Türk sporcular için Rio Olimpiyatları'nın fazlasıyla başarılı geçtiğini söylemek mümkün değil. Milli yüzücü Viktoria Zeynep Güneş, kadınlar 100 metre kurbağalama yarı finalinde mücadele etti. Yarışı 1.07.41'lik derecesiyle tamamlayan milli yüzücü, serisinde 8'inci, toplamda da 14'üncü olarak finale yükselemedi. Rio Olimpik Arena'da düzenlenen müsabakalarda Tutya Yılmaz, toplamda 53,132 puan alarak genel klasmanda 42'nci oldu ve olimpiyatlara veda etti. Ahmet Li'nin ardından Melek Hu'nun da elenmesiyle Türkiye'yi olimpiyatlarda masa tenisinde temsil eden sporcu kalmadı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0