Cagliari Kupası'nda zafer Galatasaray Odeabank'ın!

Yeni sezon hazırlıklarına İtalya'nın Sardunya Bölgesinde devam eden Galatasaray Odeabank katıldığı Cagliari Turnuvası'nı finalde Rus temsilcisi Lokomotiv Kuban'ı mağlup ederek şampiyon tamamladı. Yarı final maçında Alba Berlin'i farklı geçen ekibimiz, final maçında ise Lokomotiv Kuban'ı 84 - 81 geçerek kupanın sahibi oldu. Karşılaşmada kadrosunda sakatlıkları devam eden Russ Smith, Vladimir Micov; İtalya kampına katılmayan yeni transferimiz Tibor Pleiß ve genç oyuncumuz Ege Arar süre almadı.


Karşılaşmaya Sinan Güler, Jon Diebler, Blake Schilb, Austin Daye, Alex Tyus beşi ile başlayan ekibimiz ilk dakikalarda Blake Schilb'in yaratıcılık rolünü üstlendiği tempolu yarı saha hücumlarıyla etkili oldu. İtalya kampının yıldız ismi Austin Daye'den bulduğu üst üste üç sayılık basketlerle skorda öne fırlayan ekibimiz, periyot sonunda savunmada konsantrasyon hataları yapınca ilk periyotu 21 - 18 önde tamamladı. İkinci periyota alçak postta Deon Thompson'ı kullanarak başlayan Yenilmez Armada, yaptığı oyuncu değişikliklerinden sonra hücumda akıcılığını kaybetti. Özellikle Dentmon, Sinan, Göksenin, Emir, Thompson beşi ile oynarken hücumda efektiflikten uzak olan ekibimiz, Justin Dentmon'ın bire bir oyunlarına kalarak oyunun kontrolünü kaybetti. Hücumda ritmini kaybeden takımımız savunmada da konsantrasyonunu yitirince Lokomotiv Kuban, Matt Janning'in üçlüğü ile karşılaşmada ilk kez 35 - 37 öne geçti. Bu dakikalarda ikili oyun savunmasında içeri gömüldükten sonra dışarıya açılmakta zorlanan ekibimiz rakibine bolca dış atış fırsatı verirken savunma ribaundu almakta da zorlandı. Periyotun son 40 saniyesinde Jon Diebler ile etkili olan takımımız soyunma odasına da Diebler'ın kendi sahasından attığı üçlükle 42 - 39 önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısına maça başladığı beş ile başlayan ekibimiz periyotun ilk dakikalarında ikili oyun savunmasında yine sorun yaşamaya devam etti. Ön alanda kolay geçilen kısalarımızdan sonra yardım rotasyonlarında geç kalan ve ikili oyun savunmasında iletişim eksikliği yaşayan takımımız, hücumda ise takıma adaptasyonunu hala tam olarak sağlayamamış olan ve takımdan kopuk oynayan Justin Dentmon'ın bireysel olarak sorumluluk aldığı ve sayı yükünü çektiği dakikaları 61 - 54 önde geçerken karşılaşmanın son periyotuna da 68 - 62 önde girdi. Final periyotuna Jon Diebler'ın üçlüğü ile giren Yenilmez Armada, Blake Schilb'in kaptığı top sonrası yaptırdığı basket faul ile ilk kez farkı çift hanelere çıkarttı(74 - 64). Bu dakikadan sonra Lokomotiv Kuban'ın yaptığı atağa karşılık veremeyerek maçın son 1.30 dakikasına sadece 1 sayı farkla 80 - 79 önde giren temsilcimiz, maç sonunda Austin Daye'in aldığı sorumluluk ile maçı 84 - 81 kazanarak Cagliari Kupası'nda mutlu sona ulaştı.

KARŞILAŞMADAN NOTLAR
Öncelikle takımın 2-3 maç kaybettikten sonra maç sonunda, farkın kapanmasına rağmen, maçın içinde kalarak koyduğu karakter önemliydi. Milano ve Sassari maçında bu şekilde mağlup olan takımımız bu sefer reaksiyon gösterdi. Burada aslan payı kesinlikle Austin Daye'in. Hücumda takımın lideri kesinlikle o ve bu rolünü fazlasıyla benimsemiş durumda. Maç sonunda sorumluluk almaktan kaçmadı.

Maça genel olarak bakarsak ilk periyotta hücumda akıcıydık. Geçen sene oynadığımız düzenlerde forvetlerin yaratıcılığı üzerinden etkili olduk ama Ergin hoca rotasyona girince sıkıntı yaşadık. Özellikle Justin Dentmon henüz takıma adapte olabilmiş durumda değil ve takımdan kopuk oynuyor. Skor atsa bile o böyle oynadıkça takım ritmini kaybediyor. Ancak hücumda sezon boyunca çok büyük sıkıntı yaşayacağımızı düşünmüyorum. Sadece rotasyonda takımın birbirine uyumunu arttırmamız gerekiyor.

Şu anlık asıl sıkıntımız ise savunmada. İkili oyun savunmasında maç boyunca ciddi sorunlar yaşadık. İkili oyunlarda penetre eden kısaya karşı içeriye giren topta gömüldükten sonra dışarıya açılmakta ve adam bulmakta ciddi sorun yaşayarak bolca boş atış imkanı verdik. Takım top içeri girdiğinde iyi kapanıyor ancak top dışarıya çıktığında akordiyon gibi açılmakta sorun yaşıyor ve boş şut imkanı veriyor. Bunu aşmak için ya pas kanallarını doğru kapatarak topun dışarıya çıkmasını engellemeli ya da yardım savunmasında rotasyonları doğru yapabilmeliyiz. İkili oyunlarda ayrıca adam değişirken konsantrasyonumuz düşüktü ve maç boyunca iletişim sorunları yaşadık. Ancak tüm bunlar zamanla düzelebilir.

Bireysel olarak bakarsak ise Blake Schilb ilk maçlara göre daha istekli durumda; maçın en çok sahada kalan oyuncularından olan Jon Diebler'a pozisyon hazırlarsak etkili oluyor ama onu yaratıcı rolde topla oynatarak kullandığımızda ise verim vermesi zor; Deon Thompson henüz uyum sağlamamış durumda; Alex Tyus özellikle Vougouikas karşısında alçak post savunmasında sıkıntı yaşadı; Sinan Güler ise oldukça etkiliydi ve Dentmon'ın katkı vermediği günde oyunu yönlendirme açısından oldukça verimli oldu ve potaya giderek arkadaşlarına bolca pozisyon yarattı.

Karşılaşmanın detaylı istatistikleri..

Emir Preldzic 3 sayı – 1 ribaund,
Alex Tyus 6 sayı – 8 ribaund – 2 asist,
Deon Thompson 6 sayı – 4 ribaund – 1 asist,
Blake Schilb 5 sayı – 4 ribaund – 2 asist,
Austin Daye 18 sayı – 2 ribaund – 1 asist,
Sinan Güler 17 sayı – 5 ribaund,
Jon Diebler 13 sayı – 3 ribaund,
Justin Dentmon 14 sayı – 2 ribaund – 1 asist,
Göksenin Köksal 2 sayı – 2 ribaund

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0