STSL | Galatasaray'ın Derdiyok!

Spor Toto Süper Lig’e 3 haftada 7 puan toplayarak başlayan Galatasaray, ligin 4. haftasında Türk Telekom Arena’da Çaykur Rizespor ile karşılaştı. 122 gün sonra Arena’da taraftarıyla buluşan Cimbom, taraftarının da desteğiyle maça coşkulu başladı ve ilk dakikalarda Eren Derdiyok’un müthiş golüyle öne geçerken, devreye bu skorla girildi. İkinci yarıda da oyunun hakimi olan takımımız, Eren’in attığı golle maçı 2-0 kazanmayı başardı ve puanı 10’a yükseltti.


Akhisar Belediyespor ve Kayserispor deplasmanlarındaki on biri bozmayan Jan Olde Riekerink bu maça da Muslera - Sabri, Hakan, Chedjou, Carole - Tolga, Selçuk, Sneijder - Yasin, Bruma ve Eren on biriyle çıktı. 122 gün sonra taraftarıyla buluşan takımımız maça coşkulu başladı ve henüz 6. dakikada Galatasaray formasıyla 100.maçına çıkan Sneijder’in ortasında Eren’in müthiş vuruşuyla aradığı golü buldu. Golün ardından coşkulu oyununu sürdüren takımımız, önde yaptığı presle rakibini uzun top oynamaya mecbur bıraktı. Ligin ilk 3 haftasının en çok topa sahip olan takımı olan Galatasaray, bu maçta da bu özelliğini devam ettirdi ve ilk yarıda %71 gibi yüksek bir topa sahip olma oranı yakaladı.

İkinci yarıda da oyuna hakim olan takımımız, biraz şanssızlık biraz da hakemin artniyetli olması eklenince 2. golü geç buldu. Özellikle henüz ikinci yarı başında Çaykur Rizespor’lu Orhan Ovacıklı’ya çıkmayan 2. sarı kart, önce Yasin’in sonra Eren’in yerde kaldığı pozisyonlarda verilmeyen penaltılar, 2. golün gecikmesine yol açtı.  Oyundan  düştüğümüz kısa zaman diliminde de Rizespor’un Jantsher’la etkili geldi ancak bu pozisyonda araya iyi giren Hakan Balta topu kornere yolladı. 80. dakikada oyundan düşen Yasin yerine oyuna giren Sinan ile hücum hattımız yeniden hareketlendi. Takımımız 89. dakikada yine Sneijder - Eren işbirliğiyle farkı 2’ye çıkardı ve rahatladı. 90+1’de Robin Yalçın’ın Bruma’ya yaptığı hareket sonrası kazanılan penaltıyı Selçuk gole çeviremedi. 

BAL YAPMAYAN ARI MİSALİ
İlk yarıda oynanan coşkulu ve önde pres yaparak rakibi hataya zorlayan oyun iyiydi ancak %71’le top sahip olduğumuz bir yarıda gol dışında pozisyonumuzun olmaması üretkenlik konusunda yaşanan sorunu göz ardı etmemek gerektiğinin bir işaretiydi. Bunun yanında hücum hattında Eren’i daha fazla topla buluşturmamız gerekiyor. İlk yarıda istediği topları gol dışında alamayan Eren, ikinci yarı bu topları alınca biri ofsayt olsa da 3 pozisyona girdi ve bunlardan birinde de golünü attı. 

İkinci yarıda oynanan futbolun ilk yarıya göre daha iyi olduğunu söylemek gerek. İlk yarıda topa hakim olsak da gol dışında pozisyonumuz yoktu ancak ikinci yarıda Eren’in gol dışında girdiği 1 pozisyon, Tolga’nın girdiği 1 pozisyon ve bunun yanında iki de verilmeyen penaltı pozisyonunun olduğunu düşünürsek daha üretken bir ikinci yarı geçirdiğimizi söylemek yanlış olmaz. 

SELÇUK'TA ESKİYE DÖNÜŞ
Geçen hafta oynanan Kayseri maçında ilk yarı sonunda oyundan çıkan Selçuk’un da bu hafta performansının iyi olduğunu söylemek gerek. Kayserispor maçında ilk yarıda 34 pas yapan, 4 ikili mücadele kazanan Selçuk, bu hafta ilk yarıda 52 pas yaparken, 7 ikili mücadele kazandı. 90 dakika sonunda ise 84 pas yaptı, 9 ikili mücadele kazandı ve 10,9 km ile takımın en çok koşan 2. futbolcusu oldu.  

MAESTRO: TOLGA CİĞERCİ
Şu ana kadar ki dönemde takımın belki de en iyisi olan Tolga, bu hafta tam bir maestro edasıyla oynadı. Bu hafta takımın en çok koşan(11,8 km), en çok topla buluşan(140), en çok top kazanan(9), en çok pas yapan(122) oyuncusu konumunda olan genç oyuncunun bunların yanına bir de girdiği gol pozisyonunu eklersek sahada yapılabilecek her şeyi yaparak takımın adeta maestrosu durumuna geçtiği hissettirdiğini söyleyebiliriz. 

BİR UYARI RIEKERINK'E
Son olarak Riekerink’e de değinmek lazım. Oyuncu değişiklikleri konusunda çok büyük bir sıkıntısı var Hollandalı çalıştırıcının. Geçen hafta gole ihtiyacımız olan dönemde Sinan’ı oyuna almaması, bu hafta da Sinan’ı oyuna almak da geç kalması önemli hatalar. Bu hatalar konusunda yardımcılarının hocayı uyarması gerektiğini düşünüyorum.

Derbi öncesi taraftarla bütünleşerek alınan Çaykur Rizespor galibiyeti takıma önemli bir moral olacaktır.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0