Ceza sahasında bir katil: Eren Derdiyok!

Transfer edildiğinde maliyeti nedeniyle bir takım tartışmaları beraberinde getiren Eren Derdiyok, sarı-kırmızılı forma altında gösterdiği performansla alkış topluyor. Türk asıllı İsviçreli forvet oyuncusu saha içerisindeki çalışkanlığı, topsuz oyundaki hücum presi ve enerjisinin yanı sıra ceza sahasında bir seri katili andıran bitirişleriyle şimdiden taraftarların sevgisini kazanmayı başardı. Çaykur Rizespor maçında birisi mükemmel bir rövaşata, diğeri de bitirici bir kafa vuruşu olmak üzere 2 golle galibiyette başrol oynayan Eren, geride kalan 4 haftada ceza sahasında bir seri katili andırıyor.

Geçtiğimiz sezon Kasımpaşa forması altında 13 gol - 5 asistlik performansıyla lacivert - beyazlı takımın Süper Lig'de attığı 18 gole direkt etki eden Eren Derdiyok, kariyerinin en skorer yıllarından birisini yaşadı. Bir sezon önce geçirdiği çapraz bağ sakatlığının ardından Süper Lig'de kendisini kanıtlayan ve Kasımpaşa forması altında attığı gollerin yanı sıra ligin en çok hava topu kazanan forveti olan Eren, yeni takımı Galatasaray'da kaldığı yerden devam ediyor. Geçtiğimiz sezon ligde 128 kez hava topu kazanan ve bu alanda diğer forvet oyuncularının fersah fersah önünde olan (en yakın isim Mehmet Batdal, 104 kez) Eren, maç başına 4.1 hava topu ortalamasıyla genel sıralamada  Fenerbahçe takımının stoper oyuncusu Bruno Alves'in arkasında 3.sırada yer alıyordu.

1.91 boyunda olan Eren Derdiyok'un hava topundaki başarısı altyapı yıllarına dayanıyor. Daha önce Four Four Two dergisine verdiği bir röportajda altyapıda basketbol oynadığını dile getiren Derdiyok, geçtiğimiz sezon ligde kendisinden uzun olan 3 forvet oyuncusundan (Mehmet Batdal - 1.95, Oscar Cardozo ve Fernandao - 1.93) çok daha fazla hava topu kazanmasını bilmiş ve maç başına %58 ortalamaya sahip olmuştu. Saha içerisindeki çalışkanlığına dair ise, okul döneminde meslek lisesi eğitimi aldığını ve elektrik branşı okuduğu dönemlerde 3 yıl boyunca elektrik tesisatçısının yanında inşaatlarda çalıştığı dönemlerden geldiğine değiniyordu.

Geçtiğimiz hafta sonu Ali Sami Yen Arena'da oynanılan Çaykur Rizespor karşılaşmasına kadar ligde rakip kaleye 3 isabetli şut atan ve bunların 2'sinde gol sevinci yaşayan Eren Derdiyok, karşılaşmanın 4. dakikasında nefis bir rövaşatayla fileleri havalandırmayı başardı. Maçtaki ilk şutunda golü bulan Derdiyok, karşılaşmanın son dakikalarında attığı kafa golüyle skoru 2-0'a taşırken gol sayısını da 4'e çıkarttı. Beşiktaş derbisinde takımımızın ilk golünü kaydeden Eren Derdiyok, tüm zamanların en etkili başlangıçlarından birisine de imza attı. Galatasaray forması altında 5 lig maçına çıkan ve bu karşılaşmalarda rakip kaleye 7 isabetli şut atan Eren Derdiyok, bu şutların 5'ünde fileleri havalandırarak %71 gibi muazzam bir ortalamaya sahip oldu. Geçtiğimiz sezon Galatasaray'ın forvet hattında tek başına oynayan Umut Bulut forma giydiği 27 lig maçında 4 gole ulaşabilmişti. 


Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0