Topun sahibi Galatasaray!

Türk futbolunun ve Galatasaray'ın efsanevi isimlerinden Turgay Şeren'in adının verildiği 2016 - 2017 Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 4 haftalık maç sekasında topladığı 10 puanla averajla üçüncü sırada yer alan Galatasaray, kabus gibi geçen sezonun ardından gösterdiği performansla parmak ısırtıyor. Jan Olde Riekerink'in öğrencileri aldığı galibiyetlerin yanı sıra geride kalan haftalarda gösterdiği performansla bir çok istatistik alanında zirvede yer aldı ancak topa sahip olma konusunda ligin tozunu attırdı!

Hollandalı teknik adam Jan Olde Riekerink'in önderliğinde geçtiğimiz sezonu Türkiye Kupası'yla kapatan ve yeni sezonuda Süper Kupa şampiyonluğu ile açan Galatasaray, transfer döneminde kadrosunu bir çok önemli oyuncu ile güçlendirdi. UEFA ile yaşadığı mali problemlerden dolayı transfer döneminde ayağını yorganına göre uzatmak zorunda olan Galatasaray yönetimi kimi transferleri maliyetlerinden dolayı eleştirsek de, saha içinde takıma katkı sağlayabilecek ve görev adamı rolünü üstlenecek isimler ile sözleşme imzaladı. Saha içinde savaşan, mücadele eden bir kimlik ortaya koyan Galatasaray'da teknik direktör Jan Olde Riekerink oyuncularından tek birşey istiyor: Topa sahip olmak ve topu kaybettikten sonra hemen kazanmak! Bunun en güzel örneklerini Çaykur Rizespor maçında, neredeyse tüm takımın kompakt bir şekilde yaptığı hücum pres.

Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında KDÇ Karabükspor'u evinde ağırlayan Galatasaray, rakibi karşısında ilk yarıda 274'ü isabetli olmak üzere 293 pas yaparken, mücadelenin ikinci yarısında da 296'sı isabetli olmak üzere 324 pas yaptı ve karşılaşmayı 570 isabetli pas olmak üzere 617 pas ile tamamladı. Ligin yeni ekibi karşısında %78.30 pasla oynama oranına sahip olan takımımız, mücadele genelinde de %62 ile topa sahip olan taraf olmuştu. Maç boyunca rakip kaleye 6'sı isabetli olmak üzere toplam 15 şut atan Galatsaray, mücadelenin 90+2. dakikasında Aurelien Chedjou'nun ortasına nefis yükselen Eren Derdiyok'un golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Sezonu galibiyetle açan Galatasaray, ligin 2.haftasında milli ara öncesinde Akhisar Belediyespor'a konuk oldu. Manisa 19 Mayıs Stadyumu'nda oynanılan karşılaşmada rakibi karşısında ilk yarıyı 313'ü başarılı olmak üzere 334 pas denemesi, ikinci yarıyı da 194'ü başarılı olmak üzere 231 pas denemesi olmak üzere toplamda 507'si başarılı olmak üzere 565 pas denemesiyle mücadeleyi tamamlayan Galatasaray bir kez daha 500 barajını geçmeyi başardı. Yeşil-siyahlı rakibi karşısında %77 pasla oynama oranına sahip olan ve maçın genelinde %64.3 topla oynama oranına sahip olan Galatasaray, rakip kaleye 10 tanesi isabetli olmak üzere 18 şut attı ve 3. dakikasında 1-0 geriye düştüğü karşılaşmadan Eren Derdiyok, Yasin Öztekin, Bruma'nın golleriyle 3-1'lik skorla galip ayrılmayı başardı. 
Süper Lig'e iki galibiyetle başlayan ve milli araya 6 puanla lider giren Galatasaray, milli ara dönüşünde ligin 3.haftasında Kayserispor ile deplasmanda karşılaştı. Rakibi karşısında ilk yarıda 220'si isabetli olmak üzere 242 pas girişiminde bulunan takımımız mücadelenin ikinci yarısında da 291'i isabetli olmak üzere 319 pas denemesinde bulundu ve sarı-kırmızılı rakibi karşısında maçın genelinde 511'i isabetli olmak üzere 561 pas girişimi yapmış oldu. Kayseri ekibi karşısında %78.03 pasla oynama oranına sahip olan ve mücadelenin genelinde takım halinde %60.4 topa sahip olan taraf olan Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, maç boyunca rakip kaleye 4'ü isabetli olmak üzere 12 şut attı. Rakibi karşısında sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrılan takımımızın tek sayısı 12.dakikada Yasin Öztekin'den gelirken, takımımız üstüste 3.kez 500 isabetli pas baremini geride bırakmış oldu.

İlk 3 maç sonunda 7 puanla lider Başakşehir'in iki puan arkasına düşen Galatasaray, ligin 4.haftasında tam 122 gün sonra taraftarıyla buluştu. Ali Sami Yen Arena'da oynanılan karşılaşmada Çaykur Rizespor'u evinde ağırlayan Galatasaray, rakibi karşısında bu sezonki geleneğini sürdürdü. Yeşil-mavili rakibi karşısında ilk yarıyı 373'ü isabetli olmak üzere 402 pas denemesi ile tamamlayan takımımız, ikinci yarıda da 227'si isabetli olmak üzere 255 pas girişiminde bulundu ve mücadeleyi 600'ü isabetli olmak üzere 657 pas denemesiyle tamamladı. Sezonun en yüksek rakamına ulaşan Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, %81.41 pasla oynama oranına ulaşırken, maçın genelinde de %65.5 topa sahip olan taraf olmayı başardı. Rakip kaleye 6'sı isabetli olmak üzere 12 şut atan Galatasaray, evinde ağırladığı rakibi karşısında Eren Derdiyok'un nefis golleriyle sahadan 2-0 galip ayrılan taraf oldu.

Geride kalan 4 haftalık maç sekansı sonrasında toplam 2.400 pas denemesi yapan Galatasaray, bu girişimlerinde 2.188 kez isabet buldu. Jan Olde Riekerink'in öğrencileri maç başına ortalama 600 pas girişiminde bulunurken, 547 isabetli pas ortalamasına ulaşmayı başararak ligde açık ara önde bulunuyor. Maç başına %63.05 ortalamayla topa sahip olan taraf olan Galatasaray'ın pasla oynama oranı ise, hiç alışık olmadığımız seviyelerde: %78.68! Ligde gerek pas girişimi, gerek pasla oynama oranı ve gerekse topla oynama oranlarında zirvede yer alan Galatasaray, kuşkusuz teknik direktörü Jan Olde Riekerink'in önderliğinde ilerleyen dönemlerde daha etkin, dominant ve keyif veren bir görüntü sergileyecek. Geride kalan 4 haftada oyunun hakimi olan, topa sahip olan ve her ne kadar hücum anlamında çok kreatif bir görüntü çizmese de, oyunu istediği gibi yönlendiren bir görüntü çizen takımımız önümüzdeki haftalarda daha çok can yakacak!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0