Ergin Ataman: Takım uyumunu yakalamak için zaman gerekiyor..

11 gün süren İtalya kampının ardından yeni sezon hazırlıklarına İstanbul'da devam eden Galatasaray Odeabank'ta baş antrenör Ergin Ataman, bugün gerçekleştirilen antrenman sonrasında resmi yayın organlarımızdan Galatasaray TV'e açıklamalarda bulundu. Yeni transferimiz Tibor Pleiß ve sakatlığı geçen Russ Smith'in takımla çalışmalara başladığını dile getiren Ataman, hazırlık döneminin son etabına Cuma günü oynayacakları Antalyaspor karşılaşmasıyla başlayacaklarını dile getirdi. Ergin Ataman'ın açıklamalarının tamamı şu şekilde..

Dünü Euroleague Medya Günü’yle geçirdik. Onun üzerine ağırlık çalışması ve şut çalışması yaptık. Bugün artık takım antrenmanlarına yeniden başladık. Tibor Pleiss ilk kez katıldı takım idmanına. Russ Smith iki haftalık bir sakatlık döneminden sonra o da dahil oldu. Verimli bir çalışma geçti ama tabii yeni gelen oyuncular olduğu zaman uyumu yakalamak için biraz süreç gerekiyor. Zaman zaman oyunu durdurup felsefeyle alakalı, taktikle alakalı değerlendirmeler de yapıyoruz. Hem savunma ağırlıklı hem de hücum düzenleriyle ilgili verimli iki saatlik bir çalışma geçti.

Bu haftayı bu şekilde geçireceğiz. Yarın da akşamüstü buna benzer bir çalışma yapacağız. Ondan sonra da Moskova’da Pazar gününden itibaren yeniden hazırlık maçlarına başlayacağız. Cuma günü Antalyaspor’un açılışına katılacağız. Orada basketbolun emektarı Doğan Hakyemez, Antalyaspor’da Genel Koordinatörlük görevine geldi. Aynı zamanda Aydın Örs de Antalya’da bulunduğu dönemlerde Antalyaspor’a destek olacak. Antalya’yı yeniden birinci lige çıkartmak istiyorlar ve orada yeni salonun açılışı yapılacak. Biz de onları ve Türk basketbolunu onurlandırmak için orada bulunacağız. Antalya’da yaşayan Galatasaraylı taraftarlarımız için de bir fırsat olacak bu. Galatasaraylılar, Türkiye’de ilk kez bu sezon takımı Antalya’da izleme fırsatı bulacaklar. Antalyaspor kadro olarak zayıf bir takım, ikinci ligde mücadele edecekler ama biz o gün orada hem Antalyalılar’a hem de Galatasaraylılara bir jest yaparak bir hazırlık maçı oynayacağız.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0