Eren Derdiyok en iyi başlangıç yapanlar listesinde!

Sezon başında Galatasaray'a imza atan Eren Derdiyok, kulüp tarihinde geride bıraktığımız 25 yıl içerisinde lige en iyi başlangıç yapan 9. oyuncumuz oldu. 2016/17 sezonunda geride kalan 4 hafta sonunda Eren Derdiyok, şimdilik rakip filelere 4 gol bırakmış durumda. Türk asıllı İsviçreli golcünün devam eden sekansta ceza sahasındaki etkisi bu şekilde devam ettiği takdirde adını Galatasaray tarihine yazdırması işten bile değil!


1994/95 sezonu öncesinde Kocaelispor'dan transfer edilen Saffet Sancaklı, sarı-kırmızılı forma altında ilk 7 haftada 9 kez fileleri havalandırarak önemli bir başarıya imza atarken bir sonraki dönüm noktası 1996/97 sezonunda ara transfer döneminde transfer edilen Adrien Ilie'den gelecekti. Galatasaray'da yarım sezon süren alışma sürecinin ardından 1997/98 sezonunda çıktığı ilk 4 maçta 5 kez fileleri havalandıran Rumen futbolcuyu, milenyum yıllarına damga vuran Mario Jardel takip etti.

2000/01 sezonunda rekor bonservis bedeliyle Galatasaray'a imza atan Süper Mario Jardel, sarı-kırmızılı forma altında ligde çıktığı ilk 5 maçta 8 gol atarak tüm zamanların en efektif başlangıçlarından birisine imza atacaktı. Jardel ayrıca, müthiş bir başlangıca imza attığı dönemde Real Madrid karşısında Avrupa'nın en büyük kupasını getiren altın dokunuşu yaparak Galatasaray tarihine bir kupa daha kazandırıyordu. Jardel'in ardından bu başarının tekrar etmesi için sarı-kırmızılı taraftarlar yaklaşık 8 yıl bekledi. 2008/09 sezonunda transfer edilen Harry Kewell ve Milan Baros, sarı - kırmızılı forma altında sezona oldukça etkili başladı. Avustralyalı efsane Kewell, çıktığı ilk 5 lig maçında 3 gol atarken aynı sezon takıma katılan Çek Cumhuriyeti tarihinin en önemli isimleri arasında yer alan Milan Baros, formamız altında çıktığı ilk 4 lig maçında 4 kez gol sevinci yaşadı.

Süper Lig ve Süper Final olarak oynatılan ancak sonunda Kadıköy'de kupa kaldırdığımız 2011/12 sezonunda ise aynı başarıyı kariyerinin en golcü sezonunu geçiren Brezilyalı ortasaha oyuncumuz Felipe Melo tekrarladı. Galatasaray forması altında oynadığı ilk 4 lig maçında 3 gol kaydeden Pitbull, sezon sonunda elde edilen şampiyonlukta büyük bir pay sahibi olmuştu. Bir sonraki sezon olan 2012/13 sezonunda ise Umut Bulut ve Burak Yılmaz, en iyi başlangıçlar listesinde kendilerine yer bulacaktı. Çıktığı ilk 4 lig maçında 5 gol kaydeden Umut Bulut'un yanı sıra, aynı maç sekansında 4 gol kaydeden Burak Yılmaz bu başarıyı tekrarlayan isim olmuştu.

*Eren Derdiyok dün akşam Vodafone Arena'da oynanılan derbide takımımızın ilk golünü kaydederek 5 maçta 5 gol istatistiğine ulaşmıştır!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0