Euroleague | Galatasaray'ın enleri..

Geçtiğimiz sezon ara verdiği Euroleague arenasına Eurocup şampiyonu apoleti ile yeniden geri dönen Galatasaray Odeabank, önümüzdeki sezon devler arenasında yeni transferleriyle güçlendirdiği kadrosu ile önce Top 8'e kalmayı; daha sonrada İstanbul'da düzenlenmesi beklenen Final-Four organizasyonuna katılım hakkı elde etmeyi hedefliyor. Euroleague'de ilk maçımız olan Abdi İpekçi Arena'da ki CSKA Moskova karşılaşmasına sayılı saatler kalmışken Galatasaray Odeabank'ın Euroleague'de yaşadığı kilometre taşlarına bir göz atalım..


EN ÇOK EUROLEAGUE MAÇINA ÇIKAN OYUNCU
Galatasaray forması ile en çok Euroleague maçına çıkan oyuncu 61 maç ile Ender Arslan! Bir dönem kaptanlığımızı da yapan ve sarı kırmızılı forma ile Euroleague'de 2011/12 & 2013/14 & 2014/15 sezonlarında tam 61 maça çıkan Ender Arslan'ı bu listede 48 maçla Sinan Güler, 47 maçla Zoran Erceg, 43 maçla Furkan Aldemir ve 40 maçla Carlos Arroyo takip ediyor. Kaptan Sinan Güler'in bu sezon herhangi bir sakatlık yaşamazsa bu rekoru kırması çok olası gözüküyor.



BİR MAÇTA EN ÇOK SAHADA KALAN OYUNCU
Galatasaray Odeabank forması ile 21 Kasım 2014 tarihinde evimizde oynadığımız ve 2 uzatmaya sahne olan Kızılyıldız karşılaşmasında, hiç oyundan çıkmadan, 50 dakika sahada kalan eski yıldızımız Carlos Arroyo bu alanda hem takımımızın hemde Euroleague tarihinin Marcus Brown ile en iyisi konumunda. 35 yaşındayken  bu performansı sergileyen ve üstüne 26 sayı, 4 ribaund, 6 asist ile galibiyetin en önemli mimarlarından olan Carlos Arroyo, denediği 17 üç sayılık atış ile de bir maçta en çok üç sayı atışı yapan oyuncumuz oldu. 



BİR MAÇTA EN ÇOK SAYI ATAN OYUNCU
Kimi kesim tarafından sevilen kimi kesim tarafından ise gittiği zaman kutlamaların yapıldığı Zoran Erceg tüm eleştirilere rağmen Galatasaray forması ile bir maçta en çok sayı atan oyuncu konumunda.  86 - 85 yenildiğimiz deplasmandaki CSKA Moskova maçında 35 sayı (7/9 üç sayılık isabet) atan Sırp oyuncu, mağlubiyeti engelleyemese bile adını tarihimize yazdırmayı başarmıştı. Erceg ayrıca bu maçta kaydettiği 7 isabetli üç sayılık atış ile bu alanda da en başarılı oyuncumuz konumunda. Ne dersiniz yeni yıldızımız Austin Daye bu rekorları kırabilir mi?



BİR MAÇTA EN ÇOK ASİST YAPAN OYUNCU
Yine karşımızda efsane isim Carlos Arroyo! Galatasaray Odeabank forması ile oynadığı dönemlerde yaptığı asistlerle biz izleyenleri mest eden, rakip koçların savunma stratejilerini üstüne kurduğu Carlos Arroyo, 21 Mart 2014 tarihinde 76 - 69 kazandığımız Bayern Münich maçında yaptığı 11 asist ile bu alanda tarihimizin en iyisi. Bu sezon ki guard ikilimiz Russ Smith ve Justin Dentmon'ın önlerinde yıkmaları gereken büyük bir efsane olacak!



EN ÇOK SAYI ATTIĞIMIZ MAÇ
2014 - 2015 Euroleague sezonu bizim için unutulması gereken bir sezon olarak raflar arasında yer alsa bile oynanan bazı maçlar çok özeldi. Bunlardan biri de kesinlikle Abdi İpekçi Arena'da oynanan ve iki uzatma sonucunda 110-103 kazandığımız Kızılyıldız maçı. Öncesinde yaşanan istenmeyen olaylar yüzünden bir Sırp taraftarın hayatını yitirdiği, saha içinde gerilimin ve mücadele dozunun had safhada olduğu maçı, Zoran Erceg'in orta sahadan attığı üçlükle uzatmalara taşıyan ve burada kazanan ekibimiz attığı 110 sayı ile Euroleague tarihinde en çok sayı attığı maçı da yaşamış oldu.



KAPALI GİŞE MAÇLAR
Bu konuda Galatasaray taraftarının oldukça iyi olduğunu ancak son Euroleague sezonunda ilgisini kaybettiğini görüyoruz. 2011-2012 Euroleague sezonunda evinde oynadığı 8 maçın 5 tanesini kapalı gişe oynayan Yenilmez Armada, 2013-2014 Euroleague sezonunda ise evinde oynadığı 13 maçın 5 tanesini kapalı gişe oynamış. 2014-2015 Euroleague sezonuna geldiğimizde ise Yenilmez Armada, evinde oynadığı 13 maçın(4 maç seyircisiz) sadece 2 tanesini kapalı gişe oynayabilmiş. Önümüzdeki sezon, özellikle son sene yaşanan düşüşün bir benzerini daha yaşamamalı ve tüm Avrupa'ya Galatasaray taraftarını göstermeliyiz..



BONUS : CSKA MOSKOVA MAÇI!

Galatasaray ve Euroleague konseptli bir yazı yazarken o güzel geceyi hatırlatmadan olmaz. Akıllara gelen, söylenecek o kadar güzel detay ve anı var ki hangisini yazsam diğerini haksızlık olacak. O yüzden ben susayım, sadece videoyu izleyip o güzel geceye geri dönelim..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0