Euroleague Nostalji | 3. Sıra: Josh Shipp


Euroleague Nostalji listemizde zirveye iyice yaklaştığımız şu zamanlarda 3. sırada hepimizin can-ı gönülden sevdiği Josh Shipp var. Kariyerinin ikinci profesyonel yılında Galatasaray'a gelen ve gösterdiği mücadele ile taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanan Amerikalı forvet, listemize yukarılardan giriş yaptı.

BİZİMLE YÜKSELEN KARİYER
Kariyerine Bornova Belediye ile başlayan ve burada oldukça skorer bir kimlik çizen Josh Shipp, 2010 yazında Oktay Mahmuti ile yeniden yapılanmaya giden Galatasaray'a katıldı. Bizim takımımızda Bornova Belediye'de ki rolünden daha farklı bir role bürünen ve çok önemli bir takım oyuncusu rolüne evrilen Josh Shipp sahada gösterdiği mücadele ve eforla tüm taraftarların sevgisini kazandı. 

2011-2012 sezonunda bizimle geçirdiği ikinci sezonunda Euroleague'de mücadele eden ve kariyerinin zirvesine çıkan Josh Shipp, önemli performanslara imza attı. Euroleague normal sezonunda alışma aşamasını atlatan ve Top 16 ile performansını zirveye taşıyan Shipp, oynadığı 15 maçın tamamında ilk beş başlarken sahada kaldığı 27.5 dakikada 9.1 sayı, 4.4 ribaund, 1.3 asist, 1.2 top çalma istatistikleri ile oynayarak başarılı bir sezonu geride bırakmıştı.

SAHADA JOKER
Takımımıza gelmeden önce Bornova Belediye'de ligin en skorer oyuncularından biri olan Josh Shipp, Oktay Mahmuti'li Galatasaray'da iyi bir takım oyuncusuna evrildi. Sahada pis işleri yapan, atletik özellikleri ile savunmada rakiplere zorlu anlar yaşatan ve takımın mücadele gücünü arttıran Josh Shipp, sahaya koyduğu karakterle herkesin sevgi ve saygısını kazanmıştı.

Sadece savunmada değil, ribaundlarda da takıma büyük katkı sağlayan Josh Shipp, takımın en iyi ribaundcularından biri olurken, net alınan ribaundlar sonrası hızlı hücumlarda büyük katkı sağladı. Set hücumu içerisinde ceza şutlarında istikrarı yakaladığında ekstra katkı veren Josh Shipp, topsuz oyundaki etkinliği ve penetreleri ile büyük katkı sağlamıştı.

ÖNEMLİ PERFORMANSLAR
Josh Shipp oynadığı her maçta takıma yapabileceği katkının maksimumunu yapan bir oyuncu olsa da en akılda kalan maçı dediğimizde aklımıza ilk olarak CSKA Moskova maçı gelir. Namağlup Rus temsilcisini evimizden eli boş gönderdiğimiz maçta 22 sayı ile oynayan ve sahada gösterdiği eforla galibiyetin en önemli oyuncularından biri olan Josh Shipp, normal sezonda kazandığımız Union Olimpija maçında da 17 sayı ile oynayarak önemli bir performans sergilemişti. 

Efsanevi CSKA Moskova galibiyetinde Shipp'in momentumu almamızı sağlayan basket faulü..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0