Transfer Dönemi: Artıları eksilerinden çok..

Hoca, yönetim, takım derken hayal kırıklıkları ve umutsuzluklar ile dolu bir sezon geçirmiştik. Bunun çıkışında FFP sıkıntısı ve yönetime duyulmayan güven duygusu ile umutsuz bir transfer dönemine giriş yapsak da çok iyi bir transfer dönemi geçirdiğimiz söylenebilir. Giden oyuncuların yaş ortalaması 25.2 iken gelen oyuncuların yaş ortalamasının 24 olması ile takımı bir nebze de olsa gençleştirirken sadece 4 milyon euro civarı zarar etmemiz bu dönemin artılarından oldu.

Transfer dönemine gidenler tarafından başlayalım. Kadronun gereksiz şişkinliği ve asla Galatasaray standardında olmayan oyuncuların fazlalığı herkesin malumu olan bir sorundu. Hocanın kadroda istemediği, yararlanamayacağı oyuncuları verdiğimiz maaşlar dolayısıyla elden çıkarmakta zorlansak da bazılarının maaşına katkı yaparak, bazılarının sözleşmesini fesh ederek elden çıkardık. Kadroda Salih Dursun dışında göndermek isteyip gönderemediğimiz oyuncu kalmadı. Bu hem maaş yükü olarak hem kadro şişkinliği olarak takımı çok rahatlattı. 3 oyuncumuzu takas ile yollarken 6 oyuncumuzu kiralık olarak başka kulüplere gönderdik. 4 oyuncudan bonservis kazandığımız bu dönemde 10 milyon euro kasamıza girdi.

GİDENLER:
Alex Telles ---> 6.5 milyon Euro
Jose Rodriguez --> 2.15 milyon Euro
Blerim Dzemaili --> 1.3 milyon Euro
Emre Can Coşkun --> 50 bin Euro
Furkan Özçal ---> Takas
Bilal Kısa ----> Takas
Sercan Yıldırım --> Takas
Emre Çolak ---> Sözleşmesi bitti
Umut Bulut ---> Sözleşme fesih (1 milyon Euro tazminat)
Olcan Adın ----> Sözleşme fesih
Ryan Donk ---> Kiralık (Maaşının 500bin Euro kısmını kulübümüz karşılıyor )
Tarık Çamdal ---> Kiralık (Maaşının 1 milyon Euro kısmını kulübümüz karşılıyor)
Emrah Başsan ---> Kiralık
Volkan Pala ---> Kiralık
İsmail Çipe ---> Kiralık
Oğuzhan Kayar ---> Kiralık

Transfer döneminin gelenler kısmı oldukça hareketliydi. Takımın net şekilde eksiği olan forvet, defansif orta saha ve stoper bölgelerine gerekli takviyeler yapıldı diyebiliriz. Bazı oyunculara gereğinden fazla paralar verilen bir transfer dönemi olsa dahi başarılı diyebileceğimiz bir yazı geride bıraktık. Transfer sezonuna Hamit ve Sabri ile sözleşme yenileme, ardından milli takım stoperi Serdar Aziz'e 4.5 milyon + oyuncu hamleleri ile giriş yapmamız taraftarlarımız tarafından da tepki almıştı. Ardından ise maliyet tartışmalarını ilk 2 maç performansı ile bir kenara bıraktıran Eren Derdiyok ve Tolga Ciğerci takıma katıldı. Hazırlık maçlarında iyi performans ortaya koyamayan Linnes'in sağ bek transferini gündeme getirdiği zamanlarda Trabzonspor'da kadro dışı bırakılan Pedro Cavanda transfer edildi ve o bölgedeki açık kapatılmaya çalışıldı. Transferin sonları yaklaşırken ise bir dönem Bursasporda da forma giyen Josue kiralık olarak takıma katıldı. Transferin son gününü de hareketli geçiren takımımız kiralık olarak İzlandalı forvet Kolbeinn Sigthorsson'u kadrosuna katarken, defansif orta saha mevkisini ise Nigel De Jong ile takviye etti. Uzun süre geçen Lassana Diarra ismi Nigel De Jong ismini biraz sönük kılsa da Hollandalı hocamızın vatandaşını istemesi, tecrübesi, sertliği bizim aradığımız kriterlere uygun olduğunu gösterdi. Kadroya katılan oyunculara yaklaşık 14 milyon Euro gibi bir bonservis harcaması yapan  takımımız transfer dönemini son anda kiralayamadığı Denayer hariç isteği doğrultusunda tamamladı.

GELENLER: 
Serdar Aziz ---> 4.5 milyon Euro + 3 oyuncu
Eren Derdiyok ---> 4 milyon Euro
Cavanda ---> 1.5 milyon Euro
Tolga Ciğerci ---> 3 milyon Euro
Josue ---> Kiralık (bedelsiz )
Sigthorsson ---> Kiralık (700 bin Euro kiralama bedeli)
Nigel De Jong ---> Bedelsiz

Transfer döneminin en büyük eksisi olarak yeni gelen oyunculara verdiğimiz fahiş maaşları gösterebiliriz ancak genel itibariyle artıları bol olan bir dönemi geride bıraktık. Takımın yaş ortalaması düşerken, kadro kalitesi ve derinliği arttırıldı. Eldeki gereksiz oyunculardan kurtulan takımımız eksik bölgelerini tek tek doldurdu. FFP için önemli olan maaş kıstası (65 milyon Euro) ise sağlandı ve eldeki yüksek maaşlardan kurtulmamız bunda önemli rol oynadı. 

Galatasaray'a emek vermiş ve takımdan ayrılan oyuncularımıza kariyerlerinde başarılar dilerken, yeni gelen Aslanlarımıza da hoşgeldin diyoruz! Kupalarla dolu bir sezon olması dileğiyle..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0