Euroleague Nostalji | 4. Sıra: Tutku & Andric A.Ş.

Euroleague nostalji listemizde 4. sıraya geldiğimizde karşımızda yakaladıkları uyum ile muhteşem ikili olan Tutku & Andric A.Ş. var. Euroleague'de oynadığımız ilk sezonda kadromuzda bulunan ve oynadıkları ikili oyunlarla hücumumuzda çok önemli yer tutan Tutku & Andric ikilisi listemizde kendilerine üst sıralarda yer buldular.


AVRUPADA ÖNEMLİ KARİYERLER
Kariyerine Ülkerspor altyapısında başlayan ve 2005 yılına kadar burada oynayan Tutku Açık, 2005-2010 yılları arasında ise başkent temsilcisi Türk Telekom'da forma giydi. 2010-2011 sezonunda Oktay Mahmuti yönetiminde yeniden bir yapılanmaya giren Galatasaray ile anlaşan Tutku, ertesi yıl takımımızın ilk Euroleague macerasında bulunan ve adını tarihe yazdıran oyuncuların arasında yer aldı.

Galatasaray ile 10 Euroleague maçına çıkan ve hepsinde kenardan gelerek sahada ortalama 13.2 dakika kalan Tutku Açık, bu sürede 3.6 sayı, 1.9 asist ortalamalarını tutturdu. Kenardan gelerek hücumda yaratıcılık görevini üstlenen Tutku, yaşadığı sakatlık yüzünden Top16 aşamasında takımımızla olamadı.

Oktay Mahmuti'nin Hırvatistan'ın Cibona Zagreb takımından transfer ettiği Luksa Andric kariyerindeki ilk yurt dışı tecrübesini takımımızda yaşadı. 2005-2010 yılları arasında Cibona Zagreb ile Euroleague tecrübesi de yaşayan Andric, Galatasaray'da ise Euroleague kariyerini zirveye taşıdı. 

Furkan Aldemir ile iyi bir rotasyon oluşturarak birbirlerini tamamlayan Andric, hücumda önemli görevler üstlendi. Galatasaray ile o sezon oynanan 16 maçın tamamında süre bulan ve sahada kaldığı 20 dakikada 10.8 sayı, 4.3 ribaund istatistikleri tutturan Andric, özellikle Top16 etabında performansını zirveye taşımıştı.

MUHTEŞEM İKİLİ
Sahada bulundukları zamanlarda birbirleri ile çok iyi anlaşan ve adeta bizim "Malone & Stockton" ikilimiz olan Tutku & Andric A.Ş. ezbere oynadıkları ikili oyunlar ile durdurulması güç bir hücum silahı oluşturmuştu. İkili oyun zamanlamasını çok iyi ayarlayan ve son ana kadar aksiyonu kovalayan Tutku, ikili oyunlar sonrası Andric'e çok fazla basket attırmıştı.

Kariyerinde her zaman yumuşak ama mobil bir uzun olan Andric, Galatasaray forması altında "altın günlerini" yaşamıştı. Tutku öncelikli tüm guardlar tarafından ikili oyun sonrasında beslenen Andric, zaman zaman topu kontrol etmede; post oyunlarında ve sert, temaslı savunmalar karşısında sorun yaşasa bile hızlı ayakları ve yumuşak bilekleri ile hücumda önemli bir silah haline gelmişti.

AKILDA KALAN PERFORMANSLAR
Tutku'nun Galatasaray ile olan Euroleague kariyerinde öne çıkan net bir performansı olmasa bile Luksa Andric'in Abdi İpekçi'de epik bir galibiyete imza attığımız Cska Moskova maçı hepimizin aklındadır. Belki de kariyerinin en iyi birkaç maçından birini çıkartan ve hızlı hücumda Kirilenko'nun üzerinden vurduğu smaçla hafızalarımızda yer eden Andric o karşılaşmayı 16 sayı, 7 ribaund ile tamamlamıştı. Özellikle Top 16 aşamasında performansını bir kademe daha arttıran Hırvat uzun, 64 - 56 kazandığımız Anadolu Efes maçında da 15 sayı, 7 ribaund ile oynamıştı.

İşte Luksa Andric'in Cska Moskova karşısında vurduğu iki smaç..

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0