Euroleague Nostalji | Akılda kalanlar

Bir haftadır düzenli olarak paylaştığımız Euroleague Nostalji listemizin sonuna geldik. Acısıyla tatlısıyla geçirdiğimiz 3 Euroleague sezonunun ardından aklımızda yer etmiş, gönüllerimizi kazanmış oyuncuları Euroleague'in başlamasına az süre kalmış şu zamanlarda derleyerek o günleri yeniden sizlere yaşatalım, biraz nostalji yapalım istedik. Tabi ki sizin gönlünüze yer etmiş, sevginizi kazanmış başka oyuncularda vardır, ancak bizim listemiz bu şekilde.. İlk başta da dediğim gibi "Herkesin gönüllerinde yer eden isimlere saygımız ve sevgimiz sonsuz.."

Yeni sezonda yeni efsaneler kazanma, yeni destanlar yazma umuduyla, şimdilik hoşçakalın!

10. Sıra: Furkan Aldemir
Galatasaray forması ile Euroleague'de iz bırakmış, taraftarların gözdesi olmuş oyuncuları sıraladığımız listede 10. sırada Furkan Aldemir var. Genç yaşında geldiği Galatasaray'da başarılı sezonlar geçiren ve 2014 Aralık ayında takımımızdan ayrılarak NBA'ye giden Furkan Aldemir, Galatasaray formasıyla Euroleague'de 2.5 sezon geçirdi..


9.   Sıra: Pops-Mensah Bonsu
Euroleague Nostalji listemizde 9. sıraya geldiğimizde karşımızda uçan Britanyalı Pops-Mensah Bonsu var. 2013-2014 sezonunda Nate Jawai'nin sakatlığı sonrasında takımımıza katılan ve Top8 yapan kadronun bir parçası olan Mensah Bonsu; atletizmi, Carlos Arroyo ile gösterdiği uyum ve alley-oop'lar ile zihinlerimize yer edip listeye girmeye hak kazandı.


8.   Sıra: Marko Paşa & Hairston
Galatasaray'ın Euroleague tarihinde yer etmiş oyuncular listemizde 8. sırada Malik Hairston & Manuchar Markoishvili ikilisi var. 2013-2014 sezonunda Ergin Ataman önderliğinde Top8 yapan kadromuzun önemli parçalarından olan Markoishvili & Hairston kanat ikilisi savunmada verdikleri sertlik ve enerji ile Carlos Arroyo'lu sistemin en kilit parçalarındandı.


7.   Sıra: Ender Arslan
Euroleague'de Galatasaray forması ile yer etmiş oyuncular listemizin 7. basamağında Ender Arslan var. 2011-2015 yılları arasında formamızı terleten tecrübeli oyun kurucu, 3 sezon Euroleague'de oynayarak(61 maç) bu alanda en çok forma giyen oyuncumuz konumunda. Kritik anlarda sorumluluk almaktan kaçmayan ve uzun süre takım kaptanlığımızı yapan Ender, kimi taraftarlar tarafından kötü anılarla hatırlansa bile Euroleague arenasında iz bırakan oyuncularımızdan biri konumunda..


6.   Sıra: Lucas Gordon
Euroleague Nostalji listemizde 6. sıraya geldiğimizde karşımızda ilk Euroleague maceramızın ve o zamanki koçumuz Oktay Mahmuti'nin önemli oyuncusu Jamon Alfred Lucas Gordon var. Formamız altında gösterdiği başarılı performansla Euroleague'in gediklilerinden olan Gordon, Lakovic ile yakaladığı uyumla da Euroleague'de başarılı bir sezon geçirmemizi sağlamıştı.


5.   Sıra: Jaka Lakovic
Galatasaray Basketbol Şubesinin Euroleague'de iz bırakmış oyuncularını derlediğimiz listemizde 5. sırada bir basketbol efsanesi var, Jaka Lakovic! Slovenya'nın gelmiş geçmiş en iyi oyuncuları arasında olan Lakovic, 2011-2012 sezonunda geldiği Galatasaray'da Euroleague ön elemesinin geçilmesinde  oynadığı oyunla aslan payının sahibi  olmuştu. 


4.   Sıra: Tutku & Andric A.Ş.
Euroleague nostalji listemizde 4. sıraya geldiğimizde karşımızda yakaladıkları uyum ile muhteşem ikili olan Tutku & Andric A.Ş. var. Euroleague'de oynadığımız ilk sezonda kadromuzda bulunan ve oynadıkları ikili oyunlarla hücumumuzda çok önemli yer tutan Tutku & Andric ikilisi listemizde kendilerine üst sıralarda yer buldular.


3.   Sıra: Josh Shipp
Euroleague Nostalji listemizde zirveye iyice yaklaşırken 3. sırada hepimizin can-ı gönülden sevdiği Josh Shipp var. Kariyerinin ikinci profesyonel yılında Galatasaray'a gelen ve gösterdiği mücadele ile taraflı tarafsız herkesin sevgisini kazanan Amerikalı forvet, listemize yukarılardan giriş yaptı.


2.   Sıra: Zoran Erceg
Euroleague nostalji listemizde zirve ortağı olan 2. sırada kimine göre vurdumduymaz kimine göre ise kadife bilek, Zoran Erceg var. 2013-2014 sezonunda Galatasaray'a gelen ve oynadığı iki sezonda Ergin Ataman'ın hücumda en güvendiği isimlerin başında gelen Zoran Erceg, Galatasaray formasıyla en çok Euroleague maçına çıkan isimlerden birisi.


1.   Sıra: Carlos Arroyo 
Euroleague Nostalji listemizin zirvesinde kimsenin itirazı olmayacak bir isim var, Carlos Arroyo! Porto Riko'lu yıldız oyuncu, 2012-2013 sezonunun ortasında geldiği Yenilmez Armada'da yaklaşık 2 sezon oynarken, Euroleague'de geçirdiği 1.5 sezonda gösterdiği performansla tüm taraftarların ağzına bir parmak bal çaldı adeta. 


Bonus  :  Cevher & Jawai & Macvan
Euroleague Nostalji listesini yaparken çok oyuncu düşündük, çok zorlandık. Galatasaray forması ile Euroleague'de oynayan her oyuncuyu bu listeye eklemek isterdik ama bazı oyuncuları elemek zorunda kaldık. Jamont Gordon, Sinan Güler, Vladimir Micov, Patric Young gibi isimlere listede yer veremedik belki ama gönlümüzde yer etmiş bazı oyunculara ayrı bir parantez açmak istedik. Cevher Özer & Nate Jawai & Milan Macvan gerek mücadeleleri gerekse bazı maçlarda gösterdikleri önemli performanslarla bizim listemize "Bonus" olarak giren oyuncular oldular.

**Oyuncu isimlerin üzerilerine tıklayarak o oyuncu ile ilgili yazıya gidebilirsiniz.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0