Galatasaray Odeabank'ın İtalya kampı sona erdi..

Geçtiğimiz sezonu Eurocup şampiyonu olarak tamamlayan ve bu sezon Avrupa'nın en büyük organizasyonu olan Euroleague'de mücadele edecek olan Galatasaray Odeabank, yeni sezon hazırlıkları kapsamında yaptığı 18 günlük İtalya kampını tamamladı. Bormio ve Sardunya bölgelerinde iki etaplı bir kamp süresi geçiren takımımız, bu süreçte çıktığı 9 hazırlık maçında 5 galibiyet - 4 mağlubiyet alırken katıldığı Cagliari Turnuvası'nı şampiyon olarak tamamladı.


HAZIRLIK MAÇLARI
İtalya'da yaptığı kamp süresince 9 hazırlık karşılaşmasına çıkan Galatasaray Odeabank, Bormio'da yaptığı 5 maçta 3 galibiyet aldı. Yenilmez Armada, Fortitudo Bologna'yı  93-84; Vanoli Cremona'yı 80-77; Sharks d'Antibes'i 77-53 yenerken Tofaş'a 72-76; Emporio Milano'ya ise 86-91 kaybetti. 

Takımımız İtalya kampının ikinci etabı olan Sardunya'da ise 2'si Dinamo Sassari ile olmak üzere 4 hazırlık maçına çıkarken katıldığı Cagliari Turnuvası'nı ise şampiyonlukla tamamladı. Dinamo Sassari ile yaptığı karşılaşmaları 87-92 ve 72-86 kaybeden takımımız katıldığı Cagliari Turnuvası'nın yarı final maçında Alba Berlin'i 78-55 gibi farklı bir skorla geçerken final maçında ise Rus ekibi Lokomotiv Kuban'ı 84-81 yenerek kupanın sahibi oldu.

2   Eylül : Galatasaray Odeabank 93 - 84  Fortitudo Bologna 
3   Eylül : Galatasaray Odeabank 80 - 77  Vanoli Cremona
5   Eylül : Galatasaray Odeabank 72 - 76  Tofaş
6   Eylül : Galatasaray Odeabank 77 - 53  Sharks Antibes
7   Eylül : Galatasaray Odeabank 86 - 91  EA7 Emporio Armani Milan
11 Eylül : Galatasaray Odeabank 87 - 92  Dinamo Sassari
13 Eylül : Galatasaray Odeabank 72 - 86  Dinamo Sassari
15 Eylül : Galatasaray Odeabank 78 - 55 Alba Berlin
16 Eylül : Galatasaray Odeabank 84 - 81 Lokomotiv Kuban

*Karşılaşmaların skorlarına tıklayarak ilgili maçın bilgisine ulaşabilirsiniz..

KAMP SIRASINDA OLAN TRANSFERLER
Yeni sezon öncesinde kadrosunda büyük bir değişime giden ve bir çok transfer yapan Galatasaray Odeabank, İtalya kampı süresince de transferlerine devam etti. Yerli rotasyonunu güçlendirmek adına Emir Preldzic'i kadrosuna katan ekibimiz, sakatlığının nüksetme ihtimali yüzünden sözleşmesini feshettiği kampın başarılı isimlerinden Nenad Krstic'in yerine ise Alman oyuncu Tibor Pleiß ile anlaştı. 

Emir Preldzic kampa hemen katılıp takımla çalışmalara başlarken Tibor Pleiß ise İtalya kampına katılmadı.

SAKATLIKLAR CAN SIKTI
Hazırlık çalışmalarını çok yoğun bir şekilde yapan ve kıran kırana antrenmanların ardından hazırlık maçlarına çıkan Galatasaray Odeabank'ta yaşanan sakatlıklar can sıktı. Austin Daye, Justin Dentmon, Göksenin Köksal kısa süreli sakatlıklar yaşarken, Russ Smith adele sakatlığından dolayı 15 gün sahalardan uzak kaldı. Yenilmez Armada'da en çok can sıkan sakatlık haberi ise Vladimir Micov'dan geldi. Emporio Milano maçında dizinden sakatlanan Sırp yıldız ameliyat olacak ve sahalardan 3-4 hafta uzak kalacak.

Galatasaray Odeabank'ta ayrıca yoğun antrenmanlar sırasında dizinde ödem oluşan ve eski sakatlığının nüksetme ihtimali bulunan Nenad Krstic ile yollar ayrıldı.

KAMPTAN İSTATİSTİKLER
İtalya kampında 5'i Bormio'da; 4'ü Sardunya'da olmak üzere toplam 9 hazırlık maçı yapan Galatasaray Odeabank, bu maçlarda rakip potalara ortalama 81 sayı bırakırken, bir maçta en çok sayıyı kampın ilk maçında Fortitudo Bologna'ya 93 sayı ile attı.

Yenilmez Armada kamp süresince yaptığı hazırlık maçlarında potasında ortalama 77.2 sayı görürken Emporio Milano'dan 91; Dinamo Sassari'den 92 sayı yedi. Takımımız ayrıca 9 hazırlık maçında ortalama 30.3 ribaund alırken, 16.1 asist yaptı.

İtalya kampı süresince Galatasaray Odeabank'ın yeni transferi Justin Dentmon maç başına attığı 13.6 sayı ile takımın en skorer oyuncusu olurken; Alex Tyus maç başına çektiği 6 ribaund; sakatlığından dolayı sadece 4 maça çıkabilen Russ Smith ise maç başına yaptığı 3.8 asist ile bu alanlarda takımın liderleri oldular.

Sakatlıkları yüzünden Sardunya'da oynanan maçlarda süre almayan Russ Smith  oynadığı 4 maçta 12.3 sayı, 1.8 ribaund, 3.8 asist ile etkili bir görüntü çizerken; Vladimir Micov ise süre bulduğu 5 maçta 11.2 sayı, 2.4 ribaund, 1 asist ortalamaları yakaladı. Kampın ilk kısmında etkisiz bir görüntü çizen Deon Thompson ve Blake Schilb Sardunya'da yapılan maçlarda daha etkili ve takıma uyum sağlamış gözükürken; Alex Tyus ve Sinan Güler istikrarlı oyunlarına Sardunya'da da devam etti. Yeni transferlerimizden Justin Dentmon ise maç başına attığı 13.6 sayı ile takımın en skorer oyuncusu olsa bile oynanan maçlarda henüz rolünü benimseyememiş ve  takıma alışamamış gözüktü.

Takımımızın İtalya kampı sırasında oluşan istatistikleri..
Kamp etabının başında Chuck Davis'ten boşalan 63 numaralı formayı giyen Blake Schilb, Cagliari Turnuvası sırasında forma numarasını değiştirerek 10 numaralı formayı giydi. 

KAMPIN YILDIZI: AUSTIN DAYE
Galatasaray Odeabank'ın yaz döneminde yaptığı ilk hamle olan Austin Daye, İtalya kampında öne çıkan isimlerden biri oldu. Yaşadığı sakatlıktan ötürü 2 maç kaçıran ancak oynadığı maçlarda takımın en önemli hücum silahlarından biri olan Amerikalı oyuncu 12.9 sayı ortalama ile Justin Dentmon'dan sonra kampın en skorer ikinci oyuncusu oldu. Oynadığı 7 maçın 5'inde çift haneli sayı ortalaması yakalayan Amerikalı forvet, kritik anlarda sorumluluk almaktan kaçmazken özellikle Milano ve Kuban maçlarının sonlarında oynadığı etkili oyunla takımın hücum konusunda lideri olduğunu hissettirirken, sene içinde sıkça adından söz ettireceğinin sinyallerini verdi.

HAZIRLIKLAR SON SÜRAT DEVAM
İtalya'da ki kamp çalışmalarını geçtiğimiz gün sonlandıran ve dün itibarı ile İstanbul'a dönüş yapan takımımız, 20 Eylül Salı günü Abdi İpekçi Arena'da düzenlenecek Euroleague Medya Günü organizasyonuna katılacak. Takımımız daha sonra Antalya'ya geçerek Antalyaspor ile 23 Eylül tarihinde bir hazırlık maçı yapacak. Daha sonra Moskova'ya gidecek olan Galatasaray Odeabank 25-26 Eylül tarihlerinde Khimki Moskova ile iki hazırlık maçı yaptıktan sonra Rusya'dan direk Yunanistan'ın Atina şehrine geçerek burada bir dizi hazırlık karşılaşmasına çıkıp yeni sezon hazırlıklarına son vererek İstanbul'a dönüş yapacak. Takımımızın maç programı ise şu şekilde..

ANTALYA
23 Eylül : Galatasaray Odeabank - Antalyaspor

MOSKOVA
25 Eylül : Galatasaray Odeabank - Khimki Moskova
26 Eylül : Galatasaray Odeabank - Khimki Moskova

ATİNA
28 Eylül : Galatasaray Odeabank - AEK
29 Eylül : Galatasaray Odeabank - Olympiacos
1 Ekim   : Galatasaray Odeabank - Olympiacos

EDİTÖR NOTU
Kamp süresince yaşanan sakatlıklar ile bir çok spekülasyon yapıldı ve çok sayıda eleştiri yöneltildi ancak ben bu eleştirileri gereksiz buluyorum. %80'i yeni kurulmuş bir takımız ve çok sayıda hazırlık maçı yapmamız oldukça normal. Ayrıca oldukça sert geçecek yeni sezon öncesinde yapılan sert idmanlarda takımın fizik gücünü kazanması için oldukça doğal. Bu yüzden, bu yoğun tempoda Vladimir Micov'un yaşadığı darbeye bağlı sakatlık dışında yaşanan diğer sakatlıklar oldukça normal. Genele baktığımızda bir çok takımın sezon öncesinde böyle sakatlıklar yaşadığını görebiliriz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0