Galatasaray Odeabank galibiyetle başladı!

Hazırlık çalışmaları kapsamında İtalya'nın Bormio şehrine giden ve burada hazırlık maçlarına başlayan Galatasaray Odeabank ilk hazırlık maçında İtalyan temsilcisi Fortitudo Bologna'yı 84-93 yendi. Yeni transferlerimiz dahil tüm oyuncularımızın süre bulduğu karşılaşmada herkesin merakla beklediği Nenad Krstic ise iyi bir görüntü çizdi.


Karşılaşmaya Russ Smith, Sinan Güler, Vladimir Micov, Austin Daye ve Nenad Krstic beşi ile başlayan Galatasaray Odeabank, ilk dakikalarda şut ritmini bulmakta zorlanırken ilk basketimiz maçın 3. dakikasında Micov'dan geldi. Pota altında Krstic ile etkili olmaya çalışan ekibimiz ilk çeyreği 19-13 geride kapattı. İkinci çeyrekte Russ Smith'in etkili oyunuyla skorda öne geçen ve oyun temposunu arttıran Galatasaray Odeabank, Krstic'in etkili oyununu sürdürmesiyle 30 sayı bulduğu ikinci çeyreğin ardından devreye 41-43 önde girdi. İkinci yarıda zaman zaman şut ritmimizi bulamasak bile sayı bulmakta çok zorlanmayan ancak yeni bir takım olmanın sorunlarını yaşayan takımımız son devreye 56-67 önde girdi. Galatasaray Odeabank son çeyrekte İtalyan ekibinin üst üste üçlüklerine engel olamasa bile skor üstünlüğünü korurken Micov'un son dakikalardaki etkili oyunu ile maçı 84-93 kazandı.

Maçın İstatistikleri;

Russ Smith 10 sayı – 1 asist – 2 top çalma,
Vladimir Micov 11 sayı – 1 ribaund – 1 asist,
Alex Tyus 13 sayı – 7 ribaund – 1 asist – 1 top çalma,
Can Korkmaz 1 ribaund – 1 top çalma,
Deon Thompson 3 sayı – 1 asist,
Nenad Krstic 15 sayı – 9 ribaund – 2 asist – 1 top çalma,
Austin Daye 7 sayı – 7 ribaund – 1 asist,
Sinan Güler 11 sayı – 1 ribaund – 3 asist – 2 top çalma,
Jon Diebler 4 sayı – 3 ribaund – 2 asist,
Justin Dentmon 14 sayı – 2 ribaund – 2 asist,
Göksenin Köksal 2 sayı – 1 asist – 1 top çalma,

Blake Schilb 3 sayı – 5 ribaund – 1 asist

MAÇTAN DETAYLAR
Öncelikle karşılaşmanın yayının çok kötü olduğunu ve düzenli takip etmekte zorlandığımızı söyleyerek başlamak istiyorum. Sabah atletizm idmanı yapıp akşam maça çıkan takımımızın henüz hazır durumda olmadığını söyleyebiliriz. Buna rağmen hücumda çok dağınık bir görüntü çizmeyen Ergin Ataman'ın öğrencileri, birbirleriyle oynamaya alıştıkça çok daha potansiyelli bir hücum takımı olacak kesinlikle. 

Zaman zaman hücumda ezbere paslar yapan takımımız buna rağmen geçen seneye göre çok daha fazla set hücumu oynarken topsuz alanda yapılan katlar ve perdelemelerin olduğunu da gördük. Austin Daye'e ve Vladimir Micov'a yay dışından şut pozisyonları hazırlayan, Krstic'e pota altında pozisyonlar hazırlayan ekibimiz açık alanı bulduğunda ise oyunu açık sahaya yaymaktan kaçınmadı. 

İşin savunma kısmında henüz ayakların topsuz koşuları takip etmekte zorlandığını söyleyebilirim. Takımın genel savunması ile ilgili konuşmak için ise henüz erken. 

Bireysel olarak henüz konuşmak için erken olsa bile Krstic'in iyi bir görüntü çizdiğini diğer oyuncularımızın ise zamana ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0