Euroleague Nostalji | Bonus: Cevher & Jawai & Macvan

Euroleague Nostalji listesini yaparken çok oyuncu düşündük, çok zorlandık. Galatasaray forması ile Euroleague'de oynayan her oyuncuyu bu listeye eklemek isterdim ama bazı oyuncuları elemek zorunda kaldım. Jamont Gordon, Sinan Güler, Vladimir Micov, Patric Young gibi isimlere listede yer veremedik belki ama gönlümde yer etmiş bazı oyunculara ayrı bir parantez açmak istedim. Gerek mücadeleleri gerekse bazı maçlarda gösterdikleri önemli performanslarla benim listeme "Bonus" olarak giren oyuncular ise şu şekilde... 


MILAN MACVAN
Galatasaray'a 2012-2013 sezonunda gelen ve zaman zaman istikrar problemi yaşasa bile işin mücadele, emek kısmından hiç bir zaman kaçmayan Milan Macvan, aslında 2013-2014 sezonunun başında kadroda çok düşünülmüyordu. 7. yabancı olarak kaldığı sezonda sakatlıklar sonrası kendisine gelen şansı çok iyi değerlendiren ve belki çok yetenekli olmamasına veya beklediğimiz istikrarlı dış şut katkısını sergilemese bile sahaya koyduğu enerji ve mücadele ile her maç formanın hakkını veren Macvan'ı listede bir yerlerde anmasam içimde ukte kalırdı.

NATHAN JAWAI
Bu listenin olmazsa olmaz oyuncusu, Nathan Jawai. 2013-2014 sezonunun başında Barcelona'dan çok büyük umutlarla transfer ettiğimiz Avustralyalı pivot, yaşadığı talihsiz sakatlıklar yüzünden bir türlü istediğimiz performansı sergileyemedi. 2013-2014 sezonunun normal sezonunun 2. karşılaşmasında Olympiacos'a karşı kenardan gelerek sahada kaldığı 24 dakikada 22 sayı ile oynayan mağlubiyete engel olamasa bile sezonun belki de en dominant performanslarından birini sergileyen Jawai, maçtan sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılmış ve ölümden dönmüştü. O sezon bir daha forma giyemeyen, 2014-2015 sezonunda ise eski halinden çok uzak olan oyuncu, sezon ortası alacaklarını göstererek sözleşmesini feshetmişti.

CEVHER ÖZER
Galatasaray kariyeri belki de oldukça sönük geçen isimlerden biri olan Cevher Özer, epik CSKA Moskova galibiyetimizde ki perde arkasında yer alan isimlerden birisiydi. Maçın ikinci yarısında dip çizgiden neredeyse eksi açılardan attığı şutlarla momentumu elimize almamızı sağlayan Cevher, maçı 9 sayı ile tamamlarken o gün galibiyetin perde arkasındaki oyuncularından birisiydi. 

Son olarak yazı dizimize o maçı efsanevi bir duyguyla yaşayan İhsan Bayülken ile nokta koyalım.. "Cevher'in Kirilenko'yu box etmesi lazım!"

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0