ÖZEL | Hüseyin Koç: Sahadaki tek amacım, kazanmak!

FCN Blog ekibi olarak yeni sezon öncesinde özel röportajlarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz aylarda Galatasaray Daikin Kadın Voleybol Takımının başarılı kaptanı Nihan Güneyligil ile özel bir röportaj yapan editörümüz Berkay Işık, bu sefer ise Galatasaray HDI Sigorta Erkek Voleybol Takımının yeni transferlerinden olan tecrübeli pasör Hüseyin Koç ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. Transfer sürecinden, kazanma hırsına, bu seneki hedeflerinden, Galatasaray taraftarına kadar bir çok konuda açıklamalar yapan Hüseyin Koç'un açıklamalarının tamamı ise şu şekilde..

**Kaptan öncelikle benim senelerdir beklediğim transfer gerçekleşti onu net bir şekilde söyleyebilirim. Daha önce birkaç defa gelme ihtimali doğmuştu sanırım ama bir türlü gerçekleşmeyen transfer 2016'ya kısmet oldu. Galatasaray'a transferin ile ilgili ne düşünüyorsun?
Öncelikle şunu belirtmem gerekiyor, Galatasaray gibi 111 yıllık geçmişi olan böyle büyük bir camianın formasını giyme hayalim çok uzun yıllardır vardı. Hatta 2 kez imza aşamasına gelindi fakat gerçekleşmedi. Ben kadere oldukça inanan bir insanım, geç de olsa nasip oldu; bunun için çok mutlu ve gururlu hissediyorum.

**Galatasaray Voleybol şubesi fazla gösterişten uzak, altyapı oyuncularına oldukça önem gösteren ve bu şekilde başarıyı kovalayan bir takım. Bu hedefte de sizin gibi tecrübeli oyuncuların büyük rolü oluyor. Genç oyuncularla aradaki iletişimi nasıl kuruyorsunuz?
Soyunma odasında ve dışarıda abi olabilirim fakat sahanın içine girdiğimiz zaman hepimiz aynıyız. Örneğin ben bir topa atlamadığımda veya hata yaptığımda çekinmeden bana bağırabilir ya da beni zorlayabilirsiniz. Bizim sahada tek amacımızın kazanmak ve iyi voleybol oynamak olduğunu söyleyebilirim. Dışarıda saygı ve sevgi oldukça önemli fakat tekrar söylüyorum, sahaya çıktığımızda tek amacımız kazanmak. Zaten benim bu tavrımı bilen genç arkadaşlar da her zaman benden 2 kat fazla çalışıyorlar.

**Seni senelerdir takip edem bir kişi olarak Hüseyin Koç denince benim aklıma direkt olarak "hırs" kelimesi geliyor. Senelerdir aldığınız sayılara verdiğin reaksiyonlarla o sayıyı ne kadar istediğini anlayabiliyoruz. Galatasaray camiası bu tarz oyuncuları her zaman sevmiştir, bu yüzden takım ve taraftarla kolay bir uyum sağlayabilirsin diyebilir miyiz?
Benim karakterimi "vazgeçmeyen" bir kişi olarak tanımlayabilirim. Hayatım boyunca bir şeyleri kazanmak için çok çabaladım ve bunun için hiçbir zaman kolay yolu seçmedim. Bu da taraftarın hoşuna giden bir şey.  Benim için her sayı çok önemlidir, çünkü ben 2 sayı gibi bir farkla bile birçok şampiyonluk kazandım. Veya bu iki sayı yüzünden kupalar kaybettim. Benim için bir sayının oldukça önemi var ve bu da direkt olarak karakterime etki ediyor. 

Galatasaray ise 111 yıldır her zaman başarıyı kovalayan, her kulvarda hedefleri olan Türkiye'nin en büyük takımı. Kısacası kupalara alışkın bir camia. Bizim de Türk insanı olarak babadan oğula geçen bir kültürümüz var. Spor içimizde, ruhumuzda var. Umarım bu ruha sahip taraftarımız, bize pozitif destek vermek üzere tribünde yerlerini alırlar. Bizler de oyuncular olarak 1 sayı için neler yapabileceğimizi herkese gösteririz.
**Sezonun ilk hedefi Balkan Kupası. Avrupa bizim için her zaman önemli olmuştur. Fakat lig de her sezon daha kuvvetleniyor. Güçlü diyebileceğimiz takım sayısı 6-7 rakamlarına ulaştı. Fikstüre de baktığımızda bana göre bizi oldukça zor bir başlangıç bekliyor? Sezon hedefleri hakkında görüşlerini alabilir miyim?
Kupanın adının geçtiği her kulvar bizim için önemlidir. Sırbistan, Bulgaristan, Romanya gibi ülkeler dünya voleybolunda her zaman yer almış ve başarılı olmuş balkan ülkeleri. Kolay gibi algılansa da Balkan Kupası bizim lige hazırlığımızın en büyük aşaması olduğu gibi güvenimizin de tazeleneceği bir organizasyon olacak. Bu organizasyon da Challenge Cup'ın anahtarı. İnşallah Bosna'dan kazanıp döneceğiz. Lig ise gerçekten zor hale geldi. Banka takımları kadroları için çok büyük paralar harcıyorlar ve dünya yıldızlarını getiriyorlar. Arkas, Ziraat, Halkbank, İBB gibi takımlarda kaptanlık yapmış biri olarak rahatlıkla söyleyebilirim ki bütçeleri çok yüksek ve bizim de işimiz oldukça zor. Fakat hedefimiz Taçspor Daikin Park'ta bu takımlara kök söktürmek. Takımız genç ve kapasitesi ortada, ben hem kendime hem de takım arkadaşlarıma oldukça güveniyorum, herkes sahada kazanmak için mücadele eden bir takım izleyecek.

**Son olarak taraftara değinelim, yeni salon ve taraftarlar hakkında düşüncelerin nelerdir? Kendilerine iletmek istediğin bir mesaj var mı?
Gönlünü, ruhunu sarı kırmızıya adamış Galatasaray sevgisi ile yaşayan tüm büyük ve küçüklerimi kendi salonumuza bizi desteklemeye bekliyorum. Sporun kardeşlik ve dostluk olduğunu unutmayan herkesi antrenman ve maçlarımıza davet ediyorum. Voleybol izleyen ve heyecanını bizimle birlikte yaşayan dostlar oldukça bizim için de bu iş çok daha keyifli oluyor. Tüm taraftarımıza sevgi ve saygılarımızı sunuyorum.

****
FCN BLOG ÖZEL HABERİDİR 
KAYNAK GÖSTERİLMEDEN KULLANILAMAZ

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0