Rio 2016 Paralimpik | Oyunların ardından..

Rio'da düzenlenen Yaz Olimpiyatları'nın Paralimpik bölümü de sona erdi. Dünya ülkeleri farklı paralimpik sporlarda mücadele ederken oyunlara damgasını vuran Çin oldu. 104'ü altın olmak üzere 239 toplam madalya sayısına ulaşan Asya ülkesi bu alanda ciddi bir sayıya ulaşmış oldu. Türkiye ise "2012'ye göre madalya sayısını artırma" hedefi ile geldiği oyunlarda altın madalyada hedefine ulaşırken toplamda 2012'nin bir madalya eksiğinde kaldı.


79 sporcu ile katıldığımız olimpiyatlarda hedefimiz dört sene önceki Londra oyunlarına göre madalya sayısını artırmaktı. Tarihin en kalabalık sporcu kafilesi ile gittiğimiz Rio'da bu hedefimizin altında kaldık. Toplam on madalya elde ettiğimiz Londra'dan sonra Rio'da toplam dokuz madalyada kaldık. Bu dokuz madalyanın sevindirici tarafı ise üçünün altın olması.

Genel madalya sıralamasında 34. olan ülkemiz 3 altın, 1 gümüş, 5 bronz madalya kazandı. Tabi bu verinin toplam altın sayısına göre oluşturulduğunu hatırlatalım. Gerçi, toplam madalyaya göre hesaplandığı zaman da sıralamada adımıza büyük bir değişme olmaz iken bu sefer kendimize 37. sırada yer buluyoruz. Bu da hemen hemen sıralama tablosunun ortalarına denk geliyor.

Gelin isterseniz madalya sahiplerimizi tekrar hatırlayalım;

Nazmiye Muratlı - Halter - Altın
Abdullah Öztürk - Masa Tenisi - Altın
Kadınlar Golbol Milli Takımı - Golbol - Altın
Kübra Korkut - Masa Tenisi - Gümüş
Ecem Tasın - Judo - Bronz
Ayşegül Pehlivanlar - Atıcılık - Bronz
Mesme Tasbağ - Judo - Bronz
Semih Deniz - Atletizm - Bronz
Erkek Masa Tenisi Milli Takımı - Masa Tenisi - Bronz

EDİTÖR NOTU
Genel olarak bakıldığı zaman Olimpiyat Oyunları, spor organizasyonlarının en büyüğü olarak nitelendirilir. Bugün oyunları kaale almamakla nitelendirilen bazı sporcuların bile oyunlardan elendiği zaman yaşadığı büyük hayal kırıklığı ve hüzün aslında oyunların bir sporcu için ne denli olduğunu ortaya koymakta. Paralimpik Oyunları ise benim için daha özel bir anlam taşıyor. Hayatlarına bir takım fiziksel engellerle başlamak zorunda kalan veya hayatlarının bir kısmından sonra bu engellere maruz kalan insanların yılmadan, çok özel bir efor ile hayata tutunmakla yetinmeyip yaşam mücadelesinde bir sporu kendine amaç edinerek bununla ülkesini temsil eden insanlar haline geldiğini görüyoruz. Ki bu anlattığım çok ama çok özel bir durumdur. Bunun için ülkemize madalya kazandırıp bizi gururlandıran sporcularımızı elbette ayakta alkışlıyoruz fakat oyunların tamamında yer alan 79 sporcumuza elde ettikleri başarıya bakılmaksızın özel bir teşekkür sunmak isterim. Tabii bu işin arkasındaki federasyonları, antrenörleri de unutmadan. İlk yazıda bahsettiğim gibi, spor ülkesi değiliz ve gün geçtikçe de spordan uzaklaşıyoruz. İşte bu bağlamda bu özel kafile insanımız adına bence en büyük örnek, almak isteyene tabii.

Gönülden tebrikler Türk Milli Paralimpik Oyunları Kafilesi!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0