Rakamların dilinden Çaykur Rizespor karşılaşması..

Süper Lig'de dördüncü hafta karşılaşmasında Çaykur Rizespor'u evinde ağırlayan Galatasaray, rakibini Eren Derdiyok'un jeneriklik golleriyle 2-0 mağlup ederek maç fazlasıyla liderliğe yükselirken, 4 maç sonunda puanını 10'a çıkarttı. 122 gün sonra taraftarıyla buluşan Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, topa daha fazla sahip olan - pres yapan ve hücumda agresif bir görüntü sergilerken taraftarını mutlu etmeyi başardı. Selçuk İnan'ın da bir penaltı kaçırdığı karşılaşmada öne çıkan rakamlar, takım ve bireysel istatistikler şu şekilde..

1) Eren Derdiyok bu maçta attığı 2 golle, 4 haftadaki toplam gol sayısını 4'e yükselterek maç başına 1 gol ortalaması yakaladı.

2) Wesley Sneijder, galibiyeti getiren 2 golün 2'sinin de asisti yapan isimdi. Ancak Hollandalı yıldızın maç genelinde şutu yok.

3) Maçın adamı olan Eren Derdiyok, kaleye attığı 3 şuttan 2 gol çıkarmayı başardı. Ayrıca 3/3 şut isabetiyle maçı tamamladı.

6) Wesley Sneijder, attığı 6 kilit pas ile bu alanda maçın en dikkat çeken ismi oldu. Bu alanda ligin en iyi ismi olan Hollandalı oyuncu, Rizespor karşısında da aynı istatistiği sürdürmeye devam etti.

7) Çaykur Rizespor defansını en çok zorlayan oyuncularımızdan biri olan Bruma, 7/10 adam geçme istatistiğiyle bu alanda maçın en başarılı oyuncusu oldu. Genç yıldız ayrıca denediği 4 şut ile maçın en çok şut çeken oyuncusu oldu.

11.85) Tolga Ciğerci 11.85 km mesafeyle takımın en çok koşan oyuncusu olmayı başardı. Onu 10.96 km ile Selçuk İnan izliyor.

%56) Takımımız rakibine göre çok daha fazla ikili mücadele kazandı. Bu alanda %56-44 gibi bir oran yakalayan Galatasaray, geçen seneki görüntüsünden uzak bir şekilde sezonun ilk haftalarını geride bıraktı.

%60) Maç genelinde hava topu kazanma başarısında %60 ile Galatasaray üstünlüğü vardı. Rakip takım bu alanda %40 ile vasat bir görüntü sergiledi.

%67) Maçta topla oynama oranlarında %67-33 Galatasaray üstünlüğü vardı. Takımımızda en çok topla buluşan oyuncu ise 140 kez Tolga Ciğerci oldu. Onu 105 ile Selçuk İnan izliyor.

100) Wesley Sneijder sarı - kırmızılı forma altında 100. lig maçına çıktı. Toplamda is 147. resmi maçında sahaya çıkan Hollandalı oyuncu galibiyette pay sahibi oldu.

122) Tolga Ciğerci 3 istatistik şablonunda üst sırada bulunuyor. 8 top kaparak maçın en çok top kapan oyuncusu olurken, 110/122 pas isabeti yaparak bu alanda maçın en efektif ismi oldu. Tolga ayrıca maçın en çok ikili mücadele kazanan oyuncusuydu. (12)

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0