Yeni Maestro: Tolga Ciğerci!

Almanya’nın Hertha Berlin takımından 3 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek transfer ettiğimiz Tolga Ciğerci, transferi gerçekleştiğinde yüksek maliyeti ile eleştirilerin hedefi olsa bile şu ana kadar sahada gösterdiği performansla takımın en iyi isimlerinin başında geliyor. Oynadığı oyun ile kısa süre içerisinde takımın en önemli oyuncuları arasına girmeyi başaran Tolga, birçok alanda takımın en iyisi konumunda.  


SAVUNMADA GÜÇ
Takımda lig başladığından beri en çok top kazanan oyuncu olan Tolga(29), geçen sezon bu alanda yaşadığımız zafiyetin çözülmesinde büyük yarar sağladı. Bunun yanında takımın en çok ikili mücadele kazanan oyuncusu olan Tolga(39) bu alanda da takıma büyük yarar sağlayıp, geçen sene yumuşaklığı yüzünden eleştiren orta sahamıza sertlik katarak rakiplerin yarı sahamızda kolay üstünlük kurmasına engel oldu.

TAKIMIN DİNAMOSU
Geldiği ilk günden beri her maç en az 11 kilometre koşarak geçen sezon dinamizm sorunu yaşayan orta sahamıza enerji katan Tolga, oynadığı maçlarda sahada adeta basmadık yer bırakmayarak enerjisiyle şu ana kadar takımın dinamosu oldu.

YENİ MAESTRO
Tolga işin savunma alanında çözdüğü sorunların yanı sıra Selçuk ve Sneijder gibi önemli oyuncuların oyundan düştüğü bölümlerde hücumda aldığı sorumlulukla da göz doldurdu. Ligin ilk 4 haftasında 372 pasla en çok isabetli pas sağlayan oyuncusu durumunda olan Tolga, takımın maestrosu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Oyun içinde sadece yana veya geriye pas yapmayan, dikine oynadığı paslarla takımımızı üçüncü bölgeye taşıyarak hücum aksiyonlarını başlatan Tolga, Galatasaray ataklarının başlatıcısı konumunda.

TAKIMIN EN İYİSİ
Top kazanma, ikili mücadele kazanma, dinamizm, hücumda sorumluluk alma gibi alanlarda takımımıza çok şey katan Tolga, şüphesiz ki şuana kadar takımın en iyi oyuncularının başında geliyor. Bunların dışında geliştirmesi gereken özelliklerin başında ise şut özelliği geliyor. Tolga eğer şut özelliğini de geliştirirse çok daha üst düzey bir oyuncu haline gelebilir. Umarım bu performansına devam eder ve yeni maestromuz olur. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0