Run Gala, run!

Hollandalı teknik direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde bu sezon ligde 5 maçta 11 puan toplayarak zirvedeki iddiasını sürdüren Galatasaray, her geçen hafta ortaya koyduğu iyi futbolun yanı sıra istatistik verilerinde de takım halinde gelişme kaydediyor. Geçtiğimiz sezon ligin en temposuz takımlarından birisi olan takımımız, ligde geride kalan 5 maç sonunda maç başına ortalama 108.3 km mesafe katetti. Galatasaray'da bu alanda öne çıkan isim hiç kuşkusuz 11.94 km ortalama ile mücadele eden Tolga Ciğerci olurken, genç oyuncuyu 10.42 km ortalama ile Wesley Sneijder takip ediyor.

Geçtiğimiz sezon başında fizik olarak pek iyi antrenman yapmayan ve bunun cezasını sezon ortasında 60. dakikadan itibaren yorgunluk belirtileri göstererek çeken Galatasaray, yeni sezonda teknik direktör Jan Olde Riekerink yönetiminde bambaşka bir kimlik kazandı. Önde hücum pres yapan, kompakt bir alan savunması uygulamaya çalışan, topu kaptırdığı andan itibaren rakibi bozan, agresif bir görüntü çizen takımımız bu görüntüsünü istatistik tablolarına da yansıtmayı başardı. Süper Lig'de geride kalan 5 karşılaşmada takım halinde maç başına 108.3 km ortalamaya ulaşan Galatasaray, ligin ilk haftasında evinde ağırladığı KDÇ Karabükspor karşısında 109.4 km koşu mesafesine sahip olurken, bir sonraki hafta Akhisar Belediyespor deplasmanında 104.3 km'yi takım halinde kat etti. Ligin 3. haftasında deplasmanda Kayserispor ile berabere kalan takımımız bu karşılaşmada 107.6 km mesafeye ulaşırken, taraftarının önünde çıktığı ilk iç saha maçı olan Çaykur Rizespor karşılaşmasında takım halinde 108 km'yi geride bıraktı.  Jan Olde Riekerink'in öğrencileri son olarak hafta sonu oynanılan Beşiktaş karşılaşmasında ilk kez 110km barajını geride bıraktı ve takım olarak 112.6 km koşu mesafesine sahip oldu.
Sezon başında Hertha Berlin'den transfer edilen Tolga Ciğerci, geride kalan 5 hafta sonunda gösterdiği performansla taraftarın gönlünde taht kurarken 1992 doğumlu orta saha oyuncusu geride kalan 5 hafta sonunda maç başına 11.9 km ortalamayla mücadele ederek takımın en etkili ismi oldu. Galatasaray forması altında oynadığı ilk lig maçında KDÇ Karabükspor karşısında 12.5 km koşu mesafesiyle mücadelenin en çok koşan ismi olan Tolga Ciğerci, ligin ikinci haftasında Akhisar Belediyespor karşısında da 11.3 km ile takımın en çok mücadele eden ismi oldu. Ligin üçüncü haftasında Kayserispor deplasmanında 12.1 km mesafeye ulaşan Tolga istikrarlı görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekti. 122 gün sonra Ali Sami Yen Arena'da taraftarımızla buluştuğumuz karşılaşmada Çaykur Rizespor karşısında 11.8 km koşu mesafesine ulaşan Tolga, geçtiğimiz hafta sonu oynanılan Beşiktaş karşılaşmasında da 12 km mesafeye ulaşarak ligde 3. kez bu başarıyı tekrarladı.

Ligde oynanılan 5 karşılaşmanın tamamında 90 dakika sahada kalan Tolga Ciğerci, koşu mesafesi istatistiğinin yanı sıra defansif anlamdaki tüm istatistiklerde de ilk sıralarda yer aldı. Maç başına rakip takım oyuncularından 4.4 top kapma ortalamasıyla oynayan 24 yaşındaki orta saha oyuncusu, rakipleriyle girdiği ikili mücadelelerin %70'inde ayakta kalan isim oldu. Süper Lig'de geride kalan 5 hafta sonunda maç başına 81 isabetli pas yapan Tolga'nın pas girişimindeki başarısı ise %89 oranında oldu. Tolga'nın forma giydiği karşılaşmalarda denediği pasların %66'lık kısmı ileriye doğru olurken, genç oyuncu Jan Olde Riekerink'in oyun kurgusunda savunma ve defans arasında önemli bir köprü görevi üstleniyor.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0