STSL | 65 dakika ne kadar iyiyse, 25 dakika o kadar kötü..

Spor Toto Süper Lige 4 haftada 10 puan toplayarak başlayan Galatasaray, ligin 5. haftasında sezonun ilk derbisinde deplasmanda Beşiktaş ile karşılaştı. Vodafone Arena’da ilk derbi olma özelliği taşıyan karşılaşmaya ilk dakikalarda Eren Derdiyok’un golüyle başlayan Cimbom, devrenin sonlarına doğru Bruma’nın müthiş golüyle ilk yarıyı 2-0 önde kapattı. İkinci yarıda önce Marcelo’nun sonrasında da Cenk Tosun’un golüne engel olamayınca skor 2-'e geldi. Jan Olde Riekerink'in öğrencileri, maçın son dakikasında girdiği önemli pozisyondan da yararlanamayacaındae sahadan 1 puan ile ayrıldı.

Rizespor karşısında kazanan onbiri bozmayan Jan Olde Riekerink, derbiye de  Muslera - Sabri, Hakan, Chedjou, Carole - Tolga, Selçuk, Sneijder - Yasin, Bruma ve Eren onbiriyle çıktı. Takımımız sezonun ilk derbisinde henüz 8.dakikada Eren Derdiyok’un ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçti. Golün ardından zaman zaman yaptığı ani ataklarla golü arayan takımımız, Bruma’nın enfes golüyle 2-0’ı buldu ve devreye bu skorla girildi.

İkinci yarıda skorun verdiği rahatlık ile geriye kapanan takımımız, hücumda istediği pozisyonlara giremezken bunun yanında en iyi bildiğimiz iş olan pas oyununu da iyi yapamadı. Köşe vuruşu kullanılırken yapılan bireysel hata sonucunda Beşiktaş, Marcelo’nun golüyle farkı 1’e indirdi. Bu golden 5 dakika sonra 78. dakikada yine bir bireysel hata sonucunda Cenk Tosun skora eşitliği getirdi. Golün hemen ardından Sabri ve Yasin’in yerine Cavanda ve Josue’yi sokan Jan Olde Riekerink, 87.dakikada da galibiyet golü için Bruma-Sinan değişikliğini kullandı. 90. dakikada, sonradan oyuna giren Josue ile çok önemli bir fırsatı kullanamayan Cimbom, sahadan 1 puan ile ayrıldı.

Vodafone Arena’daki ilk derbide coşkulu başlaması beklenen Beşiktaş’a karşı ilk dakikadan itibaren sahada yapılabilecek bütün doğruları yaparak coşkulu başlamalarına engel olduk. Sahada yapılan doğruların yanına Eren’in golü de eklenince maç tamamen istediğimiz düzeye geldi. Sahada topu rakibine bırakan ancak bunu yaparken de zaman zaman önde yaptığı ani preslerle rakibinin öne çıkmasını engelleyen, pozisyon vermeyen bir takım vardı. İlk yarıda deplasmanda olmamıza rağmen hücumda girdiğimiz pozisyonlarla, savunmada vermediğimiz pozisyonlarla kusursuz bir oyun vardı desek yanlış olmaz.
İkinci yarıda ise 60-65’e kadar ilk yarıdaki gibi çok fazla geriye yaslanmadan kontrollü bir şekilde götürdüğümüz karşılaşmada, özellikle 65’den sonraki zaman diliminde her geçen dakika daha fazla geriye yaslanınca ve bireysel hatalar da gelince 5 dakikada yenen 2 golle Beşiktaş’ı maça dahil ettik. 65 dakika sahada ne kadar iyiysek son 25 dakikada o kadar kötüydük.

Riekerink’in maç öncesi hazırladığı planın özellikle ilk yarıda sahaya kusursuz bir şekilde yansıması önemli bir gelişme gösterdiğini işaretiydi. Fakat yine en büyük sorun oyundan düştüğümüz, iyice geriye yaslandığımız bölümde oyuncu değişikliklerinde geç kalması oldu ve bu kez bu hatası pahalı mal oldu. Umarım bu maç hem hocamız Riekerink’e hem de yardımcılarına önemli bir ders olmuştur. Her şeyde bir hayır vardır derler belki de bu maçtaki hayır da Riekerink’in aldığı ders olur.

Sneijder, Tolga, Bruma ve Eren şu  dörtlüyü ayakta alkışlamak bile az kalır. Eren’in attığı golün dışında 2.golde yaptığı boş koşu ile Bruma’nın önünü açısı muazzamdı. Beşiktaş’a attığımız son 4 golün 3’ünde katkısı olan Sneijder’in bu maçta da kullandığı köşe vuruşunun sonucunda golü bulmamız, geriye gelerek yaptığı yardımlar, attığı paslar, girdiği gol pozisyonu ile sahada yapılabilecek her şey yaparak eski günlere döndüğünün mesajını daha yüksek sesle verdi. Bunların yanında 10.80 km ile de takımın en çok koşan 4.futbolcusu konumundaydı. Geçtiğimiz haftalarda bir maesto edasıyla oynayan Tolga, derbide de takımın en çok koşan(12 km), en çok topla buluşan(67), en çok pas yapan(50) ismi konumundaydı. Bu haftada da durdurulamayan Bruma, ilk gol öncesi köşe vuruşun kazanılmasında pay sahibiydi, ikinci golde attığı çalımların yanına soğukkanlı kalıp attığı çalımlara yakışır bir bitirici vuruş da eklemesi de geliştiğini göstergesiydi.

5 haftada 11 puanın kötü olmadığını unutmamız gerekiyor. Değişikliklerde geç kalan Riekerink hatalıdır, 90+4’de çok önemli bir pozisyonu kaçıran Josue hatalıdır, 2 golde de hatası bulunan Chedjou hatalıdır ama ne olursa olsun bu takıma desteği bırakmamız gerekiyor. Sezon sonu şampiyonluk sevincini yaşamak istiyorsak bu takıma da başta Riekerink olmak üzere teknik heyete de destek olmalıyız.

Kenetlenin başka Galatasaray yok!

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0