STSL | Derbinin ilkleri.

Spor Toto Süper Lig’in 5. haftasında yapılacak olan Beşiktaş-Galatasaray derbisi öncesi birçok ilk göze çarpmakta. Futbolcu, hakem, taraftar ve stat bazında göze çarpan ilklere yakından bakalım. 24 Eylül Cumartesi 20.00’da oynanacak olan karşılaşma 2016-2017 sezonun ilk derbisi olacak. Beşiktaş’ın yeni stadı olan Vodafone Arena’da oynanacak olan karşılaşma yeni stattaki ilk derbi olarak tarihe geçecek.


2011-2012 sezonunda alınan kararla uygulamaya konan derbilerdeki deplasman yasağı 5 yıl aranın ardından kalktı. En son 2010-11 sezonun 31.haftasında İnönü stadında oynanan karşılaşmada yerini alan taraftarımız 5 yıl aranın ardından ilk kez 24 Eylül Cumartesi günü Vodafone Arena’da kendisine ayrılan yerde bulunabilecek.

Derbiyi yönetecek olan FIFA kokartlı 35 yaşındaki Ali Palabıyık’ın da kariyerinin ilk derbisi olacak.

Birçok futbolcunun da ilk derbisi olacak karşılaşma öncesi Beşiktaş’ta yeni transferler Fabri, Adriano, Talisca, Gökhan İnler, Vincent Aboubakar, Caner Erkin ve Gökhan Gönül; Galatasaray’da ise yeni transferler Pedro Cavanda, Tolga Ciğerci, Josue, Nige de Jong ve Eren Derdiyok forma şansı bulmaları halinde ilk kez bir lig maçında yeni takımlarıyla derbi heyecanının yaşayacak isimler.

Öte yandan yeni stadı Vodafone Arena’da şuana kadar çıktığı 5 lig maçını da kazanan Beşiktaş, bu karşılaşmalarda 17 gol atıp, kalesinde 5 gol gördü. Maç sonu Beşiktaş’ın yaşayacağı bir puan kaybı da derbinin ilkleri hanesine yazılacak.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0