Wesley Sneijder dalya diyecek!

2013 yılının Ocak ayında kendisini Galatasaraylı yapan sözleşmeye imza atan Wesley Sneijder, yarın oynanacak olan Çaykur Rizespor maçında yeni bir kişisel başarıya ulaşacak. 32 yaşındaki Hollandalı oyuncu, Süper Lig'de 5.hafta evimizde oynayacağımız karşılaşmada forma giymesi halinde Galatasaray forması altında 100. lig maçına çıkarken, toplamda da 147. maçına çıkmış olacak. Bu karşılaşmalarda 40 gol - 29 asist performansına imza atan Wesley Sneijder, geride kalan 3.5 sezon içerisinde Galatasaray'da takım kaptanlığına kadar yükseldi. Galatasaray forması altında 2 kez Süper Lig, 3'er kez Türkiye Kupası ve Türkiye Süper Kupası şampiyonluğu yaşayan Hollandalı oyuncu, ayrıca Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final ve ikinci tur başarısı gösteren kadroların birer parçasıydı. 


Ajax altyapısında başlayan futbol kariyerine Real Madrid ve Inter'i de eklemeyi başaran Hollandalı süperstar, ilerleyen yaşına rağmen milli takımının da yıldızları arasında yer alıyor. Galatasaray taraftarının "Altın Portakal" lakabını taktığı yıldız oyuncu, yarın oynanacak olan karşılaşmada forma giymesi halinde kulüp kariyerinde de A takım seviyesinde 509. resmi maçına çıkmış olacak. Wesley Sneijder bugüne kadar 131 gol - 119 asist performansına ulaştı.

SÜPER LİG: 99 MAÇ, 30 GOL - 18 ASİST
2013 yılının Ocak ayında Galatasaray ile sözleşme imzalayan Wesley Benjamin Sneijder, sarı-kırmızılı forma altında ilk lig maçına 27 Ocak 2013 tarihinde Ali Sami Yen Arena'da oynanılan Beşiktaş karşılaşmasıyla çıktı. Fatih Terim yönetiminde ezeli rakibi karşısında sahadan 2-1 galip ayrılan takımımızda, karşılaşmanın 57. dakikasında Emre Çolak kenara gelirken, Wesley Sneijder ilk kez sahaya ayak basıyordu. Hollandalı yıldız bir sonraki hafta Bursaspor karşısında 80. dakikada oyuna girerken, ligin 21. haftasında Antalyaspor karşısında ilk 11'deki yerini alacaktı. Sneijder'in taraftarları sevince boğacağı an ise fazla uzun sürmedi. 25 Şubat 2013 akşamı Ali Sami Yen Arena'da oynanılan ve müthiş bir geri dönüşe imza atarak 4-2 kazandığımız Orduspor maçında 58. dakikada nefis bir golle skoru 1-2'e getiren ve geri dönüşü başlatan Hollandalı oyuncu böylelikle ilk golünü de atmış oldu.

Galatasaray forması altında bugüne kadar 146 resmi müsabakaya çıkan ve 40 kez fileleri havalandıran Wesley Sneijder, bu gollerin 10 tanesini Bursaspor ve Karabükspor arasında paylaştırdı. Yeşil-beyazlı takıma karşı 10 kez sahaya çıkan Hollandalı yıldız bu karşılaşmalarda 5 gol - 1 asist performansına imza atarken, KDÇ Karabükspor karşısında sahaya çıktığı 6 karşılaşmaya da 5 gol sığdırdı. 

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0