BSL | Ergin Ataman'ın ligimizden yabancı transferleri..

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı'nda başantrenörlük görevine geldiği 2012-2013 sezonundan beri sayısız başarıya imza atan; ligde 23 yıllık hasrete son vererek kazandığı şampiyonluğun ardından geçtiğimiz sezonda Eurocup kupasını müzemize getiren Ergin Ataman, bu sezonda başarılarına yenilerini eklemek için güçlü bir kadro kurdu. Austin Daye, Tibor Pleiß, Deon Thompson, Russ Smith, Justin Dentmon gibi önemli transferler yapan ekibimiz, her sezon olduğu gibi BSL'de oynayan yabancıları da es geçmedi ve geçtiğimiz sezon Anadolu Efes forması giyen Jon Diebler ile Alex Tyus'u renklerine kattı.

Göreve geldiği sezon olan 2012-2013 sezonundan beri birçok transfere imza atan Ergin Ataman ligimizde oynayan yabancı oyuncuları da yakından takip ediyor. 5. sezonuna başlayacağı Galatasaray kariyerinde şu ana kadar her sezon ligimizden en az bir yabancı oyuncu transfer eden koçumuz, toplamda ise daha önceki sezonlarda ligimizde oynamış tam 9 yabancı oyuncu ile sözleşme imzaladı. Şimdi bu isimlere biraz daha yakından bakalım..

CARLOS ARROYO & DAVID HAWKINS
O zamanki adıyla Galatasaray Medical Park'ta göreve başladığı 2012-2013 sezonunda bir önceki sezon Beşiktaş Milangaz ile lig şampiyonluğu yaşadığı David Hawkins'i kadrosuna katan Ergin Ataman, oldukça iyi verim aldığı tecrübeli oyuncuyu talihsiz bir şekilde kaybettikten sonra, yerini önceki sezon Beşiktaş Milangaz ile şampiyonluk yaşadığı bir başka oyuncu olan Carlos Arroyo ile doldurmuştu.

Ergin Ataman ve öğrencileri Carlos Arroyo'nun takıma katılımından sonra harika bir seri yakalayarak oynadığı 27 lig maçında sadece bir kez mağlup olmuş, sezonu da 23 yıl aradan sonra lig şampiyonu olarak tamamlamıştı. Porto Rikolu oyuncu takımımızda neredeyse 2 sene geçirirken 2014-2015 sezonunun ortasında alacaklarını gerekçe göstererek sözleşmesini feshetmişti.


ZORAN ERCEG & POPS-MENSAH BONSU


2013-2014 sezonunda iki sene önce Beşiktaş Milangaz ile şampiyonluk yaşadığı kadrosunun önemli isimlerinden bir diğeri olan Zoran Erceg'i transfer eden Ergin Ataman, büyük umutlarla kadrosuna kattığı ancak sezon içinde Olympiacos maçında yaşadığı sakatlıkla ölümün kıyısından dönen Nathan Jawai'nin yerine ise bir diğer eski Beşiktaş Milengaz oyuncusu Pops-Mensah Bonsu ile anlaşmıştı.

Zoran Erceg formamız altında geçirdiği iki sezonda hücum anlamında Euroleague'de en iyi oyuncularımızdan birisi olurken, o sezon sonunda yollarımızı ayırdığımız Pops-Mensah Bonsu ise Carlos Arroyo ile yaptığı alley-oop'lar ile taraftarın sevgililerinden birisi haline gelmişti.


JUSTIN CARTER

Görevde olduğu 5 sezon içerisinde; sezon başında ligimizden transfer yapmadığı tek sezon olan 2014-2015 sezonunda Ergin Ataman, sene içerisinde mali sorunları gerekçe göstererek takımdan ayrılan oyuncuların yerine o zamanki adıyla Uşak Sportif'in başarılı Amerikalısı Justin Carter ile anlaşmıştı. Sezon sonuna kadar takımımıza hem Euroleague'de hemde ligde çok yönlü bir katkı veren Carter, sezonun tamamlanmasının ardından ise takımımızdan ayrılarak bir başka BSL ekibi Pınar KSK ile anlaştı.


STEPHANE LASME & CHUCK DAVIS

Geçtiğimiz sezon öncesinde Anadolu Efes'in başarılı pivotu Stephane Lasme ile anlaşan ve ona oyun sisteminde büyük bir yer veren Ergin Ataman, Gabonlu pivota altın çağını yeniden yaşattı. Öyle ki kazanılan Eurocup şampiyonluğunda Stephane Lasme finallerin en değerli oyuncusu seçilme başarısı göstermişti.

Ergin Ataman'ın ligimizden yaptığı bir diğer hamlesi ise sezon ortasında emeklilik kararından vazgeçmesini sağladığı Chuck Davis oldu. Soru işaretleri ile geldiği takımımızda, Eurocup şampiyonluğunun en önemli parçalarından biri olan ve taraftarın "Chuck Baba"sı olan Amerikalı uzun, sezon sonunda ise yeniden emeklilik kararı aldı.


ALEX TYUS & JON DIEBLER
Yeni sezon öncesinde ligimizden yaptığı transferlere yenilerini ekleyen koçumuz Ergin Ataman, tıpkı Stephane Lasme gibi bir sezon önce Anadolu Efes forması giyen Alex Tyus ve Jon Diebler'ı transfer etti. Bakalım, yeni sezonda bu iki oyuncu Lasme ve listede saydığım diğer oyuncular gibi iyi performanslar gösterip takımımıza fayda sağlayabilecekler mi?

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0