Selçuk geliyor, gol de geliyor..

1 Temmuz 2011 tarihinde Galatasaray'a beş yıllık imza atan ve dönem içerisinde sözleşmesini 2019 yılına kadar uzatan Selçuk İnan, sarı - kırmızılı forma altında kulüp tarihine geçti. Süper Lig'de hafta sonu Antalyaspor'u evinde 3 golle mağlup eden Galatasaray'da, beraberlik golünü kaydeden Selçuk İnan sarı - kırmızılı forma altında 11. kez frikikten gol sevinci yaşadı. Kulüp tarihinde frikikten en çok gol atan isim 17 golle Cevad Prekazi ve 16 golle Gheorghe Hagi olurken, tecrübeli oyuncu üçüncü sırada efsaneleri takip ediyor. Galatasaray forması altında bugüne kadar 221 karşılaşmaya çıkan 31 yaşındaki Selçuk İnan, bu karşılaşmalarda 51 gol - 54 asist gibi etkileyici bir performansa imza attı.


2011 - 2012 sezonu öncesinde Galatasaray'a imza atan ve istikrarlı performansıyla elde edilen başarılarda büyük pay sahibi olan 8 numaralı Maestro, sarı-kırmızılı forma altında geçirdiği ilk sezonunda Avni Aker Stadyumu'nda oynanılan Trabzonspor karşılaşmasında frikikten topu ağlarla buluşturmuş ve Galatasaray taraftarına merhaba demişti. Süper Lig ve Süper Final maçları dahil olmak üzere toplamda 40 hafta üzerinden oynanılan futbol sezonunda 5 kez (Trabzonspor, Manisaspor, Gençlerbirliği, Fenerbahçe ve Trabzonspor) frikikten gol sevinci yaşayan Selçuk, takip eden 2012 - 2013 sezonunda da Fenerbahçe ve Sivasspor karşılaşmalarında frikikten rakip kalecileri çaresiz bırakmayı başardı.

2013 - 2014 sezonunda Avni Aker Stadyumu'nda oynanılan Trabzonspor karşılaşmasında bir kez daha frikikten fileleri havalandıran Kaptan, sezonu tek golle kapatırken; 2014 - 2015 sezonunda Türkiye Kupası'nda karşılaştığımız Eskişehirspor filelerini de frikikten havalandırmayı başarıyordu. 2015 - 2016 sezonunda bir kez daha Eskişehirspor filelerini havalandıran Selçuk, yeni sezonda da Antalyaspor karşısında tarifeyi açmış oldu.

31 yaşındaki Selçuk İnan, geçtiğimiz sezon milli takım forması altında ilk frikik golüne de imza atmıştı. Euro 2016 elemeleri kapsamında grubunun son maçında İzlanda ile karşılaşan Millilerimiz, karşılaşmanın son dakikasında Selçuk İnan'ın frikikten kaydettiği golle Fransa'daki turnuvaya direkt katılım hakkı sağlamıştı. Galatasaray forması altında kariyerinin en parlak günlerini yaşayan Selçuk İnan'ın kariyerinde dikkat çeken bir başka anektod bulunuyor; Tecrübeli oyuncunun kariyerinde frikikten attığı ilk gol 2006 yılında Manisaspor forması altında Galatasaray karşısındaydı.

Hiç yorum yok

Okumuş olduğunuz başlık hakkındaki yorumunuzu bırakmak için lütfen aşağıda bulunan alana görüşlerinizi belirtiniz. Unutmayınız ki; yorumlarınız blog ekibinin onayı doğrultusunda görüntülenecektir. Hakaret ve küfür içeren yorumlar onaylanmayacaktır.

Blogger tarafından desteklenmektedir.
google.com, pub-1379219663774483, DIRECT, f08c47fec0942fa0